BELGIň 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  17 Ė 18 november

Het was al een tijdje geleden, zo beslisten we nog een enkele kennissen te gaan opzoeken. Onze Mobil II stond nog altijd op de camperplaats in Harelbeke door het bouwen van een nieuwe school recht tegenover ons huis.

Zaterdag 17 november: Na de klassieke werken in ons huisje en in het kapsalon ging Phil onze Mobil II ophalen aan de sporthal in Harelbeke. We hadden nog enkel wat eten en kledij in te steken en voor het middagmaal gingen we ter plaatse kijken. Zo konden we reeds vertrekken om 12u35 en reden we om 13u20 de cp in Langemark-Poelkapelle op. We stonden terug alleen. Nadat we ons vlak hadden gezet en de stroom was aangesloten, gingen we ons gaan aanmelden in het bureel. We gingen eerst een goeie dag zeggen aan Geert, de uitbater van het sportkaffee. Phil dronk er een cornet, Fie een verse soep. We betaalden Ä12 voor een nacht, wel alles inbegrepen. Terug in onze Mobil II aten we eerst een broodmaaltijd waarna Phil besliste om de verswatertank eens te reinigen. Fie ging vragen om het water aan te leggen. We reden tot aan de loosplaats, zo konden we de tank en leidingen spoelen. Na deze werken gingen we eens in het centrum neuzen en wat inkopen doen bij de Aldi en Renmans. Na een korte rustpauze gingen we terug naar het Sportkaffee, waar we Lucien en Dolores terug zagen. Na een paar glaasjes vertrok iedereen terug naar huis, wij naar ons vakantiehuis. Phil maakte purť aardappelen en met de opgewarmde varkenstongen in tomatensaus hadden we een lekker avondmaal. Na de vaat was het nog kort dag voor Fie, ze ging slapen om 21u15, Phil volgde een kwartier later.
Zondag 18 november: We hadden het blijkbaar nodig, Phil pas wakker om 9u10, Fie om 9u30. Ze maakte haar direct klaar om ontbijtkoeken te halen en kwam terug met een baguette en pistolets, met enkele eitjes in een paardenoog en een lekkere kop koffie lieten we het smaken. We deden het rustig aan en vertrokken tegen het middaguur op wandel naar het Duitse militair kerkhof. Toen we bij het monument stonden, zag Phil een ander monument staan met een bunker langs de Beekstraat. Toen we naderden zagen we dat we er reeds tijdens een fietstocht waren geweest. Eens op het perkje lagen er tot onze verbazing zeker 40 ŗ 50 bommen achter het monument (zie fotoís). Na wat fotoís wandelden we verder en zagen nog een monument op de rand van een weide staan. Deze was voor een gesneuvelde Fransman, Emilien Girault, brigadier bij de 2e Chasseurs dí Afrique, hij werd er gedood op 9 oktober 1917. Via de Mangelaarstraat en de Bikschotestraat kwamen we terug in het centrum van Langemark-Poelkapelle. Eerst gingen we onze dorst lessen in het Sportkaffee, nadien bereidde Fie de aangekochte blinde kippenvinken, witte bonen in tomatensaus en tagliatelle. Na de vaat was het rustig ten huize van en werd er wat tv gekeken. Ondertussen kwamen er nog twee campers op het terrein staan. Toen het begon te verduisteren, maakten wij ons klaar voor vertrek. Stroomdraad en keggen binnen steken, rond 17u30 reden we richting Harelbeke waar we onze Mobil II buiten de cp parkeerden, omdat Phil op maandag LPG moest gaan tanken. Tegen 18u20 waren we thuis en konden de voorbereidingen voor de volgende uitstap beginnen.
Kilometerstand 61.009Km., Trip 83,5Km., Verbruik 10,6L., reistijd 1U25

Fotoís


 

© Phil en Fie 17/12/2018