BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 24 – 26 augustus

Eens een weekendje aan zee, dat moet kunnen en vooral als er een samenkomst is van de transporter VW-busjes. Anja en Wim hadden, nadat ze hadden vernomen dat Phil er zelf ooit een had, ons laten weten van de samenkomst. We boekten reeds in juni via de website van “Camperpark Westende” een stekje en kregen plaats 19 toegewezen.

Vrijdag 24 augustus: Onze Mobil II stond, door de werken aan de overkant van onze vaste woonplaats, nog altijd op de cp in Harelbeke. We spraken af aan de cp. Nadat Fie gedaan had met werken, kwam ze met de fiets naar daar, Phil kwam van het kapsalon rechtstreeks naar daar. Alles verliep volgens plan, we reden de cp af omstreeks 17u25 richting Westende. De GPS stond op de snelste weg, maar het waren nogal wat Km meer te rijden, via Brugge door en dan terug richting Nieuwpoort. 82Km. verder en 1u10 later stonden we voor de slagboom van de cp. Anja en Wim stonden ons al op te wachten en verwelkomden ons. Nadat de stroom was aangesloten was het aperitieftijd. De dames dronken bubbels, de heren hielden het bij een gewoon pintje. Wim weet blijkbaar heel goed hoe je perfect een BBQ moet geven, het was gewoon héél lekker, de dames deden achteraf de vaat. Na nog een paar slaapmutsjes gingen we tenslotte slapen, het was bijna middernacht.
Zaterdag 25 augustus: Phil stond de eerste keer op om 6u30, stak de waterkoker in het stopcontact en ging terug onder de wol. Het was bijna 8u toen hij terug wakker schoot en nog eens het water liet koken om koffie te zetten.
Nadat Fie wakker was warmde Phil de pannenkoeken zodat we sterk stonden om te vertrekken naar de samenkomst. We deden het rustig aan en vertrokken met ons vijf (de hond, Nhefie, van Anja en Wim was ook mee) richting Koning Ridderdijk. De dijk was gevuld met T 1 – 2 en 3 de één al wat mooier dan de andere, maar ook echte juweeltjes. Phil hoopte de zijne nog eens terug te zien, één was bijna volledig dezelfde, maar de eigenaar wist zijn herkomst te vertellen, niet Phil de zijne dus. We liepen op de dijk de neef van Wim tegen het lijf en besloten ons een plaatsje op een terras te gaan zoeken. Ondanks de felle wind, vonden we een tafel een beetje in de luwte, iedereen gaf een tournee en zo werd het bijna 16u toen we terug op de cp waren. We hadden gedacht iets te eten op de dijk, maar omdat Anja een tafel besproken had in “’t Hoeveke” namen we een vlugge hap in onze Mobil II. Phil moest nog wel brood uit de vriezer halen, maar in de oven was deze snel ontdooid. Een uurtje later gingen we nog eens een uurtje wandelen voor we ons klaarmaakten om naar het restaurant te gaan. We werden verwacht om 19u., we waren present en werden onze tafel aangewezen. Na het aperitief kozen we voor het menu aan €39 waar er keuze ten over was. Fie koos als voorgerecht rund carpaccio Phil ook, maar met foie gras. Als hoofdgerecht namen we beiden een zeetong. Om af te sluiten nam Fie een Italian koffie en Phil een Irish Koffie. Tegen 22u waren we terug aan de cp en ging iedere in zijn vakantiewoning. Een half uur later was het donker en stil ten huize Phil & Fie.
Zondag 26 augustus: Phil zette de koffie om 8u, Fie volgde vlug en na overleg begonnen we ons klaar te maken voor vertrek. We namen afscheid van Anja & Wim, zo een weekend is zeker voor herhaling vatbaar. De GPS was ingesteld naar de cp in Harelbeke, maar met een tussenstop in Oud Stuivenkeskerke. Phil had beloofd van daar enkel foto’s te gaan nemen van een monumentje van het vijfde Linie. We moesten ook nog op zoek naar een winkel, zodat we nog enkele inkopen konden doen voor de eerst volgende dagen. Amper Westende buiten, zagen we een Okay winkel die open was, Fie ging daar de nodige inkopen gaan doen. Na 12Km. langs smalle wegen reden we de doodlopende straat in waar het monumentje zou staan. We parkeerden Mobil II op een degelijke plaats en deden de laatste 500m te voet. We vroegen onderweg nog een bevestiging aan een fietser van wie we nog een uitleg kregen van alle monumenten in de omgeving. De Kapel en de ruïne van de oude kerkentoren

“Het Onze-Lieve-vrouwehoekje” is meer dan een bezoek waard. 44 gedenkstenen van diverse militaire eenheden, een groot monument van de Karabiniers, een gedenksteen met helm, een Belgische bunker en op de oude kerktoren een uitkijkpost met aanduidingen waar alle omliggende dorpen en steden te zien zijn, waar het er hevig aan toe ging. Nadat we de nodige foto’s hadden genomen, vertrokken we richting Harelbeke zonder snelwegen. We gingen nog tanken bij Gabriels en reden de laatste kilometer naar de cp. We kwamen eraan om 12u15, lieten eerst ons grijs water lopen en ledigden het toilet. Ons middagmaal bestond uit verse sperziebonen, aardappelen en paardensteak. De vaat deden we samen en namen een siësta. Rond 16u30 vertrokken we nog eens op wandeling, een rondje rond de Gavers deed ons goed. We namen, als we rond waren, nog een tussenstop in “cafetaria De Gavers”, Fie dronk er een Mozart Koffie (met Cointreau) en Phil een Duvel. Om 18u waren we terug op de cp, Phil typte deze tekst, Fie surfte wat… op het net. Daar we ons middagmaal zo laat namen, aten we maar tegen 21u. ons avondmaal, bestaande uit brood met de aangekochte charcuterie in de Okay-winkel. We keken nog wat tv en gingen reeds om 22u15 slapen met nu en dan wat regendruppels op ons dak.
Maandag 27 augustus: De wekker stond om 7u. maar Phil was er reeds om 6u30. We hadden enkele dingen uit de Mobil II te halen en naar onze andere wagen te dragen. De Nissan stond op de parking net naast de cp, het was niet ver lopen, maar als het regent is het niet zo aangenaam. Fie volgde vlug, zo waren we net voor zeven uur op weg van de cp naar huis.
Kilometerstand 56.453Km., Trip 159,7Km., Verbruik 10,3L., Reistijd 2u58.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018