BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  6 – 7 januari

We konden er nog eens een weekend tussenuit en besloten nog eens naar Ieper te gaan. Phil had daar namelijk schoenen gezien die hij wel eens wilde passen en Fie wilde eens in de solden gaan zoeken. We boekten terug plaats 6 op de camping Jeugdstadion in Ieper.

Zaterdag 06 januari: Na een kort middagmaal konden we iets na 13u vertrekken met 48.265Km. op de teller. Voor we de snelweg opreden, tankten we nog gas en diesel, zo konden we er terug voor een tijdje tegen. Na een half uurtje rijden kon Fie terug onze ingangskaart halen en namen we onze plaats in. Stroom aansluiten en vlak zetten was snel gebeurd, als je de plaats kent. We hadden voor twee nachten geboekt, zo moesten we op zondagmorgen niet wegrijden, maar konden we blijven tot wanneer het ons paste om te vertrekken. We trokken eerst eens naar de kringloopwinkel, Fie zag daar een blikken doos van Jules Destroopere voor een collega op het werk. Phil zag er kleine kopjes staan met vosjes op en kocht deze ook. We vertrokken naar onze Mobil II terug met onze vondsten die ons €2.75 kostten. Dan was het tijd om eens naar het centrum te gaan kijken, daar bezocht Fie enkele winkels tot Phil te warm begon te krijgen. We waren goed gekleed, maar veel te goed om in verwarmde winkels te lopen. In de schoenwinkel zag Phil direct wat hij wilde, maar jammer genoeg niet in de solden. Toen we op de markt kwamen, zagen we wat witte tenten staan en dat er op zondagmorgen een nieuwjaarsreceptie was. In de Diksmuidestraat ging Fie in slagerij Jurgen het vlees voor ons avondmaal kopen, het was dan net geen 17u. tijd om onze dorst te gaan lessen. We gingen terug naar de Ypra inn en dronken beiden een Tripel LeFort, als we deze hadden laten smaken, dronk Fie er nog een, Phil verkoos een Picon. Het was al 18u voorbij toen we richting camping wandelden. Fie begon direct aan ons avondeten. Terwijl ze aardappelen schilde, dronken we nog een glaasje Vonkelwijn. Fie bakte ook de hamburgers en warmde de spruitje op, dit met een glaasje rode wijn, maakte het perfect. Samen deden we de vaat. We keken nog wat tv, maar Fie viel tegen 20u30 al in slaap en ging tenslotte om 21u slapen. Phil kreeg kort daarop ook een dipje en ging een half uur later slapen.
Zondag 07 januari: Ongelooflijk maar waar, Phil werd pas wakker om 9u45, nog nooit zo lang in bed gelegen. Het was fris, maar Phil wachtte deze keer niet om de waterverwarmer aan te leggen en zette dan vlug de koffie. Toen deze klaar was, volgde Fie en namen we een stevig ontbijt. Fie wilde nog eens gaan winkelen in de solden, Phil zag dat niet zitten, dus vertrok Fie alleen. Na een klein uurtje belde ze dat de winkels waar ze wilde binnen gaan, nog gesloten waren, we spraken af op de Markt. Phil maakte zich vlug klaar, volgens afspraak belde hij Fie op als hij ter plaatse was, maar ze nam niet op. Kort daarop belde ze terug, dat ze in een winkel in de boterstraat was en nu richting Markt wandelde, Phil ging ze tegen. Op de markt was er al veel volk aangekomen voor de receptie, wij besloten om toch eens onze kans te wagen, en het lukte. We dronken er een paar appeljenevers en vielen zeker niet op tussen de Ieperlingen. We besloten dan om nog eens een wandeling rond Ieper te doen, we vertrokken naar het station en kwamen uit aan de vaart. Langs deze vaart konden we een tijdje blijven wandelen en kwamen dan via onbekende wegen terug in de Diksmuidestraat. In “The Walker” gingen we onze dorst lessen, we namen een tafeltje juist aan de deur, maar zaten blijkbaar teveel uit het zicht van de dame achter de toog. Twee tafels die na ons waren binnen gekomen werden voor ons bediend. Phil stond recht en ging onze LeFort van ’t vat bestellen, we moesten wat geduld hebben volgens de dame. Maar ze had het blijkbaar begrepen en kwam ons toch direct bedienen. We waren aan het overleggen waar te gaan eten en dachten aan de pizzeria. Eens buiten kwamen we voorbij Dépot Ieper, we waren nieuwsgierig en gingen daar eens een kijkje nemen en wat we zagen, beviel ons. We mochten een tafeltje kiezen en kregen ruim de tijd om onze keuze te maken. We bestelden een karaf wijn en een schotel met eendenborst en vergeten groenten en twee porties stroaardappelen. De stroaardappelen zijn net hetzelfde als steppegras uit Leopoldsburg, maar deze naam is beschermd. Als dessert nam Fie een dessertbord en een French Coffee en Phil een tiramisu met een Irish Coffee. Meer dan voldaan wandelden we naar buiten, keerden een beetje op onze stappen terug en stapten ’t Iepertje binnen. We kochten nog enkele van de keramische Poppy’s en enkele kerstballen met opschriften die verband hebben met WWI. Met al onze aankopen gingen we terug naar onze Mobil II en staken alles op een veilige plaats. Het was de bedoeling om nog een korte wandeling te doen, maar Phil begon toch al op te ruimen en zo besloten we om toch maar huiswaarts te keren zonder nog een wandeling te maken. Het was 17u40 toen we de camping afreden en nadat Fie de €4 borg was gaan halen reden we zonder problemen naar Stasegem. Daar konden we onze vakantiewoning voor onze vaste woning plaatsen. Het weekend zat erop, op naar volgend.
Kilometerstand 48344Km., Trip 78,3Km., Verbruik 11,9L., Reistijd 1u19

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018