BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  15 – 17 december

Tijd om nog net voor de eindejaarsfeesten een weekendje erop uit te trekken. Ver moet het niet zijn, we gaan gewoon nog eens naar Ieper waar nu de kerstmarkt zich heeft neergepoot voor de hallen. We boekten online een plaatsje en we kregen plaats 4 toegewezen.

Zaterdag 15 december: Na onze vaste zaterdagvoormiddagwerken konden we tegen 12u50 vertrekken richting Jeugdcamping in Ieper. Een goed half uur later stonden we voor de slagboom en ging Fie ons aanmelden aan de automaat. Door het vriesweer hadden we de watertank en boiler laten leeglopen en moesten we bij onze aankomst nog eerst aan de waterslang liggen. Eens de tank voor ¾ vol reden we naar onze plaats, vlak zetten en stroom aansluiten was voor Phil, Fie deed de werken binnen. We moesten nog ons middagmaal verorberen, Fie was voor ons vertrek nog enkele pistolets gaan halen. Met een kop hete soep waren onze magen terug gevuld. We sloten af en gingen op wandel naar het centrum. Fie had nog een cadeaubon van een winkel, ze wilde deze eerst gaan verzilveren. Nadien gingen we eens een bezoekje brengen aan de kadoobeurs in het Vleeshuis, maar Fie kreeg daar een hoestbui en we waren er snel terug buiten. Na nog eens door de kerstmarkt te lopen, gingen we naar de “Ypra Inn” iets drinken, Fie een Italian koffie, Phil een Cornet biertje. We zaten er echt te genieten en bleven er bijna een uur zitten waarna we reeds in het donker terug naar de cp trokken. Onderweg gingen we in bakkerij Henk, waar we enkele koffiekoeken kochten voor ons ontbijt op zondag. We hadden nog maar eens geluk met het weer, nog maar net binnen begon het te regenen. Na het aperitief begon Fie de spaghetti klaar te maken, de vaat deden we nadien samen. Er restte ons enkel nog naar een paar Kerstfilms kijken en gaan slapen.
Zondag 16 december: Buiten in de vroege ochtend een hoestbui van Fie hadden we een heel rustige nacht en vooral geen regen meer. Phil verhoogde de verwarming omstreeks 7u30, een kwartier later zette hij de koffie. Als deze klaar was, volgde Fie en aten we onze ontbijtkoeken met een lekkere kop koffie. Na 10u30 vertrokken we naar de Spar-winkel zodat we ons middageten konden aankopen en onze reserves wat aanvullen. Via een omweg gingen we onze aankopen in de koelkast stoppen en vertrokken direct terug… naar de Spar, we hadden namelijk een flesje sojasaus vergeten om onze wok op smaak te brengen. We wandelden nadien nog eens in het centrum om tenslotte terug te eindigen in de “Ypra Inn” we dronken er een lekkere picon. Het was 13u45 toen we terug in onze Mobil II waren en Fie de voorbereidingen voor de wok kon doen. Na het eten ging Phil het toilet ledigen, voor de rest was het rustig tot 17u15, we vertrokken nog eens naar de kerstmarkt, zo hadden we deze ook eens in het donker gezien. Het was er druk, we besloten dan maar naar “Klein Rijsel” om onze dorst te lessen. We dronken er een Karmeliet en vertrokken na 45min. terug naar onze vakantiestek, waar we tegen 18u45 terug warm en droog de rest van de avond konden blijven. We aten nog wat van de aangekochte baguette, Fie ging slapen om 23u. Phil volgde pas na middernacht met lichte regenval op ons dak.
Maandag 17 december: We hadden een rustige nacht, de hoestbuien van Fie waren uitgebleven. Nadat Phil de verwarming hoger had gezet en onze Mobil II was opgewarmd, was het tijd om koffie te zetten. De rest van de baguette was ons ontbijt. Nadat alles terug op zijn plaats zat, vertrokken we omstreeks 9u45 naar de Krëfel-winkel in Wevelgem. We hadden in Humbeek met de tombola twee waardebonnen van €25 gewonnen en gingen deze gaan verzilveren bij de aankoop van een nieuwe Senseo. Na 10 minuten waren we terug buiten met onze aankoop. In voorbereiding naar de volgende uitstap gingen we nog Diesel en LPG tanken, beide waren bijna leeg. Zo kwam het dat we om 11u. onze Mobil II konden gaan parkeren op zijn nieuwe stek. Fie kwam achter met de Nissan, zodat we alles konden overladen. Tegen 11u15 waren we thuis.
Kilometerstand 62.222Km., Trip 85,1Km., Verbruik 10,2L., Reistijd 1u29.

Foto’s


 

© Phil en Fie 10/01/2019