BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 23 – 24 juni 2018

Phil had al lange tijd eens willen een krans neerleggen onder de Menenpoort in Ieper. Na wat overleg met enkele mensen besloten we om dit dan eens te regelen. In eerste instantie moest er een datum worden gevonden dewelke voor iedereen paste, dit ging vlot. Phil nam direct contact met de Last Post Association, zodat 23 juni kon bevestigd worden, dit verliep ook vlot. We kregen toelating om twee kransen neer te leggen, enkele Vaandrigs recht tegenover de Klaroenblazers te zetten en te filmen. De zoektocht naar mensen die mee wilden doen aan de plechtigheid verliep ook vlot. Phil De Saert en Anja hadden zich een kleine camper gekocht, Anja en Wim hadden er ook één. We konden zo met drie koppels op de Jeugdcamping in Ieper staan. Wij en Phil DS konden naast elkaar, Wim en Anja stonden wat verder. Iedereen werd uitgenodigd voor een BBQ, we waren tenslotte met 13 personen die kwamen eten. Op vrijdagavond werden alle nodige aankopen gedaan en werd alles geschikt in de koelkasten thuis, zo had deze in onze Mobil II niet veel last om alles fris te houden. Tv kijken zal er deze keer ook niet bij zijn. Het stuurelement van onze schotelantenne was stuk na het updaten van de software. Phil moest wachten tot maandag om deze te laten herstellen.


Zaterdag 23 juni: Phil had om 12u gedaan met werken, eens thuis konden we alles opbergen. Hetgeen niet meer in de koelkast kon, stopten we nog in een koelbox. Wim en Anja zorgden voor tomaten en sla, Phil DS voor tomaten wij voor het vlees en de drank. We konden vertrekken om 12u45 met 52,842Km. op de teller. 36Km verder stonden we aan de slagbomen van de camping, waar Hugo, Willy en André ons reeds stonden op te wachten. We hadden iedereen verwittigd op tijd te vertrekken, er was namelijk de rally van Ieper en bijna geen parking te vinden. Fie ging ons aanmelden zodat we konden binnen rijden. Eens op plaats 8 begon het werk. Tafels en stoelen buiten, de vlag van het 5e Linie 5 meter hoog placeren en de BBQ’s buiten op een stevige plaats zetten. Wim hielp heel de tijd met Phil, Anja met Fie, waarvoor dank!!!.  Terwijl iedereen aan het aperitief zat, bakten Phil en Wim het vlees en zorgde Anja en Fie voor de groenten en de aardappelen. Ondertussen was ook Eli aangekomen, die was met de trein en moest door Ieper om tot bij ons te geraken. Na de BBQ deden Anja en Fie de vaat en na de opkuis was het het moment om ons beste kostuum aan te trekken. We konden netjes op tijd vertrekken en waren mooi tegen 19u aan de Menenpoort. Toen Phil de aanvraag deed, waren er amper 4 “verenigingen” dewelke zich aangemeld hadden. Tegen 23 juni waren het er 20, eerst waren er de militairen, daarna was het onze beurt op plaats 9 en 10. Na de aankondiging en het blazen van de Last Post, was het aanschuiven om onze kransen neer te leggen. Na de plechtigheid gingen we nog iets drinken in de “Ypra In” en kwamen na overleg tot de conclusie “volgend jaar terug”, maar niet op dezelfde dag van de rally. Na een paar drankjes trokken we terug naar de camping en vertrok iedereen naar zijn eigen huis, het was bijna 22u. Phil DS en Anja gingen slapen, Phil & Fie gingen op uitnodiging nog een slaapmutsje drinken bij Anja & Wim. Het was middernacht toen we onder de wol zaten.
Zondag 24 juni: Het was een rustige nacht, maar Phil was wel wakker iets voor 7u. en zette de koffie. Fie zag het nog niet zitten en bleef nog een tijdje liggen. Tegen 8u zag Phil dat Phil DS naar buiten stapte en ging ook buiten. We gingen eens kijken of Anja & Wim al wakker waren, Wim kwam net van de bakker, na een korte babbel gingen we terug naar onze plaatsen en dronken er nog samen een kop koffie. Toen Phil een tweede portie aan het maken was, besloot Fie ook vanonder het donsdeken te komen zodat ze koffiekoeken kon gaan halen in de Spar-winkel, Phil DS ging mee. Tegen dat ze terug waren en we de koeken hadden opgegeten, was het stilletjes aan tijd voor Anja & Phil DS om alles op te ruimen, zij hadden maar voor 1 nacht geboekt en moesten dan ook tegen 11u de camping af. Ondertussen waren Anja & en Wim ook vertrokken. Fie had gezien dat wij normaal op de 7 moesten staan, als Phil DS buiten was gereden, verplaatsten wij de onze naar plaats 7, probleem opgelost. We vertrokken op wandeling bovenop de vesten tot aan het station om zo via de winkelstraat richting Grote Markt te wandelen. We besloten om eens naar het “Café Boerenhol” te gaan, daar is in de kelder een museum gemaakt, maar we hadden pech, door de rally was het museum gesloten. Na ons drankje gingen we richting Menenpoort, Phil had nog graag een paar margrieten en korenbloemen in keramiek gekocht om bij zijn poppy’s te steken. €48 armer trokken we verder. Phil DS had ook nog graag een winkel bezocht, maar deze was maar open om 13u30, we wachtten een tijdje en zagen dan pas dat deze ook gesloten was naar aanleiding van de Rally. Anja had goesting naar een ijsje, zo was het bijna 14u. toen we terug op onze campingplaats waren. We gingen nog wat BBQ eten, er zat er nog veel in de koelkast. Na het aperitief was deze klaar en konden we nog eens genieten van een middagmaal van kip, runder- en varkensvlees, dit met koude aardappelen en sla. Phil & Fie namen de vaat voor hun rekening. Kort na het opruimen vertrokken Anja & Phil DS naar huis, Phil ging ze nog gaan uitzwaaien. Wij genoten nadien nog wat van de rust en de stilte op de camping. Iets na 18u30. maakten we ons dan ook klaar voor vertrek, een kwartier later reden we de camping af. Na een dik half uur stond onze Mobil II terug op zijn stek. Nog alle extra’s uithalen en thuis ook al deze op hun plaats steken.
Kilometerstand 52.914Km., Trip 72.5Km. Verbruik 11,3L., Reistijd 1u16.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018