BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  06 oktober –  08 oktober

Nog maar net terug van 16 dagen verlof of Phil had een vergadering te Leopoldsburg op maandag 8 oktober. Fie had op dezelfde maandag een belangrijke vergadering op haar werk. Phil besloot dan maar alleen een weekendje weg te gaan om enkele uren te kunnen vissen. Tegen vrijdagavond stond Mobil II reeds terug in de startblokken.

Zaterdag 06 oktober: Na het werk op zaterdag voormiddag, Fie’s haar brushen en een vlugge hap, voerde Fie Phil naar de cp waar onze Mobil II stond te wachten om te vertrekken. Het was 13u15 toen Phil de cp afreed, 2u later reed hij in Leopoldsburg de cp op, maar er stond een nadar met volzet erop. Phil parkeerde Mobil II op de gewone parking en ging eens tevoet gaan kijken. Gelukkig liep de havenmeester er rond en herkende hij Phil. Met wat denkwerk kon hij toch nog een plaats geven die er normaal geen was en er was ook geen stroom, maar dit was nu ook het probleem niet. Het was prachtig weer, Phil had zin om te vissen en begon direct zijn materiaal klaar te maken. Ondertussen kwam een vakantiejob (van door de 70j) het standgeld ontvangen. Toen Phil bijna klaar was, kwamen er jongens van de scouts, ze verkochten dozen met speculaas koeken voor €6, Phil kocht er één. Phil viste van 16u30 tot 18u30, de zon was weg en het werd te koud na een heel mooie namiddag. Toen alles weg was gestopt, was het tijd voor een aperitief en om te beginnen aan het avondmaal. Er zaten in de koelkast nog vacuüm verpakte worsten met kaas en spek, Phil sneed er zo één in schijfjes, bakte ze en deed er drie eieren bij, een lekker avondmaal met een halve baguette. Na de vaat was het nog wat tv kijken en tegen 23u. gaan slapen.
Zondag 07 oktober: Wakker op het vaste uur, 7u. Koffie zetten en ontbijten, ondertussen was Fie ook wakker ten huize van en gaven beiden wat uitleg van de dag voordien. Omstreeks 9u30 vertrok Phil naar het centrum waar er normaal nog rommelmarkt moest zijn, niet dus. Het was open bedrijven dag, het oude gemeentehuis was dus ook te bezoeken. Phil wandelde door en kwam aan de site waar ze de nieuwe brandweerkazerne aan het bouwen zijn, terug een stukje legergeschiedenis dat verdwijnt. Via een omweg langs het Bataljon Bevrijding - 5Linie ging Phil terug naar de cp en ging eerst eens kijken of er reeds een andere plaats vrij was. Hij had geluk, een mooie plaats op het beton  en met stroomaansluiting. Vlak zetten was niet nodig, enkel de kabel leggen voor de stroom en klaar was Kees, het was toen al 11u45. Het was aperitieftijd en Phil begon ook aan zijn middagmaal, hij bakte terug de twee overblijvende worsten met spek en kaas en kookte tagliatelle, terug een lekkere maaltijd. Phil begon dan zijn visgerief klaar te leggen om na zijn tweede wandeling direct te kunnen beginnen, maar het water lonkte en van wandelen kwam niks meer in huis. Phil viste van 14u00 tot 17u30 en ruimde direct alles op. Nadien besloot hij om de ruiten van de cabine te kuisen, maar eens begonnen werd deze volledig gekuist, de neus van Mobil II blonk terug. Het avondmaal was terug met spek, dewelke werden gekocht in Innsbruck en voor deze over datum ging, bakte Phil deze met een drietal eieren. Met een baguette opgewarmd in de oven vormde dit terug een goed smaken avondmaal. Na de vaat werkte Phil de tekst van Innsbruck af en ook deze. Omstreeks 23u30 ging het licht uit.
Maandag 08 oktober: Tegen 7u05 lag de waterverwarmer aan om koffie te zetten. Phil deed ondertussen al wat voorbereidingen om na de vergadering vlot te kunnen vertrekken. Na ontbijt was het wachten en nog eens rondwandelen tot we tegen 11u30 in de Prince Royal verwacht werden voor het middagmaal. Onderweg stopte Kolonel Van Hoeck en werd Phil de rest van de weg gevoerd. Na het middagmaal en de koffie trokken we met zijn allen naar het bataljon voor de vergadering. Deze liep wat uit en na nog een afsluitende drink was het 17u25 toen Phil terug op de cp was. Nadat alles was afgesloten en de stroomdraad was opgerold, reed Mobil II weg van de jachthaven en kwam 2u later thuis in Stasegem. Nadat al het nodige was uitgehaald moest ons buitenverblijf terug naar de cp in Harelbeke.
Kilometerstand 59.400Km., Trip 328,8Km.,Verbruik 8,8L., Reistijd 4u05.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018