BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  31 mei – 03 juni

De jaarlijkse algemene vergadering binnen de Koninklijke vereniging 5e Linieregiment is altijd begin juni, nu was het niet  anders. Door de werken in onze straat stond onze Mobil II op de camperplaats in Harelbeke. Daardoor moesten we zorgen dat alles daar klaargemaakt was voor ons vertrek. Iedere dag werd hetgeen ons inviel van kledij of voeding meegedaan als we onze dagkaart moesten gaan betalen. Tegen donderdagavond stond onze Mobil II volledig klaar voor vertrek en na het werk konden we direct vertrekken.

Donderdag 31 mei: We reden om 18u30 de camperplaats af met 52.233Km op de teller. Aan de tunnel in Antwerpen hadden we wat vertraging, maar verder waren e geen problemen. Zo reden we 2u nadien de cp aan de jachthaven in Leopoldsburg op. Tot onze verbazing waren er nog veel lege plaatsen, we plaatsten ons op plaats 9 waar we nog gestaan hadden. Eens de stroom was aangesloten en onze Mobil II vlak stond, begon Fie onze spaghetti klaar te maken. Ondertussen dronken we een aperitiefje en genoot Phil wat van de buitenlucht. Na het avondmaal deden we samen de vaat en keken nog wat tv. Het was ondertussen nogal wat beginnen regenen met zelfs in de verte een donderslag, maar toen we omstreeks 23u. gingen slapen was het al rustiger.
Vrijdag 01 juni: Al bij al een rustige nacht, Phil wakker wakker om 7u, net voor de wekker afliep en zette de koffie. Fie volgde een uurtje later en nadat ze klaar was vertrok ze op boodschap naar de Lidl. Daar kocht ze versgebakken pistolets en charcuterie. Phil DS zou omstreeks 10u bij ons zijn, zo kon hij nog wat eten voor we naar de vergadering vertrokken.

Tegen het middaguur vertrokken we naar het bataljon, we werden normaal ontvangen om 12u30, maar om een goeie plaats te hebben in de bar, gaan we liever wat vroeger. We kregen broodjes aangeboden met soep of andere dranken naar keuze. Om 13u30 was het tijd voor de vergadering, dewelke nogal wat stof deed opwaaien en waar nog lang zal van gepraat worden, binnenshuis natuurlijk. Na de vergadering konden we in de bar ooffr. Nog een pint drinken en nog wat napraten. Hugo had in een restaurant in de streek plaats voor een 8-tal mensen besproken, maar met een tip van Kolonel Van Hoeck trokken we tenslotte omstreeks 18u terug naar de Prince Royal. Met 9 personen kwamen we eraan en startten met een glaasje cava, we kozen allen “a la carte” Wij kozen beiden voor asperges met zalm en mousselinesaus, als dessert een kop lekkere koffie. Het was reeds 22u20 toen we er buiten kwamen. Phil DS voerde ons nog naar de jachthaven en trok vlug terug huiswaarts. Fie zat snel onder de wol, Phil keek nog een tijdje tv en ging omstreeks middernacht slapen.
Zaterdag 02 juni: Wat een nacht, Phil sliep tot 8u45, gelukkig hadden we geen afspraken. Enkel de markt stond op het programma, de rest zagen we dan wel. Na het ontbijt vertrokken we naar het centrum en genoten van de drukte op de markt. Fie kocht aan het drukste kraam ons vlees voor twee dagen, dit hadden we dan ook al. We trokken dan eerst terug naar de cp, zodat we het aangekocht vlees in de koelkast konden steken. Na een bezoek aan het café aan de haven, vertrokken we een uurtje later terug naar het centrum en botsten er op de kunstenaarsmarkt die we nu reeds voor het derde jaar op rij zagen. Toen de lopers begonnen toe te komen, gingen we op het terras van de Prince Royal een Karmeliet drinken. Daar besloten we om nog een fietsrit te maken. Terug op de cp haalde Phil de fietsen af en vertrokken we in eerste instantie zonder doel, maar als we het eerste knooppunt naderden, bekeken we het op de App en volgden een route van een kleine 30Km. Het was bijna 18u toen we terug aan onze Mobil II waren, het eerste wat we deden was onze dorst lessen. Het zonnetje was van de partij, we stelden de zetels buiten en genoten van een fles champagne. Fie bereidde later nog ons avondmaal, paddenstoelen, hamburgers met spek en aardappelen. De vaat deden we samen, zodat we achteraf nog wat buiten konden zitten. Pas toen de Belgen hun match tegen de Portugezen begonnen, gingen we binnen kijken. Zoals iedere avond liep de camperplaats vol, maar iedere morgen vertrokken er terug evenveel. We gingen slapen rond 23u hopende terug op een rustige nacht.
Zondag 03 juni: Phil had ’s morgens afgesproken met Alain, waaraan hij een wimpel kocht van de 4e Brigade, een brigade waar het 5e Linie ook bij was. Phil was wakker om 8u en stuurde een bericht naar Alain om te weten wanneer hij er zou zijn, hij zou er zijn tussen 9 en 9u30. Nadat de koffie klaar was en de pannenkoeken opgegeten, maakten we ons klaar om Alain te ontvangen. Phil kreeg kort na 9u een bericht dat hij aan de frituur stond langs de andere kant van de vaart, na een korte uitleg kon hij dichterbij rijden. Phil wandelde hem tegen tot op de parking van de haven en bleef daar wat palaveren, Alain had geen tijd om eens tot aan Mobil II te gaan. Phil betaalde en kreeg de wimpel van de 4e Infanterie brigade, het was inderdaad een probleem met de vlaggenstok, die was in één stuk en net 2,45m lang, door deze overhoeks te zetten zonder de piek erbovenop, kon die juist in de garage. Toen konden we vertrekken naar de rommelmarkt, het was 9u30. Phil kon deze keer naar huis met vier .50 hulzen en een tinnen bord van de stad Soest, Fie mocht alles dragen. Op zondag was het terug een samenkomst van oldtimers, we genoten om nog eens enkele oud gekenden (auto modellen) terug te zien. Iets na 11u gingen we een kop koffie drinken in de Prince Royal. Na een half uurtje pauze deden we nog eens onze ronde tussen de nieuw aangekomene en ze bleven maar toestromen. Tegen 12u30 waren we dan terug aan de jachthaven, waar we aan onze Mobil II nog een aperitiefje dronken. We besloten dan maar om naar de Lido te gaan eten. Na een korte wandeling kwamen we aan het terras, maar er was nog enkel plaats in de felle zon. Gelukkig stond er ook een tent en mochten we daar plaats nemen. We aten beiden de dagschotel, meloen met hesp, een slaatje met scampi’s en als dessert een ijsje met vers fruit, het was lekker en betaalbaar. Met een omweg wandelden we terug naar de camperplaats en genoten nog een tijdje van het mooie weer. Jammer genoeg kwam er een einde aan het mooie weekend en moesten we ons klaarmaken voor de rit huiswaarts. We vertrokken er om 17u30 en konden, ondanks het drukke verkeer, vlot naar huis rijden. Twee uur later stonden we in Stasegem en konden we al wat niet meer in de Mobil II hoorde, uithalen. Jammer, maar onze vakantiewoning moest terug naar de camperplaats van Harelbeke, de werken in de straat waren nog niet gedaan.
Kilometerstand 52.560Km., Trip 325,3Km., Verbruik 9L., reistijd 4u03.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018