BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle  Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  16 – 17 juni 2018

Onze vrienden uit Boekhoute, Ann en Dirk, hadden ons uitgenodigd voor Ann’s verjaardagsfeest. We konden, ondanks de nieuwe verkaveling naast hun huis toch onze Mobil II parkeren op de kleine parking er net langst. Sinds de woensdag voordien konden we terug genieten van het zicht op onze vakantiewoning. Phil had in de loop van de week nog eens de waterleidingen gespoeld en de vers watertank gereinigd, nu hij terug voor de deur stond. Veel moest er niet geladen worden, we hadden namelijk een weekend “all-in”.

Zaterdag 16 juni: Na onze vaste activiteiten op zaterdagvoormiddag, een kort middagmaal en het verzorgen van Fie’s brushing, konden we omstreeks 13u30 met 52.692Km. op de teller vertrekken richting Boekhoute. Het was rustig langs de weg, zo waren we een dik uur later ter plaatse. Eens op de parkeerplaats was het zelfs niet nodig om vlak te zetten. We belden Dirk op waar we hem konden vinden, thuis of in zijn bankkantoor. Hij was thuis, maar was klaar om naar kantoor te vertrekken. Daar brachten we nog wat paperassen in orde en Phil hielp hem met wat back-ups te maken van zijn foto’s. Dirk had nog wat werk, wij gingen dan maar eens naar de winkel van Ann een goeie dag zeggen, maar het was daar ook druk en we vertrokken  direct. We hadden een plaatsje uit de wind op het terras van “De Gouden Appel” en bestelden er een Gouden Carolus tripel voor Fie en een Karmeliet voor Phil. Nadat we deze hadden laten smaken, bestelden we nog een pint voor Phil en een koffie voor Fie. Tegen dan was het 18u en sloot Ann haar winkel en kwam Dirk van de bank. Wij gingen nog kort in onze Mobil II, om nadien nog wat te gaan helpen met het klaarzetten van het terras tegen dat de 40 gasten er aan kwamen. De BBQ werd opgestart en de gasten begonnen eraan te komen. Voor het opstarten hielpen we nog wat met het bedienen, maar achteraf moest Phil hem bezig houden met de BBQ. Het was tegen 1u. toen wij gingen slapen, het feest duurde wel tot 3u.
Zondag 17 juni: Phil was wakker om 8u. en zette de koffie, Fie volgde een uurtje later. Na een eerste kop koffie, gingen we aanbellen bij Dirk, deze was net uit de douche. Na het ontbijt gingen we beneden in de keuken helpen met een mevrouw die bezig was met de vaat, alle glazen en potjes van olijven enz. konden niet in de vaatwasmachine. Gelukkig waren we met vier, anders was het bijna een dagtaak geweest. Het was reeds middag toen we konden vertrekken. Ann’s winkel was namelijk open in de voormiddag, op de middag zouden we samen gaan eten.

Tim, de oudste zoon, had zijn boot netjes voor Dirk zijn wagen gezet. In een onderaardse garage is het dus niet makkelijk om veel te maneuvreren. Met ons drie verzetten we de boot, maar het voorwiel zat vast. Toen Phil er een tik met zijn voet tegen gaf, vloog de spanvijs eruit en viel de boot op de trailer. Gelukkig was het geen tientonner en konden we die terug opheffen en op een band zetten. De draad was blijkbaar stuk, deze konden we dan niet herstellen, de boot stelden we nog op Dirk zijn parkeerplaats zodat we konden vertrekken. Ann had nog wat werk in de winkel, maar we konden toch tegen 12u30 naar Eeklo vertrekken om in het “Middenstandshuis” ons middagmaal te nuttigen. We aten beiden zeeduivel met asperges met een glaasje wijn en een pintje. Nadat Ann had afgerekend, reden we terug naar Boekhoute en namen afscheid van onze vrienden. We maakten ons klaar voor vertrek om dan ook huiswaarts te keren. Langs rustige wegen waren we na een dik uur reeds thuis, het was 15u30.
Kilometerstand 52.842Km. Trip 150Km., Verbruik 10,8L., 2u14.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2018