BELGIň 2018

Ieper Ieper Leopoldsburg Antwerpen - Brussel Langemark-Poelkapelle Ieper
Leopoldsburg Hoei Doornik Eeklo Leopoldsburg Ieper
Boekhoute Ieper Wichelen - Leopoldsburg Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Westende Leopoldsburg Rotselaar Leopoldsburg Leopoldsburg Grimbergen - Humbeek
Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen Ieper    

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 26 Ė 27 mei 2018

In eerste instantie gingen we het weekend in Ieper doorbrengen, maar Phil vond op internet een mooie bierpot van het 5e Linieregiment. De bierpot werd verkocht door iemand uit Eeklo, daardoor besloten we op het laatste moment om op de jachthaven van Eeklo te gaan overnachten. Op die manier kwam de bierpot op een veilige manier thuis.

Zaterdag 26 mei: Door de werken in de straat moeten we onze Mobil II op de camperplaats van Harelbeke plaatsen. Tegen vrijdagavond stond die bijna klaar voor vertrek. Fie had op zaterdagmorgen nog wat activiteiten af te werken en vulde de laatste etenswaren bij in de koelkast en ging tegen het middaguur Phil gaan afhalen aan het kapsalon. De wagen lieten we thuis staan, we reden met de fietsen naar de cp, zo hadden we deze voor de eerste maal dit jaar ook mee. Omdat we vertrokken vanuit de cp stuurde de GPS ons niet langs de snelweg tot Deinze, maar zond ons eerst langs smalle wegen. Phil volgde tenslotte de verkeersborden richting Deinze. Vanaf daar konden we vlot naar Eeklo rijden en waren bij aankomst verwonderd, dat er maar twee andere campers stonden, later kwamen er nog een viertal bij. Na aankomst moesten we nog eten, charcuterie met een baguette. Fie zette alles klaar, maar toen Phil het botervlootje opendeed was het even verschieten. Afgeknaagde beentjes van ribbetjes en keukenpapier. Dit was een leeg botervlootje hetwelk Phil in de loop van de week had opgevuld met afval van de BBQ. Het vlootje was mooi terug in de koelkast geland J. Gelukkig hadden we nog een ander pakje boter bij. Na het korte middagmaal gingen we met de fiets naar de markt, daar is een Orange-winkel. Phil had zich een ander GSM toestel gekocht, Fie wilde zijn vorig toestel gebruiken, maar de simkaart paste niet. Dit probleem gingen we daar dan gaan oplossen. We kochten er nog een bescherming voor het toestel en een cover, daarmee waren we beiden terug tevreden. Eens terug aan onze fietsen belde Phil Jan, de persoon van de bierpot op, om deze te verwittigen van onze komst. Drie kilometer verder waren we ter plaatse en kregen de bierpot overhandigd. Na een korte babbel vertrokken we terug naar de camperplaats om de bierpot op een veilige plaats te zetten. Door het warme weer stelde Phil voor om een BBQ te doen in de plaats van onze traditionele spaghetti. We hadden onderweg een grote Delhaize winkel ontdekt, we gingen daar eens gaan neuzen voor het avondmaal. Onze ogen waren weeral groter dan onze rugzak, maar met wat schikken lukte het nog net. We reden met het aangekochte terug naar de cp en kwamen tot de conclusie dat we geen mayonaise meehadden. Die gingen we nog gaan kopen bij de Carrefour winkel aan het rond punt dichtbij. Het was reeds 18u toen we tenslotte besloten om de rest van de dag rustig op de cp te blijven. Toen we aan het aperitief bezig waren, kwam Bart de Ä10 afrekenen en hadden we nog een gezellige babbel. Het was warm, heel warm, zo bleven we buiten tot het wat afkoelde het was 23u. en gingen dan vlug slapen, niet onder de wol, maar gewoon er bovenop.
Zondag 27 mei: Daar we moe waren, sliepen we vlug in, maar eens de eerste slaap weg was het woelen, Fie iets meer dan Phil, maar deze werd dan lastiggevallen door een mug. Eens het klaar was, ging Fie de deur open zetten en opende Phil een paar ramen. Het was 8u15 toen we eindelijk opstonden en Fie pistolets ging halen terwijl Phil de koffie zette.
Als ontbijt aten we spiegeleieren bij de pistolets, zo konden we er weer een tijdje tegen. We deden het rustig aan, het was reeds 11u15 toen we eens richting centrum wandelden, maar langs de binnenwegen, zo hadden we onze kilometers. Tegen 12u30 waren we terug op de cp en besloten een aperitief te gaan drinken in de taverne. Er kwam net veel volk toe, met de nieuwe uitbater is het echt een toplocatie om er iets te eten of te drinken. Fie koos voor een gin-tonic, Phil voor een Karmeliet. Na een uurtje trokken we terug naar onze Mobil II waar we de rest van de pistolets met charcuterie opaten. Nadat we alles terug een vaste plaats hadden gegeven, vertrokken we richting Boekhoute naar Ann en Dirk, waar in Dirk zijn bank een nieuwe Visakaart voor Phil klaar lag. 22Km later parkeerden we onze Mobil II achter de kerk in Boekhoute en gingen te voet naar hun huis. Toen we op het terras kwamen, zat het vol aan de tafel met schoolvrienden van Dirk, maar er zijn snel twee stoelen bijgeplaatst. Na de koffie gingen we allen samen eens de nieuwe serviceflats bekijken en deden we een wandeling rond het dorp en gingen nog eens de tentoonstelling van WW1 en WW2 in de kerk bekijken. Na nog een pint en Fie een gin-tonic, namen we van iedereen afscheid, het was iets na 18u. We hoorden dat er aan de kust en zelfs tot in Jabbeke hevige buien waren geweest, we hoopten deze niet tegen te komen op onze terugrit. Voor onze thuiskomst nog eerst gaan tanken zodat we dit niet meer moesten doen bij het vertrek van de volgende uitstap. Eens we thuis alles hadden uitgehaald reden we terug naar de camperplaats in Harelbeke, dewelke volledig bezet was. We parkeerden ons dan maar op een gewone parkeerplaats en reden met de fiets terug naar huis. Phil ging dan op maandag onze Mobil II wel op de camperplaats gaan zetten, daar staat hij iets veiliger.
Kilometerstand 52.232Km., Trip 163Km., Verbruik 10,8L., Reistijd 2u59.

Fotoís


 

© Phil en Fie 17/12/2018