BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  30 december 2017 - 02 januari 2018

Zoals vorig jaar trokken we naar Ieper om Oudejaarsavond door te brengen op de camperplaats van de jeugdstadion camping. Phil had een plaats besproken en vroeg naar C6, wat dan ook lukte. Fie bestelde terug een taartje bij de ouders van een collega en eten voor de laatste avond van 2017 zouden we ter plaatse wel vinden.

Zaterdag 30 december: We konden na de gewone werken in de voormiddag omstreeks 12u50 met 48.194Km op de teller vertrekken richting Ieper. Een kleine 36Km verder stonden we aan de poort van de camping. We gingen ons samen gaan aanmelden bij de automaat. Daar merkte Fie dat Phil een dag te weinig had geboekt, bijboeken kan niet. We moesten dus een nieuwe boeking aanmaken voor 1 dag, zo konden we blijven tot ’s morgen op 2 januari. We hadden plaats 6 geboekt, het was eigenlijk niet nodig geweest, er stonden maar 3 andere campers. Eens we vlak stonden en de stroom was aangesloten, vertrokken we op wandel naar het centrum. Via de Menenpoort gingen we naar de markt waar we een Coca-Cola camion zagen staan en al enkele personen op wacht. Op wacht naar wat, dat gingen we later wel zien, we verkenden eerst de kerstmarkt om dan verder eens de winkelstraten te doorkruisen. Onderweg kochten we in de Rijselstraat een brood. Tenslotte kwamen we terug aan de kerstmarkt waar er een “orkestje” aan het spelen was. We besloten om daar een glühwein te drinken, het orkestje stopte wel zeker J. We lieten het smaken, als de beker leeg was, gingen we nog eens  de Diksmuidestraat gaan verkennen. We beslisten tenslotte om in ons stamcafé “‘t Klein Rijsel” een Karmeliet te gaan drinken. Nadat we hadden afgerekend, wandelden we via het donker pad langs de vesten terug naar de cp waar we voor onze spaghetti nog een aperitief dronken. Samen deden we nog de vaat, er restte ons enkel nog wat tv te kijken en vroeg te gaan slapen.
Zondag 31 december: Oudejaarsavond, we sliepen tot bijna 8u. We ontbeten met een spiegeleitje en vertrokken omstreeks 9u45 naar de proxy, waar de collega van Fie zijn ouders de bakkerij hebben. We vertrokken er met ons hartje met “crčme ou beurre” en gingen eens kijken naar de viswinkel “De Zeeparel” in de Zonnebeekseweg, maar die was jammer genoeg gesloten. We gingen eerst ons hartje in de koelkast steken en vertrokken terug naar de Spar winkel en vonden daar wat we zochten. We kwamen er buiten met een kistje oesters, gerookte zalm en twee kreeften. We gingen alles in de koelkast steken en we waren voor de rest van de dag zonder verplichtingen. We startten met een korte wandeling tot aan de Menenpoort waar we in de Ypra Inn een Picon gingen drinken. Toen was het tijd voor ons middagmaal, maar we deden het allemaal heel rustig aan. Het was rond 16u30 toen we vertrokken voor onze laatste wandeling in 2017, deze keer gingen we nog eens kijken naar de kerstmarkt, maar het was er kalm, stilte voor de storm. In een zijstraat van de Markt kochten we een statief om onze filmcamera er op te zetten tijdens de herdenkingen. Na een wandeling van een uur, gingen we terug naar de Ypra Inn en dronken er een biertje. Terug een uur later waren we terug in onze Mobil II en kon ons eindejaar menu gestart worden, maar Phil ging nog eerst het toilet ledigen. We begonnen natuurlijk met een glaasje bubbels en een oestertje, daarna nog bubbels met een toast met zalm. De hoofdschotel was de koude kreeft met brood, na dit alles waren we goed gevuld, maar, er volgde nog taart, ons hartje. Voor dit poseerde Fie nog vlug eens buiten met het Bengaals vuurwerk. Nu en dan hoorden we al een vuurpijl afgaan, maar dit waren wat testen. Het zware werk kwam er pas om middernacht, gelukkig duurde het maar een half uurtje en konden we gaan slapen.
Maandag 01 januari: Om 5u ’s morgen hoorden we nog enkele achter gebleven knallen afgaan, maar we konden achteraf toch nog wat slapen. Het was reeds 9u toen de koffie klaar was en dan begonnen we met de nieuwjaarswensen te beantwoorden. Na een kort ontbijt vertrokken we op verkenning naar het centrum. Het was al 11u. We gingen een kijkje nemen tot aan de Rijselpoort, maar de stamcafé was gesloten. Zo trokken we terug naar de Ypra Inn en bestelden er nog een van de lekkerste Picon van Ieper. Na het aperitief gingen we terug naar de cp, Phil zorgde voor het middagmaal. Stoverij van varkenswangen, aardappelen en witloof, het was 15u toen we konden eten. Na de vaat, om 17u, vertrokken we nog voor een korte wandeling en waren we terug om 18u15. Phil wilde zeker nog eens de Last Post zien, Fie zag het niet zitten. Hij vertrok om 19u15, en waren nog maar een 10-tal mensen aanwezig. Tijdens het wachten belde Phil DS nog eens, zo was het snel 20u en kon de dagelijkse ceremonie beginnen. Een goeie 10min. later was het al voorbij, zo was Phil vlug terug bij Fie. Phil at nog een stukje taart als avondeten, Fie hield het bij pistachenoten. We keken nog naar een film en gingen rond 23u slapen.
Dinsdag 02 januari: De wekker stond om 6u. We vertrokken zonder koffie tegen 6u30 van de camping nadat Fie alles vast had gezet binnenin en Phil de stroomkabel en de keggen had weggezet. Een goeie 30 minuten later stonden we voor ons huisje geparkeerd. De eerste uitstap van 2018 zat erop.
Kilometerstand 48,265Km., Trip 71,7Km., Verbruik 12,3L., Reistijd 1u06.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018