BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  25– 28 januari

In het Kwartier Luitenant-generaal Piron waar het bataljon Bevrijding – 5de Linie is gekazerneerd, waar ook de vergaderingen van de Koninklijke vereniging vijfde Linie Regiment doorgaan, moest Phil op vrijdag om 10u aanwezig zijn voor een vergadering. Na 15u. was er ook de jaarlijkse nieuwjaarsdrink aangeboden, mits betaling, door het Bataljon. Voor de dames dewelke ook naar Leopoldsburg kwamen voor de drink, was er een uitstap naar Beringen georganiseerd. Onze Mobil II stond reeds van woensdagavond in de startblokken, daar we op donderdag na het werk direct vertrokken.

Donderdag 25 januari: Om 18u10 en met 48.374Km op de teller konden we vertrekken richting Leopoldsburg. We moesten wel nog een tussenstop doen in Herentals. Phil was daar afgesproken aan afrit 21 met een legermakker. Deze had graag de dvd’s en groepsfoto gekocht van de 3-daagse uitstap naar Soest vorig jaar in mei. Door een half uur vertraging op de ring rond Antwerpen reden we de snelweg af na 1u40. Kort na onze aankomst kwam Ronald er ook aan. Na een korte babbel konden we terug vertrekken naar de Jachthaven in Leopoldsburg. Voor de rest hadden we weinig verkeer en kwamen zo tegen 21u10 aan op onze bestemming. We stonden maar met 4 campers, naast ons wel eentje waar je de rally van Dakar kan mee rijden. Eens rondkijken waar we de stroom konden aansluiten en na het vlak zetten was het tijd voor een welverdiend aperitief. Fie bereidde de spaghetti, zo konden we snel eten en de vaat doen. Tegen 22u45 gingen we slapen.
Vrijdag 26 januari: De wekker stond om 7u, maar Phil was deze net voor en zette de koffie. De klaaskoeken als ontbijt smaakten, na de vaat konden we ons klaarmaken v oor vertrek, wat net tegen 9u. lukte. We wandelden de 3,5Km naar de Kazerne waar de vergadering plaatsvond en vanwaar een vijftal, meest dames,  vertrokken naar Beringen. De voorzitter had de trein gemist, maar we konden het eerste deel van de vergadering zonder hem afwerken. Met een half uur vertraging kwam de voorzitter aan en konden we het volledige programma afwerken. Als de vergadering op het middaguur was afgelopen, verplaatsten we ons naar het centrum van Leopoldsburg, meer bepaald naar de Prince Royal, voor ons middagmaal. In afwachting op onze toeristen dronken de aanwezigen al een aperitief. Omstreeks 12u45 kwamen de vijf mensen die Beringen bezochten erbij en werden we overstelpt over hetgeen ze waren gaan bezoeken. Alles bevindt zich op de mijn-site, de Moskee en het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa,
Todi. Het middagmaal duurde tot 15u, toen mochten we naar de nieuwjaarsreceptie in het Bataljon. Er was jammer genoeg alweer niet veel volk komen opdagen, waarom, daar hebben wij zo onze bedenkingen over… Officieel duurde de receptie tot 18u, wij vertrokken na de nodige drankjes en hapjes met Philippe De Saert enkele minuten voor afloop. Na nog een babbel in Mobil II vertrok Phil DS, wij keken nog wat tv en aten nog een klein hapje. Moe en voldaan gingen we vroeg slapen.
Zaterdag 27 januari: Zonder wekker sliepen we tot 7u45 en hadden een rustige nacht. Na een paar koppen koffie en elk een halve koffiekoek, vertrokken we een uur later naar het centrum. Op zaterdag is er markt en aan het volk te zien, waren we nog te vroeg, Leopoldsburg slaapt blijkbaar iets langer tijdens de winter. Fie ging eerst op zoek naar een apotheek en kocht er iets om van haar verstopte neus verlost te geraken. We slenterden wat rond op de markt en gingen ook eens kijken naar de winkel aan het station waar er veel militaire “dingen” te koop zijn, maar we gingen niet binnen. We besloten om dichter bij de cp onze inkopen te doen en