BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle  Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  09 – 10 juni

Normaal gingen we naar Ieper twee weken geleden, maar door de bierpot veranderden de plannen, nu dus niet. Omdat Phil op 23 juni met enkele mensen uit het 5e Linie deelneemt aan de herdenking aan de Menenpoort, hadden we twee kransen nodig. Deze kan men dus best in Ieper zelf gaan kopen.

Zaterdag 09 juni: Omdat Phil niet had gewerkt op vrijdag door de deelname aan het BBQ van de dienstplichtigen, was het druk in het kapsalon. Fie moest ook wat werk inhalen omdat we al enkele zaterdagen niet waren thuis geweest. Zo kwam het dat we pas om 13u30 in onze Mobil II stapten aan de cp in Harelbeke. Inderdaad, nog altijd mag onze vakantiewoning niet voor onze deur parkeren. Iets na 14u stonden we aan de slagboom van de camping. Na het inchecken reden we naar onze aangewezen plaats, nr. 21, waar we vlug een broodmaaltijd verorberden, zodat we snel naar het centrum konden vertrekken. Bij het boeken van de plaats was gevraagd naar een plaats waar we met de schotelantenne zeker ontvangst zouden hebben. Na het testen lukte dit niet, er stond een dikke boom in de weg. Een half uur later vertrokken we dan richting centrum, waar net zoals het jaar voordien een manche van het Belgisch kampioenschap beachvolleybal bezig was. Ook de braderiekraampjes  stonden er weer. Na een korte verkenning gingen we de Poppy-shop binnen  en kochten er twee kransen, waar Phil in het midden de kentekens van het 5e Linie en de Kon. Verbroedering kon inkleven. Nadat we de aankopen terug naar de camping hadden gebracht, gingen we nog eens wandelen, zodat we de braderij eens rustig hadden bekeken. Halverwege belandden we op het terras van “Den Anker” waar we onszelf trakteerden op een Karmeliet en waar de bediening ver van vriendelijk was. Het was al tegen 17u. toen we en eens wijd rond het centrum wandelden tot het tijd was voor het aperitief, dewelke we in een wijde boog gingen zoeken bij “Ypra Ynn”. Op het terras was er geen plaats, maar binnen konden we nog een tafeltje inpalmen en bestelden ons een lekkere picon. Het was 18u30 toen we terug op de camping waren. We stelden tafel en stoelen buiten en dronken er nog een aperitiefje terwijl Fie zorgde voor de spaghetti. De vaat deden we samen en genoten nog kort van de buitenlucht. Omstreeks 21u trokken we naar binnen en keken nog een stukje naar een dvd van Louis de Funès, maar kregen snel slaap en gingen dan maar vroeg naar bed.
Zondag 10 juni: We hadden een heel rustige nacht en werden wakker door de natuurgeluiden, een grote diversiteit van vogels hoorden we vanuit de bomen rondom ons. Toen Phil opstond tegen 7u. en een verduistering omhoog
deed, liepen er konijntjes naast Mobil II. Het was tijd om koffie te zetten en te genieten van de omgeving. Het was nog rustig op de camping. Toen Fie vanonder de wol kwam stak Phil een halve baguette in de oven, Fie bakte de eitjes. Na de vaat vertrokken we richting de Spar op zoek naar BBQ vlees en groenten en voorgekookte en gekruide aardappeltjes. We vonden er een plateau met een soort tapas, juist gepast om op de BBQ te leggen voor twee personen, met wat sla erbij konden we verder. Onze aankopen gingen we eerst in de koelkast steken en vertrokken terug op wandeling. Via de markt en het St Maartensplein, Elverdingestraat naar het station, waar we een oldtimer zagen voorbijkomen. We dachten dat er terug een samenkomst was op de parking van de Lidl en JBC, maar er was niks gaande. Terwijl we daar zo dicht waren bij de Rijselpoort, gingen we daar een aperitiefje drinken, Fie dronk een rosé wijntje, Phil een Karmeliet. Het was reeds 13u toen we terug aan onze Mobil II waren. Terwijl Phil de BBQ klaarzette, zorgde Fie voor de groenten en de gebakken aardappelen. Na nog een klein aperitiefje lieten we ons de BBQ smaken en deden achteraf de vaat. We genoten nog een paar uur van de zon voor we nog voor een laatste wandeling van het weekend vertrokken. We besloten eens naar en rond de vijver van Zillebeke te wandelen. Een uurtje later waren we terug op de camping en maakten ons vertrekkensklaar om naar huis te rijden. Om 18u30 reden we de camping af, het was druk op de snelweg, maar het ging vooruit. Iets na 19u stonden we in Stasegem en konden we de camper ledigen. Jammer genoeg kon hij nog niet blijven staan en moesten we hem terug naar de camperplaats brengen. We reden wel de cp niet op, Phil moest om 8u in de garage zijn voor het jaarlijks onderhoud.
Kilometerstand 52.635Km., Trip 75,2Km., Verbruik 10,5L., reistijd 1u14.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018