BELGIË 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  01 – 03 december

Fie deed op zaterdag een uitstap met haar zussen, Phil besloot om er dan maar alleen op uit te trekken. De keuze viel op Ieper, zo kon Fie nog na de uitstap achter komen met de wagen. Phil had zijn plaatsje gereserveerd en kreeg plaats 3 toegewezen. Daar Fie de wagen nodig had, werd alles reeds tegen vrijdagavond klaar gemaakt voor vertrek vanuit de cp in Harelbeke.

Zaterdag 01 december: Fie voerde Phil naar zijn werk zo kon ze naar Kortrijk trekken voor de uitstap met haar zussen. Phil werkte tot de middag en kon, dankzij een beetje hulp om naar de cp in Harelbeke te geraken, reeds tegen 12u20 vertrekken richting Ieper. 35 minuten later kon hij reeds de camping “jeugdstadion” binnen rijden. Plaats drie werd vlug ingenomen en Mobil II werd vlak gezet en de stroom aangesloten.

Phil nam nog vlug een aperitiefje en at nadien een halve baguette met hesp en kaas als middagmaal. Na dit alles vertrok Phil naar het centrum waar hij wat bestelde waar moest ophalen. Nadien werden er nog een viertal kleine Poppy kransen gekocht in de daarvoor voorziene winkel. Eens terug aan de camping was Phil kletsnat, andere kledij en de rest laten drogen was de enige oplossing. De verwarming werd wat hoger gezet zodat dit snel in orde kwam. Tegen dat Fie eraan kwam, was het reeds donker en was alles droog en was alles netjes opgeruimd. We dronken nog een aperitief terwijl ze de spaghetti klaarmaakte en deden nadien samen de vaat. Fie ging, na nog wat tv te hebben gekeken, redelijk vroeg slapen, Phil keek nog tv tot 22u50.
Zondag 02 december: Tegen 7u30 was Phil wakker en zette de koffie, Fie volgde toen alles klaarstond om de pannenkoeken op te warmen. Ze mocht van Phil genieten van haar zondagmorgen, zo kreeg ze de pannenkoeken voorgeschoteld. Terwijl ze haar klaarmaakte deed Phil de vaat. Omstreeks 10u30 vertrokken we richting Spar om wat inkopen te doen. We kochten wat charcuterie, biefstuk, paddenstoelen en twee soorten jenever. Deze laatste hebben we nog graag in onze Mobil II tijdens de winter. Voor we naar het centrum vertrokken, gingen we onze aankopen in de koelkast steken. Gelukkig bleef het heel de tijd droog en konden we nog eens rustig rondkijken naar de winkels. Ons doel was de Ypra Inn voor het aperitief. We bestelden er een picon, de beste in de streek, Phil dronk er zelfs een tweede. Op de terugweg gingen we nog eens de replica’s van de leeuwen aan de Menenpoort gaan bewonderen. Ze zijn zelf mooier dan de originele, nergens is er een stukje geschonden, wat je van de originele niet kan zeggen. Fie bereidde ons middagmaal, maar bij gebrek aan aardappelen aten we brood bij de paddenstoelen en biefstuk. Phil deed terug de vaat, terwijl Fie een douche ging nemen zodat haar kapsel in orde was om maandag te gaan werken. Na de werken deden we het rustig aan tot de (regen) zon begon onder te gaan. Toen was het tijd voor Fie om te vertrekken, ze nam reeds vele dingen mee in de wagen die er wel uit moesten. Het was 17u. Phil verduisterde alles in de Mobil II en kon zo reeds de pyjama aandoen en het rustig houden. Rond 19u nog snel een paar pistolets met charcuterie en gedaan voor zondagavond. Het was nog wel lang tv kijken door de film “once upon a time in the west” die pas om 23u30 gedaan was. Tanden poetsen en gaan slapen.
Maandag 03 december: Het was deze keer 8u10 toen Phil wakker werd en zette direct koffie. Eens deze klaar, was het ontbijt niet met eitjes, maar met confituur,  deze keer bij gebrek aan lekkere pistolets. We hadden de dag voordien wel een slechte keuze gemaakt. Na de vaat begon Phil wat op te ruimen en onze Mobil II eens degelijk uit te vegen. Normaal wordt dit alles eens op een rustdag gedaan, als hij thuis voor de deur staat. Momenteel kan dit dus niet. Om 9u30 reed Phil naar de loosplaats en vulde het vers water bij tegen de volgende uitstap. De rit naar huis verliep vlot, naar huis betekent nog altijd naar de cp in Harelbeke.
Kilometerstand 61.942Km., Trip 76,8Km., Verbruik 11,2L., Reistijd 1u21.

Foto's


 

© Phil en Fie 10/01/2019