BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  18 – 20 augustus

Fie ging zoals het jaar voordien met Phil’s dochter naar het W-festival op zaterdag en zondag. Phil plande dus eveneens als het jaar voordien een uitstap naar Langemark-Poelkapelle. De dag na onze thuiskomst van ons verlof was alles reeds klaar om terug zijn vaste plaats in te nemen binnenin Mobil II. Nog wat eten in de koelkast en klaar voor vertrek.

Zaterdag 18 augustus: Fie voerde Phil naar het kapsalon, zodat ze Celine, zijn dochter, kon ophalen in Waardamme om dan samen naar Amougies te rijden. Phil werkte tot de middag en werd naar de cp gevoerd. Na een ritje van een kleine 40Km kwam Phil aan de lege camperplaats, het volledige rijk voor Mobil II. Phil ging afrekenen in Café Eleven en betaalde €24 voor 2 nachten en kocht zich nog een Karmeliet als aperitief. Na deze was het tijd voor een broodmaaltijd, het koken was voor later op de dag. Na de maaltijd was het tijd voor de inkopen. In de Aldi Kocht Phil een zak gemengde sla, maïs en rode Kidneybonen in blik. Bij Renmans kocht hij twee sneden spek, twee latten ribbetjes en twee chipolatas. Eens het vlees in de koelkast was het tijd om de nieuw aangekochte banden op de crossfiets te leggen, de vorige waren volledig versleten en gebarsten van ouderdom. Na een half uurtje was de klus geklaard en een korte testrit kon doorgaan, alles verliep gesmeerd. Omstreeks 17u30 trok Phil terug naar het café om een aperitiefje te drinken, maar Lucien en zijn vrouw zaten er, dus dronken we een paar pintjes en toen ze vertrokken dronk Phil een lekkere picon. Na dit was het etenstijd, eerst rijst koken, bonen en maïs afspoelen en een chipolata en snede spek bakken en het smaakte. Ondertussen had Fie laten weten dat Celine al twee maal naar de EHBO was moeten gaan. Celine was geopereerd aan het zitvlak voor cysten Nadat de draadjes verwijderd waren, was een zijde niet volledig genezen. De dokter had deze met kleefstrip geplakt, maar door het wandelen hielden de klevers niet. Na tweemaal te moeten gaan, beslisten Fie en Celine naar huis te gaan. Het was reeds 20u30 toen Fie belde om te laten weten dat de mensen van het Rode Kruis hen naar de parking zouden voeren. Fie reed dan eerst van Amougies naar Stasegem om haar fiets op te halen. Van Stasegem naar Waardamme, zodat Celine thuis was om dan tenslotte naar Langemark-Poelkapelle te komen. Het was reeds 23u15 toen ze aankwam op de cp moe en met een knorrende maag. Ze at nog een pistolet en een boterkoek, we bespraken nog eens haar drukke dag en gingen slapen om 00u30.
Zondag 19 augustus: Het was reeds 8u15 toen we opstonden, Phil zette de koffie. Phil stak eerst een halve baguette in de oven, terwijl Fie onze spiegeleieren bakte. Het was op zijn zondags, heel rustig aan. Pas na 10u30 vertrokken we naar het centrum op zoek naar brood en charcuterie. Daar Fie er was bijgekomen hadden we wat meer nodig. Nadat we met onze aankopen terug waren, maakten we de fietsen klaar voor vertrek. Bij een vorige fietstocht hadden we een kerkhof links laten liggen, alhoewel het rechts lag. Nu gingen we dat gaan bekijken, jammer van de strakke wind. Het was maar een kleine 5Km, maar er naartoe was het heel de weg tegen de wind in. Lastig rijden, vooral omdat we beiden geen goeie fysiek meer hebben. Er zijn werken op het kerkhof, de volledige muur rondom de begraafplaats was aan vernieuwing toe, er staat reeds een twintigtal meter nieuwe muur. Na de verkenning en het nemen van enkele foto’s vertrokken we terug naar de cp, nu ging het vanzelf, wind in de rug is toch een groot verschil. Terug op de cp werden de fietsen op het rek gezet, zo konden we een aperitiefje drinken in het café. Na een picon was het tijd om ons middagmaal klaar te maken. Fie zorgde voor de groenten, terwijl Phil de rest van het aangekocht vlees bakte. Samen deden we de vaat en namen een siësta. Phil had met Lucien en zijn vrouw afgesproken omstreeks 16u30 in het café. Net voor we binnen gingen, waren ze er ook juist, binnen zaten er nog een paar mensen die we kenden. We zaten zo’n zevental mensen aan een partytafeltje waarvan Fie de jongste was en de gemiddelde leeftijd van de anderen was iets boven de 80
J. Na enkele pinten kreeg Fie honger en at er een Croque boem boem, de bedienster vergat er wel groenten bij te leggen, ze kwam haar achteraf wel verontschuldigen. Het was 19u30 toen Fie huiswaarts keerde. 45min. later belde ze dat alles goed verlopen was, maar ze zich echt niet goed voelde, misschien de vermoeidheid. Ze ging slapen om 21u30, Phil zat tegen 22u30 ook onder de wol en hoopte ook op een goeie nacht.
Maandag 20 augustus: Wat een goeie nacht moest worden, sloeg een beetje tegen. Phil had voor het slapen gaan al twee muggen kunnen vangen, maar om 4u. werd hij wakker van gezoem. Toen hij goed begon rond te kijken kon hij 6 muggen een klopje verkopen, alles met een mooi rood spoor… Om 6u terug en hij kon er nog één een kopje kleiner maken, maar de achtste kon ontsnappen, Phil bleef dan gewoon maar wakker en zette een goeie kop koffie. Ontbeet, keek wat tv, typte het laatste aan het verslag over ons verlof en begon reeds aan deze te werken. Ondertussen werden wat kleine klusjes opgeknapt. Op het middaguur bakte Phil een eitje en met sla en baguette maakte hij daar zijn middagmaal van. Na de vaat was het tijd voor het zwaardere werk. Tegen het principe van een camperplaats begon Phil Mobil II een wasbeurt te geven. Zou het normaal nooit doen, maar door de bouwwerf rechtover onze woonplaats kunnen we onze voertuigen niet voor het huis parkeren. Dus uit noodzaak deed Phil deze overtreding. Nadat de buitenzijde gedaan was, begon hij aan de binnenkant. Ook deze kreeg een grondige beurt, lastig door de warmte, maar een mens voelt zich zo voldaan als dit allemaal terug in orde is en staat te blinken. Het was ondertussen 16u geworden, tijd om huiswaarts te keren. Onderweg waren er nergens problemen, maar in plaats van naar huis te rijden, reed Phil rechtstreeks naar de cp in Harelbeke. Jammer genoeg was deze volzet. Phil parkeerde Mobil II dan maar op een gewone parkeerplaats, stopte zijn fiets in de garage en reed met Fie de hare naar huis. Het ledigen kon later dan wel.
Kilometerstand56.293Km., Trip 84,4Km., Verbruik 10,1L., Reistijd 1u21.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018