BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  21 – 22 april

Mooi weer en voor een kort weekend blijven we rond de deur. Fie telefoneerde naar “Camping de l'Orient” in Doornik en boekte ons een plaatsje. We hoopten op plaats dertig, waar we reeds meerdere malen stonden, maar ze konden ons geen zekerheid geven. Door de afbraakwerken recht tegenover ons huis moesten we onze Mobil II nog een deftige wasbeurt geven op vrijdagavond, die lag en hing vol zand. Eerst afspuiten en dan pas konden we beginnen met wassen. Tegen 20u30 stond onze vakantiewoning terug te blinken.

Zaterdag 21 april: Door de late werken van de dag voordien, vulde Fie de koelkast en vulde al het nodige aan voor het weekend, de rest kochten we wel ter plaatse. Om 12u50 konden we vertrekken voor 38Km. met reeds 51.165Km. op de teller. 36 minuten later reden we de camping op. Fie stapte uit aan de receptie. Terwijl ze afrekende kon Phil reeds een plaats gaan uitkiezen. Bij het oprijden van het tweede deel van de camping zag Phil direct dat “onze” plaats vrij was, plaattse zich direct en ging Fie tegemoet. Ver hoefde hij niet te lopen, Fie kwam reeds terug, de uitbater was er niet en zijn echtgenote wilde het niet regelen. Nadat de stroom was aangesloten, vertrokken we richting winkelcentrum “Les Bastions”. Na een korte verkenning van het nieuwe gedeelte gingen we naar Delhaize nog wat inkopen doen, zo hadden we alles wat we nodig hadden voor het weekend. Nadat we onze dorst hadden gelest in St. Brice gingen we terug naar de camping om wat te kunnen genieten van het mooie weer, het was dan 15u45. De luifel beschermde onze Mobil II tegen de zon, de tafel en zetels zorgen voor ons gemak, zodat we echt van een rustige namiddag konden genieten. Omstreeks 18u begon Fie aardappelen in de schil te koken om deze met ons BBQ-vlees een kleine 2u later te nuttigen. Ondertussen genoten we van een aperitief en een borrelhapje en begon Phil het spek, de kippen- en lams brazade te bakken. Dit alles lieten we ons smaken met nog wat sla, tomaat en natuurlijk een lekker glaasje wijn. Samen deden we nadien de vaat, nadat alles terug op zijn plaats zat, was het tijd om binnen te gaan, het werd te fris. Om 23u ging Phil als laatste slapen.
Zondag 22 april: Phil was alweer vroeg wakker, het was pas 6u45. Dit had misschien wel te maken met het beetje regen dat viel. Na het zetten van de koffie volgde Fie ook vroeg en bereidde onze eitjes. Na zo een stevig ontbijt konden we er terug tegen voor een beetje. De echte reden waarvoor we graag naar Doornik komen is natuurlijk de rommelmarkt op zondag. Tegen 8u15 waren we klaar voor vertrek naar de parking van Les Bastions. Na een jaar niet te zijn geweest, staan er meestal wel vele nieuwe dingen en was het terug veel “curieuzeneuzen” Phil vond enkel twee van de gebreide stropdassen die we kennen van onze legerdienst. Buiten de Karmeliet die we dronken in Le Gambrinus, waren we zo maar
€6 kwijt. Iets na het middaguur waren we terug op de camping en konden we beginnen aperitieven. Phil bakte de witte pens als borrelhapje, gevolgd door spareribs en spek. De twee laatste natuurlijk als middagmaal terug met aardappelen, sla en tomaat. Na de vaat was het terug genieten van het mooie weer, maar de laatste veertig kilometer was het ook genieten van Luik-Bastenaken-Luik. Verschillende renners probeerden weg te komen, maar tenslotte reed de Luxemburger Bob Jungels als eerste over de lijn gevolgd door Michael Woods en als derde Romain Bardet. Fie was ondertussen gaan afrekenen in de receptie en betaalde er €32,20 voor twee nachten, alhoewel we reeds beslist hadden om toch op zondagavond naar huis te rijden, met als reden, de werken rechtover ons woonhuis. Toen het iets meer bewolkt werd, begonnen we dan maar met opruimen, luifel indraaien, tafel en stoelen wegsteken. De stroomdraad oprollen was het laatste voor we 18u10 de camping afreden. We beslisten om zonder snelwegen te rijden en kwamen op die manier  net 30 minuten later in Stasegem aan. Na het ledigen werden de volgende plannen al besproken.
Kilometerstand 51.245Km., Trip 78Km., Verbruik 9,5L., Reistijd 1u25.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018