BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  31 augustus – 2 september

Reeds verschillende keren stonden we aan een gesloten poort  van het MKOK Museum, het Cavaleriekamp te Leopoldsburg. Nu hadden we opgemerkt, dat er opendeurdagen waren op 1 & 2 september. Daar de bevrijdingsfeesten van Antwerpen een week later vielen dan voorzien, konden we daarheen.

Vrijdag 31 augustus: We hadden besloten om op vrijdagavond te vertrekken, zo konden we twee nachten op de cp blijven. Na onze dagelijkse werken konden we tegen 17u40 vertrekken van op de cp in Harelbeke, waar we jammer genoeg nog steeds onze Mobil II moeten plaatsen.

We hoopten op niet veel vertraging, maar de GPS gaf snel een 50min. vertraging op, maar we lieten ons niet omleiden. En we hadden gelijk, tegen dat we aan de plaats van de  files kwamen, waren deze opgelost. Nog kort wat vertraging aan de tunnel, maar daar kan het blijkbaar niet meer anders. De rest verliep vlot, we reden iets voor 20u de cp aan de jachthaven op. Het was er druk, nog één plaats vrij aan het water en nog twee onder de bomen, waar we liever niet staan. We hadden plaats 13, hopelijk geen ongeluksplaats. Vlak zetten en stroom aansluiten waarna het tijd was voor het aperitief. Ondertussen bereidde Fie onze spaghetti. Na de maaltijd deden we samen de vaat, keken nog wat tv en gingen slapen tegen 22u.
Zaterdag 01 september: We hadden een heel rustige nacht, Phil was vroeg wakker, doordat we vroeg waren gaan slapen.
Nadat hij de verwarming had aangelegd, ging hij terug onder het donsdeken tot 7u30 en zette de koffie. Fie sliep tot 8u30 en na een verse kop koffie gingen we naar de wekelijkse markt in het centrum. Op de markt kochten we bij slagerij Hans en Lincy wat kippenfilet en enkele kippenburgers, bij een fruitboer suikerbonen, pepers, sjalot, snoeptomaten en paddenstoelen. Met dit vertrokken we terug naar de cp om alles in de koelkast te steken om direct terug te vertrekken. Onze eerste stop was de snuffelwinkel, de volgende was het terras van de Prince Royal, om tenslotte nog wat inkopen in de spar-winkel te gaan. Tegen 13u10 waren we terug in onze Mobil II en begonnen samen wat groenten en vlees te snijden, zodat alles samen in de wok kon gebakken worden. Terug deden we de vaat samen en vertrokken nadien voor een fietsrit. Het werd een ritje van 22Km. maar het was genoeg. Om 17u waren we terug op de cp en stelden de zetels wat buiten om nog wat te genieten van de zon. Phil was om 18u30 afgesproken met de Kolonel om samen een aperitiefje te drinken, hij was er stipt op tijd. De Kolonel had zelfs een presentje mee voor Phil, waar deze heel gelukkig mee was. Tegen 20u30 was onze gast terug vertrokken, we aten nog snel een broodje en vulden de avond nog eens met wat tv kijken. We gingen terug om 22u slapen.
Zondag 02 september: Phil was iets voor 8u. wakker en zette de koffie. Als ontbijt namen we enkele spiegeleieren met broodjes opgewarmd in de oven. Philippe De Saert en Anja zouden ook afkomen om samen eens naar het museum te gaan, ze zouden er omstreeks 10u. zijn. Wij gaan zoals gewoonlijk naar de rommelmarkt, zo stuurde Phil nog een Mail naar Phil DS om naar de markt te komen i.p.v. naar de jachthaven waar hij best parkeerde. Blijkbaar had hij de mail niet meer gezien en belde hij om 10u. dat hij aan de camper was. Ondertussen had Phil een Guldenboek van 1936 kunnen kopen met vele gesneuvelden van het 5e Linieregiment. Nadat Phil DS& Anja op de rommelmarkt aangekomen waren toonde Phil nog eens wat hij reeds had zien liggen wat Phil DS wel zou interesseren en inderdaad hij kocht het. Na de markt trokken we naar de Prince Royal voor ons aperitief.

Daar beslisten we om eerst naar het museum te wandelen, we waren er amper een anderhalve kilometer vandaan. Na de wandeling kwamen we aan op het toen nog rustige domein van de K-blokken. Fie kocht er wat jetons en daar zagen we, dat we er ook konden eten. We waren blijkbaar de eersten die de risotto met kip bestelden, we hadden Nr. 1. We hadden een lekker middagmaal voor €12 per persoon. Nadien bezochten we het mooi en héél interessante museum, ook het blok waar ooit krijgsgevangenen zaten waaronder de alom gekende Marc Sleen. Na nog een drankje stapten we terug naar het centrum via het Belgisch Militair kerkhof van Leopoldsburg, we namen even de tijd om de gesneuvelden te groeten en gingen dan verder. Rond de kerk was er een activiteit rond honden en er waren er veel. Onze bezoekers hun auto stond aan het station, we reden samen tot aan de Bistro van de  jachthaven, maar konden er blijkbaar geen ijsje eten, terug de wagen in en naar de Lido, daar hadden we wel geluk. IJscoupes, pannenkoeken, koffie en cola vulden onze tafel. Fie zag plots een Aziatische hoornaar wesp op de pellet kachel, nam een vliegenklopper en ging dat beest te lijf. Na enkele rake kloppen was deze nog niet dood, Phil DS draaide die dan maar tot moes in een papieren servetje. Terug aan onze Mobil II begonnen we ons snel klaar te maken voor vertrek, we namen afscheid van Anja & Phil DS en konden omstreeks 17u vertrekken richting Waregem. Bij Anja en Wim werden we verwacht omstreeks 19u. we waren er iets later, dronken er een pint en vertrokken na een uurtje richting Stasegem. We losten snel onze Mobil II en reden deze terug naar de cp in Harelbeke.
Kilometerstand 56.784Km., Trip 331,7KM., Verbruik 8,7L., Reistijd 4u26

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018