BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  24 – 26 maart

Voor Phil was er een vergadering op maandag 26 maart in het Bataljon van de Bevrijding – 5e Linie. Fie had nog de kans om een dagje verlof te nemen, zo konden we er een volledig weekend Leopoldsburg van maken. De voorbereidingen waren reeds klaar op vrijdagavond, zodat we de dag nadien snel konden vertrekken.

Zaterdag 24 maart: Zoals het de bedoeling was, konden we om 12u40 vertrekken met 49.518Km. op de teller en een goeie 160Km voor de boeg. Onderweg verliep het vlot , we hadden zelfs in de tunnel geen file. Zo kwamen we een kleine 2 uur later aan de jachthaven in Leopoldsburg en tot onze verbazing stonden we maar met 4 campers. We namen terug plaats op het nummer 12, de eerste plaats op het grind. Na het vlak zetten en de stroom aansluiten vertrokken we naar de kringloopwinkel en deden onze aankopen in de Aldiwinkel en de Budgetslager. Nadat deze in onze koelkast zaten, wandelden we richting centrum en genoten ondertussen van de zalige zonnestralen. Op het Bevrijdingsplein zagen we bij “La Plaza” een vrij tafeltje op het terras in de zon. Daar trakteerden we ons op een Karmeliet en die smaakte. Rond 17u 40 vertrokken we terug naar de jachthaven, We hadden om 18u30 afgesproken met de secretaris van de Koninklijke Vereniging van het Vijfde Linieregiment Kolonel Van Hoeck. Phil had namelijk op internet een boek over de 18-daagse veldtocht op de kop kunnen tikken, waar de Kolonel wel interesse in had. Op die manier waren we ook net op tijd voor het aperitief. Nadat het boek was goedgekeurd en er besloten was deze te digitaliseren, liep de gezellige babbel uit tot 21u. Door de Prosecco en de hapjes was onze honger weg en bleef de traditionele spaghetti in de koelkast. Na het vertrek van de Kolonel, keken we nog wat tv en aten tenslotte nog iets kleins. Omstreeks 23u gingen we slapen.
Zondag 25 maart: Toen het klaar werd, hadden we het koud, Phil zette de verwarming iets hoger en keek eens buiten, alles lag wit vervroren. Terwijl de camper aan het opwarmen was, zette Phil de koffie. De zon warmde beetje bij beetje het witte gras op dat snel terug groen werd. Eens alles wat warmer aanvoelde, kwam Fie ook tevoorschijn en aten we elk 4 pannenkoeken als ontbijt, zo konden we ertegen tot na de middag. Het was reeds 10u45 toen we op wandel vertrokken, onze eerste stop was in de kapel op de legerbasis.
Op palmzondag liggen er daar palmtakjes voor de bezoekers, we staken een kaars aan en namen een viertal takjes palm mee. Na deze gingen we richting kamp van Beverlo en van daar naar Reigersvliet waar we bij ons eerste bezoek aan Leopoldsburg,
zes jaar terug, konden staan met de camper. Deze plaats was pas open, er konden wel een honderd campers staan. De stad besliste na enkele maanden deze te sluiten, omdat er daar een gevangenis zou komen. Eind 2017 zijn ze er tenslotte aan begonnen met het afsmijten van de gebouwen, raar gevoel nadat we bijna ieder jaar eens waren gaan kijken naar de toestand. Terug in het centrum namen we nu plaats op het terras van “Prestige Drinks Food Dance” waar Fie een Cava dronk en Phil een Karmeliet. Het was 13u45 toen we terug aan onze Mobil II waren. Phil was van plan om eens te proberen een visje te vangen in de vaart, terwijl Fie het eten klaar maakte. Terwijl Phil van alles probeerde om een bliekje te vangen, passeerde er een bootje met twee gasten die elk met twee stokken aan het slepen waren op snoek. Die wisten te vertellen dat ze er reeds 3 hadden van om en bij de meter, normaal dat er geen kleine vis meer opzit. Toen het eten klaar was, was Phil zijn (score) bord nog leeg, maar hij had genoten van de zon en de rust aan de waterkant. Biefstuk met gemengde sla en aardappelen was het middagmaal, het vlees viel wat tegen… Na de vaat en de koers “Gent – Wevelgem” vertrokken we terug op wandel, het was 17u40. Pas om 19u30 waren we terug en hadden er een dag van 17Km. opzitten. Na nog een klaaskoek als avondeten hadden we genoeg, omstreeks 22u gingen we moe en zeker voldaan gaan slapen.
Maandag 26 maart: Voor de verandering was Fie eerst vanonder het donsdeken. Phil had rond 5u30 de verwarming iets hoger gezet met in gedachte onze Mobil II reeds een beetje op te warmen, maar
Fie had het te warm en begon de koffie te zetten. Phil volgde vlug en nam de werken over. Eens de koffie klaar was, ontbeten we en genoten van de manier waarop de dikke mist toch de duimen moest leggen tegen de zonnestralen. We moesten maar om 11u30 in de Prince Royal aanwezig zijn voor het middagmaal samen met enkele bestuursleden. Fie ging ondertussen nog het toilet ledigen. Vijfentwintig minuten voor tijd vertrokken we naar het hotel-restaurant zodat we er net op tijd waren. We kregen direct een glaasje Cava aangeboden en wachtten op de rest. We waren tenslotte met 9 personen en kregen de keuze tussen drie gerechten. Fie koos voor Kalkoenfilet Provencale Phil nam een blinde vink, nadien dronken we nog een koffie. Tegen 14u. moesten we in het Bataljon zijn voor de vergadering, we waren ruim op tijd. Iedere vergadering eindigt met nog een pintje in de bar, waarna de Kolonel voorstelde om Phil terug naar de jachthaven te voeren. Eerst reden we nog naar het station, omdat er nog twee Kolonels en een gelijkgestelde, de trein moesten halen. De Kolonel reed tot naast onze Mobil II en kwam nog een pintje drinken voor hij naar huis trok. Fie begon direct aan onze spaghetti, zodat we bij thuiskomst niet meer hoefden te eten. Het was net 19u45 voorbij toen we de Jachthaven afreden, nadat we nog ons vuil hadden gedeponeerd in de daartoe bestemde containers. De route naar huis verliep terug zonder problemen, we parkeerden omstreeks 21u50 onze Mobil II op zijn plaats en ledigden, wat eruit moest. De plannen voor volgende uitstap zijn reeds volop aan de gang.
Kilometerstand 49.841Km., Trip 328Km., Verbruik 10,2L. Reistijd 3u59

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018