BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  14 – 18 april

Het was twee jaar geleden, maar we konden terug eens naar de muur van Huy waar de Waalse pijl voor de dames vertrekt en zeker ook de aankomst van de heren is. Zoals iedere keer staan we op de parking van Stephane met een vijftiental campers samen voor enkele dagen. Phil vroeg of Stephane een plaatsje kon vrijhouden en sprak af met Etienne en Leny of ze er deze keer ook bij zouden zijn, het antwoord was positief. We besloten om reeds op zaterdag te vertrekken en voor een nacht een plaats te zoeken. Op 17Km. van Huy konden we op camping L’Hirondelle in Oteppe onze tussenstop doen.  Fie had ze daar ook verwittigd van onze komst.

Zaterdag 14 april: Na de vaste jobs op zaterdagvoormiddag konden we omstreeks 12u45 vertrekken met 50.786Km. op de teller en een 163Km. voor de boeg. Buiten aan de werken op de E40 net voorbij Gent ging het iets trager, maar het scheelde amper 5 minuten voor we terug vlot konden doorrijden. Na nog een 20Km op smalle wegen kwamen we aan onze bestemming. Fie ging ons inschrijven, daar hadden ze blijkbaar onze gegevens en konden we daar overnachten met alles erop en eraan voor 13 euro. We mochten nog onze plaats uitzoeken en belandden op plaats 143. Nadat we vlak stonden en de stroom was aangesloten, gingen we terug naar de receptie om onze staanplaats te melden. Nadat we eens waren gaan kijken waar we jaren geleden nog eens hadden genoten van een lekker middagmaal, namen we plaats aan een tafeltje op het terras en bestelden ons elk een Karmeliet. Na een tijdje werden we nog aangenaam verrast op enkele tapas, van service gesproken. We trokken terug naar onze Mobil II waar we de stoelen buiten stelden om wat te genieten van de zon, maar Laura kroop verdorie achter de wolken. We hadden een tijdje geduld, maar gingen tenslotte nog eens op wandel op zoek naar de forellenvijvers. We hadden het plan bekeken en kwamen op die manier vlot op onze bestemming. Er waren enkele mensen aan het vissen, maar veel beet zat er blijkbaar niet in. De rest van de terugweg deden we langs de gewone weg en gingen direct terug naar onze staanplaats. We zaten nog kort buiten, terwijl het water op het vuur stond om onze spaghetti te koken. Toen die laatste bijna klaar was, stak Phil onze zetels terug in de garage en konden we genieten van ons avondmaal tijdens het nieuws van 19u. Na ons avondmaal deden we samen de vaat en nadat alles terug op zijn plaats zat restte ons nog wat tv kijken, Phil aan deze tekst werken en Fie wat met vrienden chatten. We gingen slapen omstreeks 22u.
