BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    
Wie We Zijn
 
Onze Mobil
 
Onze Uitstappen
 

      België

      Denemarken
      Duitsland
      Frankrijk
      Italië
      Luxemburg
      Nederland
      Oostenrijk

      Zwitserland

      Tsjechië
 
Links
 
Foto Album
 
Gastenboek
 
Home
 
Contact

 

Datum :  07 – 12 december

Ieder jaar opnieuw is er in december een kerstmaaltijd met de Koninklijke vereniging van het 5e Linieregiment., wij kunnen er voor de derde keer naartoe. Dit jaar werd het georganiseerd door een bestuurslid uit Lier en werden we ontvangen in “ ‘l Histoire “ in Boechout. Boechout ligt ongeveer halfweg tussen Antwerpen en Lier. We besloten om op vrijdagavond naar camperplaats Vogelzang te rijden, Philippe De Saert wilde ons komen ophalen. Van Niel naar Boechout was het voor hem een kleine omweg. Ondertussen konden we onze Mobil II op ongeveer 50m van ons huisje op een parkeerplaats van een buur plaatsen. Nu konden we terug allen rustig laden zonder iedere keer de wagen nodig te hebben en dan nog eens €5 per dag te moeten betalen.

Vrijdag 07 december: Fie moest werken tot 16u30, Phil tot 17u. Zo waren we reeds om 17u 35 op weg, de GPS ingesteld naar de Vogelzanglaan. Aanvankelijk zag het er goed uit, maar eens Gent voorbij zagen we op onze GPS dat de file in Antwerpen als maar langer werd en we hebben het geweten. Net twee uur later reden we de cp op, Fie betaalde 50 euro voor de 5 nachten en kreeg er zelfs twee vuilzakken bij deze keer. We konden op de betonplaat onze lievelingsplaats innemen, we stonden volledig vlak. Terwijl Fie binnenin alles in orde bracht, ging Phil op zoek om de stroom aan te sluiten, gelukkig hebben we een kabel van 50m mee. Met 2 euro in de automaat konden we beginnen. Na het aperitief aten we onze traditionele spaghetti. Ondertussen was het goed beginnen regenen en waaien, bij ons binnen was het droog en lekker warm. Na de vaat was het enkel nog wat tv kijken. We gingen slapen omstreeks 23u.
Zaterdag 08 december: De wekker stond op 7u., maar Phil was deze voor en zette de koffie. We hadden een redelijk rustige nacht, er viel heel veel regen in de vooravond, maar tijdens de nacht was het redelijk rustig.
We verwachtten Anja en Phil DS om 9u30, zo konden we samen nog een kopje koffie drinken. Voor de maaltijd was er om 11u nog een vergadering voor de raad van bestuur, we vertrokken daardoor tegen 10u vanuit de cp. Zo namen we geen risico door het verkeer, een haf uurtje later waren we ter plaatse. We waren iets te vroeg, maar niet de eersten, de resterende tijd was vlug gevuld door de rest van de genodigden die ons snel opvolgden. Om 11u. zonderden de mannen en 1 dame zich af voor de vergadering, de andere dames konden ondertussen een koffiekransje houden. Na een uurtje was de vergadering afgelopen en kwamen de dames ons vervoegen. We genoten eerst van de receptie en een korte speech van de voorzitter. Op het laatste van de receptie kregen we een soepje van knolselder en pastinaak aangeboden. We kregen onze plaatsen toegewezen en zaten samen aan de tafel met Alfonsine & Hugo, Anja & Philippe DS, Geert Delcourt en wij, Phil & Fie. Als voorgerecht kregen we een carpaccio van hert met gemarineerde champignons en krokant van parmezaan gevolgd door een citroensorbet met cava. Het hoofdgerecht bestond uit traag gegaard kalfsvlees met crème van aardpeer, bloemkoolroosjes, een sausje van kardemon en gekonfijte aardappeltjes. Het dessert was Tarte tatin van Peer met kaneelijs en een koffie, bij dit alles vloeide rijkelijk als witte wijn “Castillo Las Veras” de rode wijn was “Campoterra Rubicone”, lekkere dinges. De vereniging bood ons tenslotte nog een afsluiter aan. De oudjes