BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  07 – 08 juli

In voorbereiding van ons groot verlof, namen we nog een kort weekend dichtbij. Phil was graag eens gaan kijken naar het CWRM (Coming World Remember Me) monument. De 600.000 beeldjes, maar ook het grote ei dewelke het nieuwe leven voorstelt. Phil besprak een stekje op de camping, waar we onze favoriete plaats kregen toegewezen. De fietsen gingen deze keer wel mee om de verplaatsing naar de palingbeek te doen.

Zaterdag 07 juli: De activiteiten van op zaterdag verliepen vlot, we konden tegen 12u40 vertrekken naar Ieper. Een goed half uur later stonden we voor de poort en ging Fie naar het automaat om ons aan te melden. Het duurde wat langer dan normaal voor ze terug was, de computer was nog maar eens vastgelopen. De receptie was al gesloten, maar we hoorden de dame wel aan de telefoon. We volgden de officiële weg en belden de verantwoordelijke die dan de dame in de receptie belde. Ze hielp ons snel verder, zodat we onze plaats 17 konden innemen. De zon stond hoog aan de hemel, dus vlug de luifel uitdraaien en tafel en stoelen buiten. We moesten nog ons middagmaal verorberen, we hielden het bij een baguette met charcuterie. Nadien namen we een korte siësta en gingen dan onze inkopen voor de rest van het weekend doen. Fie had op vrijdag gerookte zalm meegebracht, maar had geen asperges meer gevonden. In de Spar-winkel vonden we deze wel, maar ze kwamen van Lima. Wat groenten, aardappelen en BBQ vlees waren onze aankopen voor het weekend. We gingen alles in de koelkast stoppen en bekwamen wat van de hitte. We besloten na een tijdje nog eens naar het centrum te wandelen, eens daar zochten we een terras, zodat we onszelf eens konden trakteren op een ijsje. In “’t Ganzeke” hadden we succes en bestelden voor Phil een coupe met advocaat, Fie nam enkel drie bolletjes ijs. Na nog wat rondslenteren was het reeds 18u., tijd voor een aperitief. Uit gewoonte viel onze keuze op de “Ypra In” waar Phil een picon en Fie een gin-tonic bestelde. Onder een paraplu op het terras was het leuk en we kregen nog leuke buren ook, een ouder koppel waar we een goeie babbel mee hadden. Toen ze plaats gingen nemen onder de Menenpoort, genoten wij nog van ons drankje om tegen 19u15 terug naar de camping te wandelen. We moesten direct in gang schieten, wilden we voor het donker al gegeten hebben. Phil stelde de vuren buiten, zodat Fie de aardappeltjes kon koken en ook de asperges opzetten. De aardappelen wilden maar niet koken, de fles Campingaz was verdorie leeg. Dan maar verder doen met één vuur, het was anders veel te warm binnenin onze Mobil II.

Na de aardappelen was het de beurt aan Phil, hij zorgde voor de saus op basis van vis fond, room, saffraan en om het helemaal gezond te houden, nog een klompje boter. De saus had wat tijd nodig om in te dikken, maar het lukte, nu nog de asperges koken, nadien de saus nog eens opwarmen en het avondmaal was klaar. De asperges hadden jammer genoeg niet veel smaak, maar de saus maakte veel goed. We deden samen de vaat en bleven nadien nog een tijdje buiten tot het was afgekoeld. Dan was het binnen ook goed, maar we lieten alle ramen openstaan en gingen slapen omstreeks 22u30.
Zondag 07 juli:
We hadden een goeie nacht, Phil was wakker om 7u. en zette de koffie. Nadat Fie vanonder de wol was gekomen, stak Phil de Baguette in de oven, kort daarop konden we ontbijten. Na het ontbijt nam Phil de fietsen van het fietsrek en zag dat hij een platte band had. Eerst dacht hij dat er misschien ’s nachts iemand de band had gelost in Stasegem en pompte die terug op. Alles leek goed te zijn, maar net voor we klaar waren om te vertrekken zag hij dat de band loste, er zat niks anders op dan deze te herstellen. Gelukkig hebben we alles bij, zelfs reserve binnenbanden. Deze was binnen de 5 minuten vervangen. Terwijl Phil bezig was, kwam de dame uit de receptie ons twee ingangskaarten voor het museum geven. Dit moest ook lukken, dat Phil er nog net van gesproken had om het gedeelte van de archeologie eens te gaan bekijken. Onze plannen voor de namiddag stonden op die manier ook al vast. Met de herstelde band konden we vertrekken richting Palingbeek. We reden, bij manier van spreken, er recht naartoe en eens op het domein staat alles mooi aangeduid. Awel, het is de moeite om het kunstwerk eens te gaan bekijken, een mens zou er stil van worden. We fietsten nog wat door het domein en kwamen tenslotte uit in het centrum van Zillebeke. Via de vijver kwamen we snel weer aan de camping, we hadden bijna 16Km rustig gefietst. We dronken eerst iets fris en stelden dan alles klaar om de BBQ op te starten. Het vlees bakken, koude aardappeltjes, diverse groenten en we konden genieten van ons middagmaal. Na de vaat en de opkuis gingen we naar het museum. Het museum zelf, daar gingen we vlug doorheen, maar in het gedeelte van de opgravingen was het echt leerrijk. De verantwoordelijke dame wist ons nu en dan ook te verrassen met haar uitleg over enkele tentoongestelde dingen. Na ons bezoek gingen we terug naar de camping waar we terug een siësta namen tot 18u30, dan begonnen we ons klaar te maken voor vertrek. Iets na 19u reden we de camping af en konden nu de kaart niet meer omwisselen, machine stuk… Het was druk onderweg, maar alles verliep vlot. In onze straat konden we nog net parkeren om alles uit te laden. We moesten onze Mobil II toch terug naar de camperplaats aan het Forestiersstadion doen, parkeerverbod in de straat aan onze zijde. Tegen 20u30 konden we dan thuis aan de voorbereidingen van de volgende uitstap beginnen.
Kilometerstand 53.376Km., Trip 72,4Km., Verbruik 10,8Km., Reistijd 1u12.

Foto's


 

© Phil en Fie 17/12/2018