BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  3 – 4 maart

Ondanks het slechte weer besloten we in het weekend nog een korte uitstap te maken. Als eerste keuze namen we Ieper. Indien er daar geen plaats was, konden we naar Zillebeke of Langemark-Poelkapelle. Door het vriesweer, en doordat Phil al het water uit de tanks had laten weglopen, moesten die terug gevuld worden. Om de boiler vol te laten lopen, moet de warmwaterkraan open, maar die liet het afweten. Zelfs na enkele pogingen wilde de pomp niet werken. We besloten een paar bidons van 5L. mee te nemen en zo onze plan te trekken. De koelkast werd opgevuld met spaghetti, pannenkoeken en pistolets. De rest wachtten we af. Plots zagen we een foto van vrienden op Facebook verschijnen in de sneeuw op de cp in Ieper. Zo wisten we direct dat er nog veel plaats was. Ons besluit stond vast, we gingen naar Ieper.

Zaterdag 3 maart: Na de vaste activiteiten konden we omstreeks 12u50 vertrekken met 49.434Km. op de teller, maar eerst nog gaan tanken. Eens de LPG- en dieseltank gevuld waren, reden we richting Ieper. Druk was het niet, 35min. later stonden we aan de poort van de cp. Het was er al drukker dan op de foto die we de dag voordien hadden gezien. We gokten op plaats 16, maar eens we vlak stonden en de stroom hadden aangesloten, hadden we geen satelliet signaal. Gelukkig was het onthaal al terug open sedert 1maart en konden we onze boeking nog verwisselen naar plaats 2. Onze vrienden hadden blijkbaar dezelfde voorkeurplaats dan wijzelf, deze was dus bezet ;-). Eens we op plaats 2 vlak stonden en de stroom was aangesloten, maakten we ons klaar om op verkenning te gaan, Fie ging nog eerst eens het sanitair gaan bekijken. Net toen kwamen onze vrienden terug van hun wandeling, we spraken af om na de wandeling daar iets te gaan drinken. We gingen eens rondkijken waar we ’s avonds iets konden gaan eten, maar besloten om dit op het moment zelf te doen. Fie ging nog een cadeaubon uitwisselen, eens we aan de markt kwamen, zagen we dat het kermis was, maar heel pover van het volk. Op de terugweg namen we nog een tussenstop bij Ypra Inn, Fie dronk er een Strongbow Original cider en Phil een La Trappe Tripel. Om 16u50 waren we terug aan onze Mobil II. Voor we naar onze vrienden gingen, deden we ander schoeisel aan, zo maakten we hun camper niet vuil. We namen een fles prosecco en een fles Karmeliet mee, Anja en Wim zorgden voor wat hapjes. Het was een gezellig samenzijn en er werden weer van alle oude koeien uit de grachten gehaald. Tijdens alle verhalen hoorden we dat ze om 19u30 een tafeltje hadden besproken ‘in ’t Klein Stadhuis”. Anja belde om te vragen of ze twee stoelen aan hun tafel konden bijzetten, het was geen probleem. Tegen dat we ons hadden klaargemaakt en naar de Markt wandelden, kwamen we een 20-tal minuten te laat aan. Gelukkig was het besproken tafeltje nog bezet, maar na 10 minuten vertrokken de mensen en konden we onze plaats innemen.  De dames dronken een cava, Wim en Phil een St. Bernardus blond. Als voorgerecht aten Phil & Fie een slaatje met scampi’s, Anja en Wim garnaalkroketten. Als hoofdgerecht was er schelvis, steak, de mannen met een goed biertje en de dames met een glaasje wijn. Het dessert was terug kiezen uit een drietal, Fie nam een crème brûlée, Phil een Irish coffee. Als afsluiter nog een lekkere koffie. Het was 23u30 toen we er buiten kwamen, met vaste tred wandelden we terug naar de cp en ging ieder in zijn eigen vakantiehuisje slapen.
Zondag 4 maart: Phil was wakker om 7u30 en zette de koffie, de zon was al van de partij. Fie volgde een dik uur later, net op tijd om pannenkoeken te eten. Onze vrienden vertrokken in de voormiddag en kwamen afscheid nemen. Kort nadien, om 10u, vertrokken we op wandel om eens rond de vijver in Zillebeke te gaan wandelen. Toen we de Rijselpoort naderden, zagen we aan het winkelcentrum nogal wat beweging, er was een samenkomst van oldtimers en getunede auto’s.

Toen trokken we via de vesten terug naar het centrum en gingen iets na het middaguur nog eens een picon drinken in Ypra Inn. Zo was het 13u30 toen we terug op de cp waren. Als middagmaal hielden we het bij pistolets en charcuterie, door onze waterproblemen was het best om niet teveel afwas te maken. Na het middagmaal namen we eerst onze siësta om nadien de vaat te doen en ons verder klaar te maken om huiswaarts te rijden. We konden om 16u30 vertrekken en 35min. later stonden we terug in Stasegem voor de deur geparkeerd. Phil ging nog eens op onderzoek naar het probleem met de waterpomp, aan de zekering was niks te zien. Zo begon hij de draden los te maken, maar knipte nog niks los, wat de dag nadien de juiste keuze bleek. Op maandag was er tijd om de meetapparatuur uit te halen en ook de zekeringen. Na wat meetwerk bleek er geen 12V aan de pomp uit te komen, door een nieuwe zekering was het dan toch opgelost.
Kilometerstand 49.518Km., Trip 83,8Km., Verbruik 11,7L., Reistijd 1u29.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018