waren moe en vertrokken reeds om 17u., wij dus ook. Anja bracht ons veilig terug naar de cp, deze keer reden we er 45min. over, blijkbaar een slecht uur, ook op zaterdag. We besloten wat later op de avond nog iets te gaan eten bij Colmar, maar wilden nog eerst andere kledij gaan aantrekken. We dronken er met ons vier nog een aperitief en vertrokken omstreeks 19u om nog iets te gaan eten. Fie bestelde er kangoeroefilet , Phil een hespen knuistje, Anja zalm in bladerdeeg en Phil DS een reuzen kippenbrochette. Iets voor 21u30 waren we terug in onze Mobil II nadat we afscheid hadden genomen van Anja en Phil DS. Fie zat na een uurtje onder de wol, Phil bleef nog naar een film kijken. Toen we vertrokken uit Boechout was het aan het regenen en het stopte niet meer tot…
Zondag 09 december: Amaai, wat een nacht, door al de regen konden we niet veel slapen. De zware druppels die op de achter bumper vielen, de zaden uit de bomen die voortdurend op het dak vielen, maar ook een paar takjes die uit de bomen waaiden. Door al dit hadden we echt een slecht nacht. Tegen de ochtend was het wat rustiger en sliepen we dan toch nog tot 8u20. We ontdooiden wat brood uit de diepvries en met enkele eitjes konden we in de late voormiddag toch onze magen vullen. Phil ging nadien nog het toilet ledigen. Tussen de buien in vertrokken we omstreeks 11u50 naar een Carrefour dicht bij de kaaien. Tegen dat we eraan kwamen waren we goed nat. We kochten maar alle ingrediënten om een wok klaar te maken en enkele pistolets. Toen we buiten kwamen, was het weer volledig anders, de zon kwam er zelfs nu en dan eens door. We besloten om nog eens naar het centrum te wandelen. Via de straat met de vele antiekwinkels kwamen we aan de markt en wandelden eens door de vele kraampjes, enkel deze aan de kaaien sloegen we over. Op de Groenplaats besloten we de bus naar de Expo hallen te nemen, zo’n 700m van de cp. Net toen we aan de halte kwamen, zagen we de bus stoppen, vlugger kon het niet gaan. Zo waren we omstreeks 14u40 terug in onze Mobil II. Fie begon direct met het snijden van de ui, pepers champignons en kippenfilet. Toen de laatste genoeg gemarineerd was, kookte ze rijst en begon met het bakken, Phil keek ondertussen naar de Druivencross in Overijse. Na de maaltijd deden we samen de vaat. Toen alles rond was begon de zon al onder te gaan en besloten we binnen te blijven, we hadden tenslotte nog 3 dagen. Naar eten hadden we goesting meer, maar een glaasje wijn en een Karmeliet was genoeg om voor de rest van de dag weg te kunnen. Fie ging tegen 21u30 slapen, Phil keek nog naar een film en ging pas om 23u slapen.
Maandag 10 december: De wekker van Fie stond om 7u30, maar Phil was deze voor en zette de koffie. Fie had beloofd van te werken, zodat er niet teveel bleef liggen als ze donderdag terug zou zijn. Toen ze klaar was warmde, Phil de pannenkoeken zodat ze sterk stond om wat te werken. Om 9u45 vertrokken we op boodschap, zodat we een paar dagen eten in de koelkast hadden. We gingen eens kijken naar de dichtstbijzijnde Albert Hein, maar deze was gesloten op maandagvoormiddag. We wandelden de zijstraat in en zagen aan de overkant Bart Cannaerts bezig met op een onhandige manier de fietshelm van zijn dochtertje vast te klikken. We liepen via een omweg langs de Mechelse steenweg en het stadspark, waar Phil eens het nieuwe grasperk wilde zien aan het monument van het 5e Linie, daarna van het Stadspark naar de Meir om zo terug in het oude centrum te komen. Onderweg kwamen we aan de Sint-Carolus Borromeuskerk uit, we waren er nog geen vijf minuten binnen of Fie kreeg een telefoon voor haar werk. Op die manier waren we terug buiten en besloten de dag nadien maar eens terug te gaan.

