BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  10 – 12 november

11 november 2018 het einde van WW1, “De Grote Oorlog” Reeds jaren wordt wapenstilstand herdacht op deze dag, voor Phil & Fie de zesde maal dat ze aanwezig zouden zijn. Veel voorbereiding was er niet nodig, we wisten de cp in Grimbergen zijn en Philippe De Saert zou ons ’s morgens op 11 november komen ophalen om naar Humbeek te rijden.

Zaterdag 10 november: Na een gewone zaterdagvoormiddag konden we na een broodmaaltijd vertrekken naar Grimbergen, het was juist 13u. De GPS gaf 91Km. aan. Fie had deze ingesteld zonder snelwegen, alles verliep vlot tot we recht door het centrum van Brussel moesten. Het was een goeie 2u. later toen we de parking “Ter Wilgen” opreden. We hadden snel door dat er daar geen plaats meer was door de activiteiten op het sportveld. We reden dan maar eens richting centrum, waar er op een grote parking wel nog plaats was, maar waar een verbodsteken voor campers hing. We reden nog eens rond, maar vonden niks meer. We vertrokken tenslotte terug van de cp en reden terug naar “parking Prinsenbos”, we namen het risico om daar toch te parkeren ondertussen eens naar het centrum te wandelen. Na de wandeling gingen we op zoek om iets te drinken en belandden in het gezellige café “In de Groenpoort”, Fie dronk er een cava en Phil een Karmeliet. Als onze dorst gelest was, gingen we eens kijken naar de cp en zagen dat er nu al plaats was en gingen vlug onze Mobil II halen. Tegen 17u stond deze dan toch op zijn plaats, vlak zetten was niet nodig. Er was nog een voetbalmatch bezig, we gingen eens kijken, de u18 van Grimbergen won de match. Nadien wachtten we op Phil DS, hij moest in Brussel een herdenking bijwonen en zou nadien tot bij ons komen, zodat we samen iets konden gaan eten. 20u20 kwam hij er aan en we hadden met ons drieën honger. Vroeger waren we eens gaan eten in restaurant “De Herberg Van Grimbergen” wat ons heel goed was bevallen. Fie ging eens vragen of er nog plaats was, het was geen enkel probleem, we konden zelfs nog de tafel uitkiezen. Na het aperitief koos Fie voor zeebaars, de twee Phil’s namen steak Americain. Nadien nam Phil DS nog een Dame Blanche, Phil een Irish Coffee en Fie een gewone koffie. Na het afrekenen gingen we terug naar de cp, waar Phil DS nog een slaapmutsje dronk en kort daarop vertrok nadat we juist hadden afgesproken voor de dag nadien. Fie wilde ondertussen al gaan slapen, maar een spin hield haar wakker. Rond middernacht gingen we slapen.
Zondag 11 november: Phil wakker om 6u, Fie om 6u30, de koffie werd gezet en we maakten ons klaar tegen dat Phil DS ons kwam halen om 7u30. Bij zijn aankomst haalde Fie enkele koffiekoeken en namen we met ons drie ons ontbijt. Phil DS moest zich nog omkleden in zijn legerpak van 1918 met zwachtels om zijn benen, alles erop en eraan. Phil dacht dat we tegen 8u45 aan de kerk moesten zijn, zo vertrokken we tegen 8u20 richting Humbeek om ons op de parking  aan het monument te zetten. Daar zagen we Hugo en Alfonsine die ons vroegen, waarom we ook zo vroeg waren, blijkbaar was het maar om 9u45 aan de kerk, zo hadden we nogal wat tijd over om een kop koffie te drinken. We vertrokken richting kerk tegen 9u30, zodat we nog een paar dingen konden bekijken. We plaatsten een Adriaanhelm op een box voor het altaar en maakten wat plaats, zodat Phil DS ook zijn plaats kon innemen ter hoogte van het altaar. Fie en Alfonsine bleven in re-mi centrum, omdat laatst genoemde geopereerd was aan haar tenen en zo niet te ver kon stappen. De dienst duurde net een uur, waarna we in stoet tot aan het monument liepen, waar Fie en Alfonsine ons reeds stonden op te wachten. Na het welkomstwoord en de bloemneerlegging volgde er een mooie speech van onze voorzitter Pierre Peeters. Na nog een woordje van enkele leerlingen kon de herdenking afgesloten worden met een receptie. Nadien hadden we ons ingeschreven voor de maaltijd in de gemeentezaal, we waren met niet veel, maar wij waren wel met zeven die het 5e Linie vertegenwoordigden. Voor de aanvang moesten we nog betalen, €40 p/p all-in. Na het aperitief kregen we balletjes met tomatensoep, als hoofdgerecht kalfsfricassee met kroketten. Het dessert was een enorme grote taart met fruit, deze werd versneden door de 95 jarige voorzitter van de plaatselijke BSD vereniging. Met volle magen werd er dan een tombola gehouden waardoor iedereen met prijzen naar huis ging. Toen we vol geladen de zaal gingen verlaten, besefte Fie dat ze haar vest was vergeten in de re-mi centrum, samen met Phil DS en de nieuwe “baas” van de BSD Humbeek reden ze naar het centrum, maar daar was niemand meer te zien. Dan maar gegevens uitgewisseld, zodat ze contact kon houden over de vest, Phil DS zou die dan ophalen na zijn werk. Eens terug in onze Mobil II dronken we nog een glaasje en ging Phil wat later naar zijn Anja. Wij gingen slapen omstreeks 23u.
Maandag 12 november: De wekker stond om 7u30, maar we waren al wakker, Phil zette de koffie, Fie begon al wat te werken. Tegen 9u. reden we de parking af richting Stasegem. Het was druk op de straat langs de parking, maar een kleine kilometer verder reden we de snelweg op. Van daar af konden we gewoon doorrijden, een dik uur later stonden we onze Mobil II vol te tanken in Harelbeke. Onze Nissan stond nog aan de cp in Harelbeke, waar Phil op zaterdag onze Mobil II was gaan afhalen. Zo reden we direct naar daar en ledigden deze rechtstreeks in de Nissan. Toen Phil de cp wou oprijden, werkte de slagboom niet, dus bleef onze Mobil II in de kou staan.
Kilometerstand 60.926Km. Trip 191,8Km., Verbruik 9,7L., Reistijd 3u56.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018