BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  Dendermonde – Wichelen – Leopoldsburg 30 juni – 2 juli

De jaarlijkse reünie met Phil zijn legervrienden viel nu op de eerste dag van juli. De dag waar een twaalftal mensen van de Staf & Diensten Cie opgeroepen werden om hun legerdienst te volbrengen. De helft van de aanwezigen zijn dan ook van deze lichting. Om ’s morgens niet te vroeg van huis te moeten vertrekken, gaan we overnachten in het mooie Dendermonde op de cp aan de Schelde. Op maandag was er dan een vergadering in Leopoldsburg, een paar drukke dagen voor de boeg.

Zaterdag 30 juni: De werken verliepen vlot in de voormiddag, zo konden we vertrekken om 12u45 met 52.929Km op de teller. Een uurtje later en 71Km van huis, reden we de cp op, we stonden terug alleen. Velen hebben geen vertrouwen in die plaats, omdat er enkele residentiecaravans staan, wij hebben in vier jaar nog geen last gehad. We vertrokken direct op zoek naar een warenhuis om onze inkopen te doen. We besloten een koude schotel klaar te maken, met wat sla, tomaat, krielaardappelen en wat charcuterie hadden we voldoende. We gingen eerst onze aankopen in de koelkast stoppen en vertrokken terug naar het centrum, waar we na een korte wandeling iets gingen drinken op het terras van ”St Joris”. We bestelden beiden een Karmeliet van ’t vat, Phil bestelde hem zelfs een tweede. Terug aan onze Mobil II stelden we tafel en stoelen buiten en probeerden ons wat af te koelen aan het flauwe briesje. Fie kookte de krieltjes, zodat deze konden afkoelen. We lieten ons avondeten smaken en deden samen de vaat. Omstreeks 9u30 hadden we nog een leuke babbel met een Poolse camionchauffeur, zo kwam het dat we nog maar eens laat in ons bed zaten.
Zondag 01 juli: Phil was wakker om 7u en zette de koffie. Fie volgde pas een uur later en kon Phil de pannenkoeken opwarmen. Ze smaakten Fie niet en ze kroop nog een dik uur terug onder de wol. Phil deed de vaat ondertussen en begon alles klaar te maken voor vertrek. Fie ging nog op zoek naar een glascontainer, lege flessen hadden we niet meer nodig. Iets na 10u. vertrokken we naar restaurant “Den Boterhoek” in Wichelen We waren de eersten en stelden onze Mobil II met de neus naar de baan, wat later een goed idee bleek te zijn. Kort na ons kwam Phil DS aan en nog wat later Rudi. Hugo en Alfonsine waren de volgende. Om 11u. gingen de poorten open en toonde de patron (Peter) waar hij ons ging plaatsen. Het zag er mooi uit, net voor zijn garages stonden twee ferme party tenten op een mooi gepolierde betonnen vloer. De tafels moesten nog gezet worden als er nog meer aankwamen, maar vele handen maken licht werk. Toen er nog drie koppels tekort waren, kwamen we tot de conclusie dat er nog twee stoelen te kort waren, dat probleem was snel opgelost. Toen iedereen er was, kwamen ze met een glaasje cava, dewelke we opdronken, terwijl Karl zijn alom geliefde speech deed. Ondertussen zette ook Peter en zijn team een grote diversietijd van groenten, pasta, aardappelen, vlees en spiesjes met scampi’s klaar. Er werd genoten van de BBQ en van het gezelschap, Phil nam na het eten nu en dan een andere plaats in, zodat hij tegen iedereen eens zijn zegje kon doen. Vanaf 17u30 begonnen de eersten te vertrekken zodat we tegen 19u nog amper met 4 over waren. Het was als een oven in Mobil II, een ganse dag in de gloeiende zon. Door het vroege uur en het weinig aan alcohol besloot Phil nog naar Leopoldsburg te rijden. De GPS stuurde ons langs Brussel, het was druk, maar we hadden nergens vertraagd verkeer. We kamen aan de jachthaven in Leopoldsburg om 8u45 aan en hadden de parkeerplaats waar we het liefst staan. Een beetje vlak zetten en nog wat de stoelen buiten. In de schaduw was het al doenbaar, we dronken er een aperitiefje. Als avondmaal waren het enkel wat hapjes om toch maar iets binnen te hebben. We gingen omstreeks 23u slapen.
Maandag 2 juli: Wat een zalige nacht, we hadden het blijkbaar nodig. Phil was terug voeger wakker dan Fie en zette de koffie en zette ook wat vensters en de deur open zodat de koele frisse lucht binnen kon. Toen de koffie klaar was volgde Fie en konden we ontbijten, een Franse baguette uit de oven met wat beleg. Fie had ook van haar werk uit de mogelijkheid gekregen om op verplaatsing op haar computer haar werk te kunnen, dit met een data stick. Deze testte ze anderhalf uur, toen was het tijd om ons klaar te maken om samen met enkele bestuursleden te gaan eten in de Price Royal.

Onderweg stopte Kolonel Van Hoeck om ons mee te nemen met de wagen. We stopten nog eerst aan het station om vermoedelijke treinreizigers op te scheppen, maar er waren er geen mee. In de Prince Royal dronken we eerst een cava en aten beiden een Gordon Bleu met mosterdsaus en een glaasje rode wijn. Achteraf dronken we met zijn allen nog een koffie. Na de maaltijd trok Fie terug naar de cp om wat te werken, Phil trok naar de kazerne om deel te nemen aan de vergadering van de Koninklijke vereniging 5e Linieregiment. Fie ledigde tijdens het werk in nog het toilet. Phil besloot na de vergadering te voet terug naar de cp te gaan, na 35 min. was hij ter plaatse. Fie had onze Mobil II volledig afgesloten van de buitenwereld, maar dit had geen zin gehad. Eens Phil was aangekomen, zette die alles open en kwam er een windje binnen. Iets voor 18u. vertrokken we dan huiswaarts, net vertrokken hoorden we van file, ongeveer 72 min. vertraging. Na een paar keer de GPS gevolgd te hebben om langs andere wegen te rijden, besloten we dan toch maar door te rijden. Via de ring van Antwerpen verloren we tenslotte een klein half uur en zagen onderweg twee ongevallen. We hadden blijkbaar nog niet veel gemist van de voetbalmatch van onze Belgen. Nadat alles was uitgehaald, konden we nog meer dan de tweede helft zien. Op naar volgende.
Kilometerstand 53.304Km., Trip 374.6Km., Verbruik 9,5L., reistijd 5u44.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018