gingen naar de Aldi voor aardappelen en groenten, vlees kochten we bij de Budgetslager. Het was al 11u voorbij als we onze aankopen in de koelkast van onze Mobil II stopten. Voor we terug vertrokken, dronken we een aperitiefje en vertrokken om 12u30 naar de Lido. Langs de oevers van de vaart is het altijd genieten van de rust en de natuur, een kleine 30min. later waren we ter plaatse. Fie bestelde scampi’s diaboliek, Phil nam spareribs met een karmeliet, Fie dronk een karafje rode wijn. Nadien bestelden we nog een koffie, we waren klaar om 14u30 en besloten nog een wandeling te doen om onze opgedane calorieën er terug af te wandelen. Via de Lidostraat, de Lommelsesteenweg gingen we een kijkje nemen naar de gratis cp, daar waren enkele hangjongeren aan het nietsen, een niet aan te raden cp dus. Zo kwamen we in de Kerkhovenweg waar we iets verder het bos inliepen, omdat we daar een man hadden zien lopen met zijn hond. We volgden een tijdje het bospad en kwamen op een open plaats, wat bleek een stuk van de Militaire rijschool te zijn. Aan de bosrand zagen we een roestige rest van een AMX staan, Phil wilde deze van iets nader gaan bekijken. Nadat we wat foto’s hadden genomen, zagen we een politiewagen voorbijrijden. Die had ons blijkbaar opgemerkt en keerde op zijn stappen terug. Toen de deur open ging, zagen we dat het Militaire politie was. Phil zag er geen probleem in, Fie was er niet gerust in. We kregen de uitleg dat we op een oefenterrein liepen, dat het gevaarlijk was, als er schietoefeningen waren, maar dit gingen we wel al gehoord hebben. Phil moest zijn identiteitskaart tonen, Fie had de hare niet bij en werd de les gespeld
J. Phil vernoemde langs zijn neus weg het 5e Linie en de sfeer was direct heel anders, maar werden toch verzocht het terrein te verlaten, wat we dan ook deden. We wandelden wat verder en gingen in de kapel onze absolutie gaan vragen. Het was iets na 16u30 toen we via het centrum terug naar de haven wandelden. Fie wilde nog eens de Lidl gaan bekijken en kocht er 2 matten. Op die manier was het 17u toen we terug in onze warme Mobil II waren, het was genoeg geweest voor die dag, we hadden een goeie 16Km gewandeld. Phil ging enkel nog het toilet ledigen. De rest van de dag deden we het heel rustig aan, aten nog een kleinigheid, keken wat tv en gingen tegen 22u slapen.
Zondag 28 januari: Terug een heel rustige nacht en wakker tegen 8u. Koffie zetten en van een stevig ontbijt geniete
n met enkele spiegeleitjes. De vaat lieten we staan tot dat we ons middagmaal binnen hadden. We deden het rustig aan en vertrokken om kwart voor tien op wandel. Phil was graag eens gaan kijken naar de kazerne van de Militaire Politie, Fie was niet erg enthousiast, maar ze ging toch mee. We vertrokken richting Belgisch en Engels kerkhof om zo de grote baan over te steken, op zoek naar de Mp’s. Waar die mannen verblijven, waren we al meerdere malen voorbij gekomen, maar nooit op gelet. Van daaruit namen we een andere weg terug via de Boskantstraat en kwamen zo na 2u en 8,5 km later terug in het centrum en gingen bij
Brasserie Prestige een Karmeliet drinken. Een half uur later en 1,2 Km verder waren we terug aan de jachthaven en bij onze Mobil II, waar we nog een aperitief dronken. Fie bereidde ondertussen de stoverij met witloof en aardappel. We deden het dan eerst een paar uur rustig aan en deden nadien samen de vaat. Terwijl op zaterdag de cp overvols stond, waren we nu terug maar met drie meer. Tegen16u45 maakten we ons klaar voor vertrek naar huis. Het verliep vlot onderweg, juist 2u later stonden we terug aan de deur.
Kilometerstand 48.703KM., Trip 328.9Km., Verbruik 10.6L., reistijd 4u21.

 Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018