Zondag 15 april: Phil wakker om 7u. Nadat de koffie klaar was, bleef zelfs Fie nog een tijdje liggen. Toen de pannenkoeken uit de koelkast waren daarentegen, was ze rap van de partij. Na het ontbijt gingen we douchen en brushte Phil Fie’s haar, toen alles terug op zijn plaats en vast zat, reden we de camping buiten, het was 10u40. Zeventien kilometer verder reden we bovenop de muur te Huy onze staanplaats voor de volgende vier dagen op. We waren de eersten, maar niet voor lang. Toen we eens gingen wandelen tot aan het kerkje, kwamen onze vrienden Leny en Etienne eraan. Eens ze op hun plaats stonden, stelden we onze zetels buiten en legden ook het grondzeil open om zo de fijne kiezel wat uit onze Mobil II te houden. Na een aperitiefje deden de dames het middagmaal klaar, elk in zijn camper. Nadien deden Phil & Fie de vaat van beiden. Ondertussen waren onze overburen, Michelle en Jean-Claude ook aangekomen en dronken we samen de koffie. Toen de renners in de Amstel Gold Race nog een vijftigtal km. van de aankomst waren, keek nu ieder naar zijn eigen tv naar de finale. Tenslotte won de sterke Michael Valgren voor Kreuziger en Gasparotto. Nadien besloten we met ons vier eens tot aan het kerkje te wandelen, maar aan de overkant is er daar een café restaurant, we gingen daar iets drinken op het terras. Op de terugweg zagen we dat reeds allen die naar de Amstel waren gaan kijken, ondertussen ook waren aangekomen op de muur. Hier en daar bleven we haperen voor een babbel, zo was het reeds 19u. voorbij toen we konden beginnen aan ons avondeten. We waren brood vergeten en kookten dan maar wat pasta en met deze en wat koude groenten en charcuterie waren onze magen toch maar lekker gevuld. Tijdens ons avondmaal kwam Stephane ons nog verwelkomen, Stephane is de persoon die zo vriendelijk is om ons op zijn parking te laten staan. Na de vaat wensten we onze buren een goeie nacht, keken nog wat tv, maar tegen 22u30 was het donker en stil ten huize Phil & Fie.
Maandag 16 april: Na een heel rustige nacht met enkel een sanitaire stop omstreeks 4u. was Phil wakker om 7u30 en zette de koffie. Met het brood dat we de dag voordien van Leny hadden gekregen en confituur rondden we ons ontbijt af. De voormiddag verliep verder rustig. Enkel in een Bretoense camper had een vrouw 40 graden koorts en kon maar om 16u. naar een dokter. Haar man reed naar een apotheek en kreeg wat koortswerende tabletten mee. We, Leny en Etienne hadden besloten om op de middag iets te gaan eten naar het Italiaans restaurant in het centrum. We bestelden een taxi tegen de middag. De taxi was stipt, na een korte rit waren we aan het restaurant. We begonnen zoals gebruikelijk met het aperitief en namen als hoofdgerecht alle vier een osso bucco. Voor het dessert hadden we elk terug een andere smaak en eindigden met een koffie. Na ons heerlijk middagmaal gingen we op zoek naar ons middagmaal voor op dinsdag. Het was even zoeken, maar we vonden toch een beenhouwer waar we met wat fantasie een BBQ konden samenstellen en ook onze charcuterie voor een paar dagen. De zoektocht naar salade en komkommer viel nog mee, maar die naar brood had wat meer voeten in de aarde. Nadat we het centrum hadden doorkruist, besloten we om naar de Match winkel te gaan. Voor we de Maas overstaken, gingen we iets drinken in “La Couronne” om terug wat energie op te doen. In de Match vonden we alle brood wat we nodig hadden, om de rest van onze uitstap rond te komen. Etienne belde dan de taxi op, zodat we op een gemakkelijke manier terug aan de cp kwamen. Tot onze verbazing stond die nu in tegenstelling van voor ons vertrek, wel vol. Onder andere de ouders van Anna Van der Breggen stonden er net zoals het jaar voordien toen wij er niet bij waren. Hier en daar werd er een babbel gemaakt met de nieuwe aangekomenen. Leny wist te vertellen dat ze graag de ouders van Anna had uitgenodigd voor het aperitief, voor ons geen probleem. We schonken onze prosecco uit en wat aperitiefhapjes en hadden met ons vieren een gezellige babbel tot 20u30. Toen was het tijd om nog een kleine hap en de rest van de avond in onze knusse en iets warmere (dan de temperatuur buiten) Mobil II door te brengen. We gingen slapen om 22u.
Dinsdag 17 april: Opstaan om 7u., koffie zetten, wat aan deze tekst werken en pannenkoeken voor ontbijt. Deze dag was een rustige dag, op het programma stond enkel op de middag ons aangekocht vlees op de BBQ bakken en om 18u. de receptie die we iedere keer aangeboden krijgen van Stephane en zijn vader. Maar de voormiddag werd gevuld met een korte wandeling en de commotie die was ontstaan, omdat de politie begonnen was met campers weg te sturen die reeds jaren op dezelfde plaats stonden. Gelukkig hadden wij er geen probleem mee, wel enkele mensen die we ook reeds enkele jaren hadden leren kennen boven op de muur van Hoei.
