BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  27 – 28 oktober

Na twee weekends met familie verplichtingen konden we nog eens weg. Onze Mobil II had wel niet stilgestaan, op maandag 22 oktober werden in Zwevegem de wielen omgewisseld voor de winter en in Izegem werd de jaarlijkse vochtcontrole gedaan. Op vrijdag moesten we naar Phil’s zus mosselen eten, zo moest alles tegen donderdag avond klaar staan voor vertrek.

Zaterdag 27 oktober: Omdat onze Mobil II nog altijd niet voor ons huis kan/mag staan, ging Phil na het werk hem halen op de cp van Harelbeke. Fie was ondertussen ook klaar met ons huisje te kuisen, zodat we direct konden vertrekken naar Koersel. Daar moest Phil een paar aangekochte 5e Linie gadgets ophalen. Onderweg ging alles vlot, ook bij Theo was de “overdracht snel gebeurd en reden we om 15u de cp van Leopoldsburg op. Plaats 10 was vrij, Phil stond daar drie weken voordien en wist dat vlak zetten daar niet nodig was. Enkel stroom aansluiten en we konden op boodschap vertrekken, maar niet zonder eerst eens te gaan kijken in de kringloopwinkel. In de Lidl deden we de nodige inkopen zodat we op maandag ook niets meer moesten halen. Nadat we onze aankopen naar onze Mobil II hadden gebracht, gingen we terug op stap richting centrum. We belandden na een stevige wandeling “Au Prince Royal” Fie dronk er een cava, Phil een Karmeliet. Het was 19u toen we terug in ons lekker warme vakantiewoning waren. Fie zorgde ervoor dat we na een half uurtje onze traditionele spaghetti konden eten. De vaat deden we samen en nadat alles terug op zijn plaats zat, restte er ons enkel rustig naar tv kijken. Fie ging tegen 21u30 slapen, Phil volgde een uurtje later.
Zondag 28 oktober: Door het veranderen van uur konden we normaal een uur langer slapen, maar voor Phil lukt dat niet. Hij was er voor de eerste keer al om 6u, kroop nog een uurtje terug, maar kon de slaap niet meer vatten. Fie was ook niet van plan lang te blijven liggen en volgde reed een half uur later. Na het ontbijt maakten we ons klaar voor vertrek naar de rommelmarkt. Op de markt aan het gemeentehuis waren er, ondanks het koude weer, toch velen die hun rommel wilden kwijtraken. Op een hoekje stond een dame van vreemde afkomst waar Phil een boekje met bankbiljetten zag liggen. Na er eens in gebladerd te hebben, vroeg hij de prijs, de dame vroeg €1 per briefje. Phil stelde €50 voor het volledige boekje voor, maar ze nam het voorstel niet aan, jammer, er zaten veel oude Belgische briefjes in. Voor de rest vonden we niks en besloten ons te gaan opwarmen met een koffie “Au Prince Royal”. Eens onze temperatuur terug op peil was, wandelden we nog enkele straten door richting jachthaven. Na een sanitaire stop in onze Mobil II trokken we naar De Lido. Fie bestelde een karafje rode wijn, Phil een Karmeliet en beiden het weekendmenu. Bij ons drankje kregen we een lekker soepje, het voorgerecht was paté op toast. Als hoofdgerecht was er keuze tussen orloff of kip, Fie nam de kip, Phil de orloff. Het dessert was clafoutis met peren, nadien dronken we nog een koffie, we zaten meer dan vol. Om14u30 waren we, na nog een wandeling, terug in onze Mobil II. Ons eten was ondertussen wat gezakt, van Fie bleef het zelfs maar zakken J
. Zo verbleef ze na onze aankomst redelijk wat tijd op het toilet. We keken ondertussen nog naar een film en vertrokken huiswaarts iets na 17u. Het was druk op de weg, maar nergens een file, zo konden we een goeie 2u. alles uithalen wat er niet meer in hoorde. We reden nadien terug naar de cp in Harelbeke, zodat deze terug veilig achter de slagboom stond.
Kilometerstand 59.788Km., Trip 336Km. Verbruik 9,1L., Reistijd 4u59.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018