BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  19– 22 juli

21 juli, Belgische Nationale feestdag, We gaan er al enkele jaren naartoe, maar meestal met de gewone wagen. Het was geleden van 2014 dat we nog eens met de Mobil waren geweest op de feestdag. Dit jaar viel deze feestdag op een zaterdag, we konden er dan maar een weekend van maken.

Vrijdag 20 juli: We moesten beiden werken tot 17u., tegen 17u30 konden we reeds vertrekken met 54.233Km op de teller. Tot onze verbazing hadden we niks van vertraging, zelfs aan de tunnel niet. Zo reden we de camperplaats Vogelzang op omstreeks 18u35. Fie ging afrekenen en betaalde €30, tien euro voor de twee nachten meer dan vroeger. We zagen dat het mooie plaatsje, waar we de vorige bezoeken stonden, vrij was, we namen deze in. Vlak zetten was niet nodig en stroom ook niet door de felle zon dewelke al een paar weken hoog aan de hemel staat. Direct alle vensters en deuren open om zoveel mogelijk alles af te koelen. We begonnen met een aperitiefje, terwijl Fie water op het vuur zette om onze spaghetti te koken. We deden nog samen de vaat en keken wat tv. Fie ging tegen 21u30 slapen, Phil volgde een half uurtje later.
Zaterdag 21 juli: De wekker stond op 6u45, maar Phil was deze terug voor en zette de koffie. Fie stond op om 7u en begon zich klaar te maken tegen 7u20 en wie kwam er daar juist aan? Philippe De Saert. Terwijl Phil DS een kop koffie dronk, konden wij ons klaarmaken en konden tegen 7u50 vertrekken naar het Noord terras. Ondertussen had Hugo gebeld dat hij ziek was en er niet bij zou zijn, wel zijn echtgenote Alfonsine en broer Willy. Eens we aan het Noord terras waren, moesten we op de bus wachten die ons naar het stadspark voerde. Daar ontmoetten we nog Denise en Gerard, Annemie en Willy. Op deze editie van 21 juli waren wij dan maar met 9 personen die het 5e Li vertegenwoordigden. Na de plechtigheid aan het monument in het stadspark was er een défilé tot aan het monument op het Leopoldplein. Daarna reden de bussen onder begeleiding van de bereden politie naar het Felix Pakhuis voor de receptie. We kregen er broodjes aangeboden met Cava, fruitsap, enz. We hielden het daar uit tot bijna de laatste man, het was 11u45. Van daaruit wandelden we naar het Noord terras, zodat we onze vesten konden achterlaten, maar ook afscheid moesten nemen van Alfonsine en Willy. Met de resterende zeven trokken we naar het centrum op zoek naar ons middagmaal. We kozen voor de 7 schaken. Onze keuze viel op ribbetjes, niet teveel maar heel lekker. Na het dessert en het afrekenen wist Gerard te vertellen dat hij een gelegenheid kende waar de Irish Coffee heel lekker was, wij daarheen. In “De Lantaren” dronk iedereen wat wils, Fie koos er een Coffee met Cointreau, Phil bleef bij de Ierse. Na een drietal rondjes vertrokken Denise en Gerard en spraken Annemie en Willy van nog ergens anders te gaan eten. We gingen eerst de wagen halen en reden naar de Kasteelpleinstraat 60 naar het Vietnamees restaurant “My Lan”, Willy bestelde als kenner drie verschillende menu’s en met het nodige vocht. Er bleef veel van het lekkere eten liggen, veel teveel voor één dag. Het was al 22u30 toen we er buiten kwamen, toen nog eerst naar de kaaien om Phil DS zijn wagen te gaan ophalen zodat hij ons terug naar de camperplaats kon brengen. Hij kwam nog snel eens mee naar onze Mobil II, Fie was op het einde van haar latijn en kroop direct in haar bed. Phil volgde dan een klein uurtje nadien.
Zondag 22 juli: Zonder wekker, maar terug wakker om 7u30. Toen Phil wat vensters opende, zag hij dat er warempel op de camperplaats een rommelmarkt was. Toe Fie het hoorde was ze ook snel van de partij, ontbijten, ons klaarmaken en we konden starten terwijl het nog iets frisser was. Nog voor 9u waren we reeds rond op de rommelmarkt, we besloten dan maar naar het centrum te trekken op zoek naar ingrediënten voor ons middagmaal. We kwamen aan de Singel en zagen veel activiteiten, daar was er terug een rommelmarkt, na een uurtje waren we daar ook door en trokken verder naar het centrum.

Nadat we deze wat verkend hadden, namen we plaats op het terras van ’t Putke en bestelden ons daar een sangria. We besloten dan maar om daar iets te eten, tegen de middag waren we beiden aan het genieten van een lekkere pot mosselen. In de volle middagzon wandelden we nadien naar de Vogelzanglaan, maar op 2Km van ons doel besloten we om nog wat drinken te zoeken. Dit vonden we op het terras van Café Kamiel, we bestelde elk een spa bruis van 0,50L en het smaakte. Een klein half uurtje waren we terug op de cp en stelden de zetels buiten, terwijl alle vensters en deuren openstonden. Onder de luifel konden we met het beetje wind bekomen van de hitte. Tegen 18u. ruimden we op en reden om 18u10 reeds de camperplaats af. Het was heel rustig onderweg, Phil reed ook rustig, iets sneller dan 90Km/u, zo reden we na nog te gaan tanken 1u15 later Stasegem binnen.
Kilometerstand 54.427Km., Trip 194Km., Verbruik 9,6L., Reistijd 2u27.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018