BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen- Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  17 – 19 februari

Normaal hadden we familie verplichtingen, maar op vrijdagavond werd plots alles afgelast. Phil kon niet snel genoeg onze Mobil II klaarzetten voor vertrek. Koelkast aanleggen en water vullen. Doordat er bijna alle dagen kans was op nachtvorst, laat Phil na iedere uitstap alle water weglopen, ledigt alle leidingen en zet alle kranen open. Zo is er voor iedere uitstap wat meer werk om alles terug normaal te laten werken. Het enige probleem was dan nog, waarheen. Na overleg besloten we naar Langemark-Poelkapelle te gaan, van daaruit konden we mooie wandelingen maken.

Zaterdag 17 februari: In de voormiddag verliep alles vlot, zo konden we reeds om 12u40 met 49.353Km op de teller vertrekken richting Langemark-Poelkapelle. Door de vakantieweek was het rustig op de wegen en stonden we 40min. later aan de camperplaats, alleen. Vlak zetten was niet nodig, enkel de stroomkabel aansluiten en we waren klaar voor het weekend. Zoals we iedere keer al deden, gingen we ons eerst aanmelden bij Geert, de uitbater van het sportcafé. We moesten nog eten en bestelden ons daardoor een picon. Nadien konden we een broodje gaan eten in onze Mobil II. In het café zagen we dat er terug een rommelmarkt was in de oude sporthal, wij daarheen. Phil vond weer iets wat hem interesseerde, een kaki gebreide das die onder de battledress gedragen werd. Eigenlijk 2 keer niks, maar hij heeft er plannen mee. De verkoper vroeg er een euro voor, Phil wilde maar een halve geven, ze kwamen niet op gelijke hoogte, de das bleef liggen. Net voor we vertrokken, zagen we een service dress hangen, Phil dacht dat het ongeveer zijn maat zou zijn en vroeg de prijs. De dame vroeg er €20 voor, toen Phil zei dat er geen knoppen meer aanstonden, deed de dame er nog €5 af. Fie zag dan nog zo een das liggen, zoals bij de vorige en die was wel te koop voor €0,5. Goed gemutst vertrokken we dan terug naar de cp om nadien direct terug te vertrekken naar de Aldi winkel op zoek naar scampi’s. Als we deze koel opgeborgen hadden, trokken we terug naar het café waar we oude bekenden zagen zitten. Lucien en zijn dame. Dit waren de mensen van wie Phil een kop van een bom had gekregen. Het kwam Phil dan ook nog goed uit, hij had namelijk graag enkele loden bolletjes (shrapnel) gehad. Bij Lucien thuis had hij er de vorige keer gezien. Nadat we samen een pint hadden gedronken, spraken we af dat Lucien de dag nadien met het gevraagde zou komen omstreeks 16u30 in het café. Wij trokken onze goed verwarmde Mobil II binnen, waar we nog van een aperitief genoten, terwijl Phil begon met het avondmaal. Fie kon door het ongevalletje van vorige week nog niets doen met haar vingers, zo was Phil van dienst. De scampi’s ontdooien en nog een darmkanaal uithalen, tagliatelle koken en roomsausje maken. Tenslotte lukte het en de vaat was ook voor Phil. We hadden nu en dan wat schoten gehoord en dachten dat het een oud gebruik was van in onze streek. De dag voor een huwelijk wordt dat veel gedaan, maar op een zaterdag…? Fie ging vroeg slapen, Phil volgde een uurtje later, maar er werd buiten nog altijd geschoten en we hoorden ook de bassen van een fuif, maar we wisten niet van waar het kwam.
Zondag 18 februari: Het was drie uur voorbij toen het wat kalmeerde, Phil had er niet echt veel last van gehad, Fie wel. Phil stond iets na 8u op en zette de koffie, buiten lag alles wit, maar het was mooi. Na een stevig ontbijt en wat pauze konden we tegen 9u45 vertrekken naar Zonnebeke, ongeveer een 7Km wandelen. Het eerste deel konden we nog langs rustige wegen, maar het tweede gedeelte was langs de grote baan zonder voetpaden. Er lag wel een fietspad, maar erg schuin, niet aangenaam om op te wandelen. Kort voor Zonnebeke passeerden we aan
Dochy Farm New British Cemeteryen brachten een kort bezoek. Na nog eens goed doorstappen kwamen we op het domein van het
“Memorial Museum Passchendaele”. Nog een wandeling door het park en nog wat landenperken die reeds aangemaakt zijn gaan bekijken. We gingen ook eens tot aan de camperplaatsen die pas vorig jaar zijn aangemaakt. Er stond één camper en de bewoners stonden buiten. Die wisten ons te vertellen dat het hun maidentrip was en ze een heel rustige nacht hadden gekend. Na nog een goeie babbel gingen we op zoek naar iets waar we onze magen konden bijvullen en onze dorst lessen, maar dit viel tegen. De enige plaats die open was, was volzet en het café waar we voorbij kwamen bij onze aankomst, sloot net voor onze neus de deur. Pech dus, wij dan maar terug naar Langemark-Poelkapelle. Na een goeie 7Km. kwamen we terug aan de cp, we besloten onze dorst te gaan lessen in het café, het was 14u30 en we hadden bijna 16Km op de teller. Bij ons tweede pintje bestelden we een Maxi wachtbord met een 24-tal hapjes op, zo konden we onze honger wat stillen. Tegen 15u30 gingen we nog naar de laatste beelden van de cross kijken. Na de cross gingen we dan naar onze afspraak waar Lucien en compagnie ons al zaten op te wachten. Phil trakteerde allen aan onze tafel, zo waren de loden balletjes betaald zei Lucien. We spraken af om eens samen op het veld naar oorlogsresten te gaan zoeken, maar wanneer, dat zien we dan wel. Tegen 18u trokken we naar Family Pizza, dronken er nog een picon als aperitief. We bestelden beiden een pizza, Fie een Smokey Mountain BBQ met kip, Phil koos voor een Suprème. We vroegen een medium, maar het meisje wist ons te vertellen dat die veel te groot zou zijn, we namen dan maar een small. Deze bleek zelfs ook nog veel te groot, we lieten elk de helft van onze pizza liggen, dewelke we bij vertrek wel in een pizzadoos mee kregen. Vijf minuten later stonden we terug aan onze Mobil II. We besloten de buitenverduistering weg te nemen, terwijl ze nog droog was. Met hulp van Fie was de klus snel geklaard. We keken nog wat tv, stelden de wekker op 6u30 en gingen slapen.
Maandag 19 februari: Toen de wekker van zich liet horen, draaide Phil snel de verwarming wat hoger, het was koud ten huize van. Na 10 minuten was het een beetje opgewarmd en konden we vanonder het dons komen. Phil begon direct alles op zijn vaste stek te zetten. Fie werkte verder af, terwijl Phil de stroomdraad ging oprollen en wegstoppen. Het was net na 7u. toen we konden huiswaarts rijden. Het was al redelijk druk op de baan, maar eens we de afrit van Wervik naderden zagen we opeens veel pinkers gaan, file. We gingen vlug op zoek via het internet naar de reden, een ongeval in Menen. De GPS gaf eerst 5min vertraging, maar dit bleef maar oplopen. Het zou over een ongeval gaan met zeven wagens en enkele gekwetsten, gelukkig waren we net niet op die plaats. Voor ons resulteerde het op een 40min. vertraging en Fie wat te laat op haar werk, maar we geraakten heelhuids thuis.
Kilometerstand 49.434Km., Trip 81,5Km., Verbruik 11,7L., Reistijd 2u06.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018