Ze hadden tenslotte nog geluk dat er een buurvrouw hun voorstelde dat de twee campers op hun oprit mochten staan, probleem opgelost. Dan was het tijd om aan ons middagmaal te denken. Tijdens het aperitief zorgden Fie en Leny voor de groenten en bakte Phil de aangekochte Luikse witte pensen voor bij het aperitief. Fie had ook een marinade voor de “mignonnette’s” gemaakt die na het bakken blijkbaar in de smaak viel. De chipolata’s, merguez en boerenworst werden ook bruin gebakken door Phil. Zo was het reeds 15u toen we van tafel kwamen en de vaat deden. Ondertussen passeerden er nu en dan ook nog renners en rensters die hun conditie eens uittestten op de muur tussen de vele wielertoeristen. Phil moest ook de tweede toiletcassette opstarten. Tot 18u was het wat rondslenteren in en rond de camperplaats, ondertussen werden ook de twee laatste open plaatsen op de parking ingenomen door onder andere mensen van Avelgem, die er twee jaar geleden ook al bij waren. Om 18u werden we dan een cocktail of bier en diverse hapjes aangeboden. De welkomstdrink duurde tot het donker werd en iedereen verdween in zijn eigen verblijf. Phil had geen honger meer, Fie at nog een pistolet. Omstreeks 22u30 zaten we beiden onder het dons.
Woensdag 18 april: De dag van de waarheid en vooral voor dewelke we naar de muur van Hoei gaan. Ons ontbijt bestond deze keer uit een baguette dewelke Stephane ’s morgens meebracht vanuit het centrum.
Na het ontbijt deden we een korte wandeling, om deze een beetje te laten zakken. De dames gingen van start om 10u45 en zagen we terug iets na 13u. Ondertussen hadden de dames ons middagmaal klaargemaakt en konden we ons middagmaal nuttigen. Om 14u. was de aankomst voorzien en dit klopte. Anna Van der Breggen won de koers voor de 4e maal op rij. Kort na de aankomst kwam de reclamecaravan langs en 40 min later de heren renners. Nadien zagen we nog eens de caravan en de renners om tenslotte iets na 16u. de aankomst van de heren. Daar won Alaphilippe voor Valverde en op de derde plaats een sterke Vanendert. De laatste renner was nog niet aangekomen of er vertrokken reeds campers in volle vaart richting Luik-Bastenaken-Luik. Wij hadden geen haast, bij ons moesten ze wachten op enkelen die een beetje in de weg stonden om te kunnen vertrekken. Nadat er twee weg waren gereden en nog eens twee zich hadden verplaatst, kon iedereen die direct weg wilde vertrekken. Wij wachtten tot we dachten dat het meeste volk was vertrokken, het was toen 17u45 en hadden 185Km te rijden. Hier en daar hadden we wat file door werken aan de snelweg, maar na 2u40 rijden kwamen we aan in Stasegem. De school aan de andere kant van ons huis lag ondertussen volledig plat en hadden ze al veel opgekuist. Door het vele stof dat in spatten op onze Nissan en vensterbank lag, dachten we dat het geregend had, maar ’s morgens zagen wat gebeurde. Ze vernevelden water met een grote ventilator die gericht was naar de straat. Alles waaide naar onze kant op. Hadden we het geweten gingen we onze Mobil II na het ledigen op de cp gaan zetten, maar dat was nu te laat, het zal kuisen worden. Maar, we hadden een heel plezant weekend J
Kilometerstand 51.165Km., Trip 379,3Km., Verbruik 9,7L., Reistijd 5u27.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018