BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  10 – 11 februari

Op de kalender van de Xpo hallen in Antwerpen had Phil zien staan dat er dit weekend militariabeurs was. Phil DS was graag op zondag eens naar het “Koninklijk Museum van het leger en de krijgsgeschiedenis” gegaan. Hugo Peeters,  voorzitter van de Koninklijke verbroedering 5e-17e-35e-55e linie, had nog een paar mutskentekens van het 5e Linieregiment nodig en zou die komen halen op zaterdag. We spraken dus af tegen 14u aan de Xpo Hallen.

Zaterdag 10 februari: Na ons gewone werk en een korte maaltijd konden we net voor 13u vertrekken met 49.161Km op de teller. De GPS vermeldde snel dat er vertraging was op de ring van Antwerpen, maar dat zijn we nu al gewoon. Toen we door de tunnel aan het aanschuiven waren, belde Hugo om te weten waar we waren, maar ook om te zeggen dat er op zaterdag geen beurs was. Blijkbaar had Phil zich verkeken op de site van de militariabeurs, op zaterdag was deze op een andere plaats. Geen probleem, kort daarop waren we aan de cp Vogelzang waar we reeds Alfonsine en Hugo zagen wandelen. Fie ging de €8.50 gaan betalen en we konden onze plaats gaan innemen. Onze gasten namen plaats in onze Mobil II, Phil ging nog eerst de stroom aansluiten. We dronken er een paar appeljenevers en besloten nadien om naar het centrum te trekken, het was toen al 15u45. Na de korte wandeling naar de bus/tramhalte moesten we amper 5min wachten tot bus 22 er was. We betaalden voor twee tickets €6, Alfonsine en Hugo hebben namelijk pasjes en kunnen zo Antwerpen en randgemeenten rondrijden met deze. Tijdens de rit kregen we al wat toeristische info van Hugo, hij was namelijk onze gids voor deze namiddag. We slenterden rond in het hartje van de stad en kregen veel te verwerken. Ons eerste doen was iets te gaan nuttigen in “Café Highlander”, de enige Schotse pub in Antwerpen. De dames dronken er een warme chocomelk met rum, Hugo een zachte whisky en Phil een Gaelic koffie. Door deze kregen we het terug warm en vertrokken op verdere verkenning. Tegen 18u gingen we naar “Restaurant De Zuilen”, daar konden we onze honger stillen. Na het aperitief at Phil er gebakken Kabeljauwfilet, de drie anderen Gamba's à la plancha met achteraf een koffie of thee. Twee uur na aankomst vertrokken we elk naar ons stekje. Alfonsine en Hugo met de tram naar Ekeren, Phil & Fie zagen net voor hun neus de bus vertrekken en besloten te voet naar de cp te gaan. Vanaf de Groenplaats was het 50min wandelen en kwamen zo nog aan een goeie 8Km voor die dag. Het enige wat ons nog te doen stond, was wat tv kijken en gaan slapen. Net toen Fie onder het dons verdween, begon het te regenen.
Zondag 11 februari: We hadden goed geslapen ondanks de vele regen, maar de wekker stond op 7u. Phil DS en Anja zouden ons omstreeks 8u30 komen halen om naar het museum in Brussel te vertrekken. Na een hete kop koffie met een lekkere koek maakten we ons klaar tegen 8u15 en kort daarop arriveerden onze maten al. Na een rit van bijna een uur, kwamen we aan het jubelpark en hadden dichtbij een parkeerplaats.

De halve parking was afgezet voor een Volkswagen kever samenkomst. We betaalden €20 voor de 4 inkomkaarten, wat eigenlijk niet zoveel is om zo een mooi museum te bezoeken. Hier en daar merkten we kledij op van het 5e Linie, maar we hadden wel meer verwacht van kledij enzovoort van WW1. Om af te sluiten gingen we in het cafetaria een koffie drinken. We verlieten de gebouwen omstreeks 13u15 en reden een klein uur later de parking aan de vogelzanglaan op. We gingen eerst nog eens kijken naar de militariabeurs en betaalden daar €2 p/p meer als inkom dan bij het grote museum. Phil DS vond nog een borsthanger en mutskenteken van het 5e Linie, Phil kon er nog 13 nieuwe kopen. Tegen 15u30 waren we rond en besloten naar de Colmar te gaan eten, Anja at ribbetjes, de rest een hammetje, maar Phil’s hadden ze in eerste instantie vergeten. Toen hij de twee andere bracht, keek hij eens naar het briefje en verdween terug in de keuken, 10min later kon Phil ook beginnen eten… Na afrekenen gingen we terug naar de cp, de poorten waren gesloten door een defect aan de waterleiding. We hoopten om toch nog buiten te geraken en maakten ons klaar voor vertrek. Phil DS hielp nog de verduistering van de cabine op te rollen en vertrok met Anja huiswaarts. Eens we aan de poort stonden, belde Fie aan en kwam de verantwoordelijke de slagboom openen. Fie ging niet in op het voorstel van die gast om de ijzeren poort te openen en deed het zelf, maar niet zonder gevolgen. Toen ze het eerste deel aan het opendraaien was, dacht ze “onze Mobil II kan nog niet passeren” terwijl haar hand bovenop de poort bleef liggen. Phil zag het gebeuren, plots viel het U-vormig sluitstuk omlaag op Fie’s hand. Phil direct vanachter het stuur en zag direct nogal wat bloed in haar hand. Vlug het tweede deel open gedaan en buiten gereden, daar konden we het rustig eens bekijken. Haar middenvinger had een snede net waar de vinger plooit en op de wijsvinger zat er een soort bloedblaar op, maar bloedde veel meer, maar ze kon alles bewegen. Wat spoelen, ontsmetten en met een propere handdoek  wat druk op uitoefenen, zo reden we naar huis. Gelukkig hadden we plaats voor onze Mobil II en kon Phil rustig alles alleen doen. Veel moest er niet uit de camper gehaald worden, daar we er bijna niet in geweest waren.
Kilometerstand 49.353Km., Trip 192Km., Verbruik 10,3L., Reistijd 2u32.

P.S. Met Fie haar vingers komt het goed. De dag nadien gingen we naar de dokter en die sprak niet van amputatie, gelukkig maar J.

Foto's


 

© Phil en Fie 17/12/2018