Op de markt was er nog niet veel beweging, we trokken dan maar naar de Groenplaats waar ons plots inviel dat er daar ook een grote Carrefour was, we gingen daar onze inkopen doen. Terug buiten gingen we naar “De Kroeg” onze dorst lessen. Als we daar rond waren, namen we de bus terug naar de cp en waren omstreeks 14u45 in onze Mobil II. Fie schilde de aardappelen, maar toen ze een telefoon kreeg, begon ze wat te werken, zo moest Phil voor de rest van de maaltijd zorgen, alé, nog het vlees bakken
J. Na ons laat middagmaal deed Phil de vaat, zodat Fie terug wat kon werken. Ondertussen typte Phil wat aan deze tekst en keek wat tv. Phil DS zou rond 20u. Phil zijn baret terug brengen, door al ons werk was het ondertussen reeds te laat om nog te vertrekken. Tegen 19u. stak Phil enkele pistolets in de oven, met deze en de aangekochte charcuterie hadden we ons avondmaal binnen. Het was iets na 20u toen Phil DS er aan kwam en bleef ons gezelschap houden tot 22u. Fie ging slapen na “De Slimste Mens”, Phil keek nog naar Lucifer en kroop 45min. later onder de wol.
Dinsdag 11 december: Phil kwam wakker om 7u., zette de verwarming wat hoger en kroop snel terug onder het deken. Na een kwartier was het al heel wat warmer, tijd om de fluitketel op het vuur te zetten. De koffie was klaar, toen Fie eraan kwam. Na de eerste kop kwamen de pannenkoeken er aan, zo hadden we terug een flink ontbijt. Fie kon wat beginnen werken, Phil nog wat aan deze tekst werken. Toen het meest nodige werk gedaan was, maakten we ons klaar voor vertrek, het was 10u. We besloten naar de begraafplaats Schoonselhof te wandelen, een dikke 4Km. verder. Eens daar gingen we op zoek naar de Militaire perken, we hadden eigenlijk maar de pijlen te volgen. We probeerden van alle zerken der gesneuvelden van het 5e Linieregiment  een foto te nemen, daar waren we wel een tijdje zoet mee. Het was reeds 13u voorbij toen Fie een plasje kon gaan doen in het crematorium en we terug naar de cp vertrokken. Een uur later waren we er en kon Fie nog een goed uur werken. De plannen waren ondertussen volledig overhoop gesmeten, we hadden besloten om met de bus naar het centrum en naar “Da Giovanni” een Ossobucco te gaan eten. Phil begon met een Duvel, Fie vroeg een karaf rode wijn, zodat we deze bij onze maaltijd konden uitdrinken. Achteraf dronken we nog een koffie. Toen was het eindelijk tijd om de kerst/wintermarkt eens met verlichting te gaan bekijken, het blijft altijd wondermooi. Op de Markt dronken we nog een appeljenever, Phil de zijne morste hij wel voor de helft, maar het smaakte.

Plots herinnerden we ons dat we nog een brood moesten kopen, gelukkig waren we juist op de Groenplaats en vonden we in het winkelcentrum wat we nodig hadden. We trakteerden ons nadien nog met een borrel en namen de bus terug naar de cp. We hadden een goeie dag 16,5 Km gewandeld, goed gegeten en gedronken, een goeie Belg is daarmee tevreden. Net voor het nieuws van 19u waren we terug in onze Mobil II. Fie werkte nog een uurtje terwijl Phil aan deze tekst werkte. Na Eric Van Looy ging Fie slapen, Phil keek nog naar Lucifer en ging slapen om 23u35.
Woensdag 12 december: De wekker stond terug om 7u30 en deed deze keer zijn werk, we lagen nog te slapen. Phil zette vlug de verwarming wat hoger en kroop nog een beetje terug tot het wat warmer was. Na een kwartier zette Phil de koffie, Fie nam confituur bij haar boterham, Phil bakte enkele spiegeleieren. Na het ontbijt begon Fie te werken, Phil deed ondertussen de vaat en keek wat tv. Omstreeks 10u30 begon Phil onze Mobil II wat te kuisen vanbinnen en borstelde de wandelschoenen proper, zodat ze klaar waren voor de volgende uitstap. Fie stopte met werken op het middaguur. Na overleg besloten we om tegen 13u30 te vertrekken. Stroomdraad en keggen wegsteken, toilet ledigen en binnen alles vast zetten wat los stond. We reden op het afgesproken uur de cp uit en hadden enkel wat druk verkeer voor de tunnel. Een dik uur later konden we onze Mobil II voor de deur parkeren om hem te ledigen. Eens dit gedaan reden we hem naar zijn nieuwe parkeerplaats.
Kilometerstand 62.137Km., Trip 194,8., Verbruik 9,5L., Reistijd 3u15

Foto’s


 

© Phil en Fie 10/01/2019