BELGIň 2012

Koksijde Brugge Boekhoute Langemark-Staden Ieper Kluisbergen
Leopoldsburg - Houthalen Hoeke Eeklo Leopoldsburg Eeklo Humbeek
Brugge          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 28 april - 02 mei

Pfff wat een weer in BelgiŽ, we hadden nu eens mooie vooruitzichten wat het lang weekend betreft, enkel het weer werkte tegen. Een week lang surften we op het net om te weten wat we konden verwachten, we hoopten op de zon. Eens een weekend, rustig onder de luifel, in de luie zetel met de zon die toch nu en dan eens door de wolken komt  kijken. Niets van dit alles konden ze ons beloven, zelfs de weermannen wisten niet hoe het zou verlopen. We beslisten pas in de voormiddag waar we ís middags zouden naartoe rijden.

Zaterdag 28 april: Fie deed de laatste voorbereidingen, terwijl Phil nog enkele dames hun kapsel in de juiste vorm bracht. Om klop 12 u Phil vertrekken van zijn werk, een thuis, nog verse kleren aan, de stroomkabel wegnemen die we altijd aansluiten voor de deur en we konden vertrekken, het was dan 12u36. We hadden beslist om naar de  nieuwe camperplaats te gaan zien in Leopoldsburg. Zo ongeveer 160 km te rijden in twee uur. Phil at zijn broodjes die Fie had klaargemaakt onderweg op met een lekkere kop koffie. Buiten een korte file ging alles vlot en reden we amper een vijftal minuten later dan voorzien de cp op. Noctera en Campersite hebben iets met deze plaats. Een oude parking van de Cavalerie in de tijd dat er hier nog zo een 40.000 soldaten aanwezig waren. Terwijl Fie eens de documenten in het kader ging lezen, zette Phil de mh vlak. We konden na het afsluiten direct vertrekken, op zoek naar kwartier Luitenant Generaal Piron, volgens de GPS een wandeling van 2,7Km, het klopte. Aan de ingang van de Bevrijding-vijfde linie waar Phil graag een foto had genomen van het monument dat in 1992 was verhuisd van de kazerne in Duitsland bij de overdracht naar hier in Leopoldsburg. De mannen die op wacht stonden, wilden het nog aan de chef van wacht vragen om ons binnen te laten maar Phil zei dat ze geen moeite moesten doen, dat we wel ooit eens zouden terugkomen met meer tijd en een betere voorbereiding. De wacht toonde nog waar het monument stond, maar we konden er enkel maar een glimp van opvangen. We wandelden dan maar terug naar de camperplaats, onderweg deden we nog een babbel met twee tachtigers die het militair leven heel goed kenden. Volgens ze vertelden waren er vroeger zo een 370 cafťs, daar waren er nog een dertigtal van over. In de tijd dat de legerdienst nog bestond, was het toch niet allemaal slecht ;-). Als we terug op de cp kwamen, reed er juist nog een camper op, sympathieke mensen van Stekene. Na een ferme babbel en zoektocht naar alle aanwezige voorzieningen, kwam de verantwoordelijke, JuliŽn, ontvangen. Een heel vriendelijk mens die je over alles in de omgeving een degelijke uitleg kan geven. Hij is een vrijwillige medewerker van de Leopoldsburgse Toeristische dienst. Fie kreeg honger en maakte de gewoonlijke spaghetti klaar, ondertussen dronk Phil nog een wc. Na het eten deed Phil de vaat en zette alles klaar voor de koffie morgen ochtend. JuliŽn wist ons te vertellen dat er op zondagmorgen iedere week een rommelmarkt is, wij gaan daar zeker heen. De koelkast liet het weer afweten op gas, Phil wist dit vlug op te lossen. Voor de rest werd er nog wat tv gekeken, ondertussen typte Phil wat aan deze tekst, Fie kon al niet meer wakker blijven en ging 21u30 slapen, ondertussen was er na het mooie weer in de namiddag toch een beetje beginnen regenen. Phil volgde haar tegen 22U35.
Zondag 29 april: We hadden bij het oprijden voor plaats 18 gekozen, Phil dacht later op de dag dat het misschien een slechte keuze zou kunnen zijn. De inrit was heel dichtbij, het voorbijgaand verkeer kon ons in het slechtste geval wakker houden, niet dus.
Om 4u wakker voor een plasstop en dan terug onder de wol tot 6u55, Fie was de eerste en zette de fluitketel op het vuur. Fie was vlug klaar om naar de rommelmarkt te vertrekken, Phil deed het net iets rustiger aan. Zo vertrokken we rond 8u15 op zoek naar de rommelmarkt. We hadden bijna heel het dorp doorkruist als we de kraampjes opmerkten, we waren voor een paar uurtjes zoet en kochten enkel een nieuw zadel voor op ťťn van de oude koersfietsen die Phil wil in orde zetten om mee te doen op de mh. We besloten om voor de middag nog onze inkopen te doen voor de rest van onze dagen in Limburg. Eens terug op de camperplaats  maakten we de mh klaar om te starten, na nog een korte babbel tegen JuliŽn, vertrokken we naar de Carrefour waar Fie het nodige vlees en groenten kocht. We vertrokken dan een goeie 20Km verder naar camping ďDe BinnenvaartĒ waar de volgende JuliŽn ons verwelkomde en bovendien ons ook nog herkende van de vorige keer. Met de CampingCard van asci konden we voor Ä48, drie nachten blijven. Phil had er niet aan gedacht om de kampeercheque uit te printen, dan zouden we maar Ä10 betaald hebben voor twee nachten. We mochten zelf onze plaats uitzoeken, maar kwamen tenslotte op dezelfde plaats uit zoals het jaar voordien. Vlak zetten was niet nodig, de luifel uitdraaien, de stormbanden aanspannen, het grondzeil leggen en de regenblokker plaatsen, klaar voor drie dagen genieten van de rust. Het was dan middag, tijd voor een aperitiefje. We gingen in de kantine een La Chouffe gaan drinken, lekker bierke. Nadien was het de moment om onze nieuwe safari chef van Cadac te testen. Terwijl de kippenboutjes en vers spek aan het bakken waren, sneed Fie tomaten en witloof om onze maaltijd te vervolledigen. Het vlees bakte rustig en droogde zeker niets uit, een goeie aankoop. Samen deden we de vaat en genoten dan nog een uurtje van de, toch nu en dan, wegkruipende zon. Rond 16 gingen we op het terras van de kantine een ijs eten, Fie een gewone vanille en Phil een BresiliŽne en deden nadien eens de toer van de camping, waarna we dan nog een paar uren genoten voor de mh. Tegen 19u gingen we nog een aperitiefje drinken, Phil had graag eens een Orval geproefdÖ en bleef maar proeven. Fie hield het bij ťťn Orval, maar stapte dan wel over naar La Chouffe. Met JuliŽn en een man uit Zwevegem die we hadden tegengekomen bij onze verkenning op de camping. Een zestal Orvalís later en een Fie die niet echt recht meer liep, was het toch al 22u30 als we terug in de mh waren en nog moesten eten. Fie zag het niet echt meer zitten en at gewoon een drietal schellen kaas uit het vuistje, Phil nog enkele boterhammen. Kort daarop lag Fie in de alkoof, Phil probeerde ondertussen nog aan deze tekst te werken, het lukte ook niet goed meer, dan ook maar gaan slapen. In de Phil & Fie Mobiel was alles donker en stil tegen 23u30.
Maandag 30 april: Phil was deze morgen de eerste wakker. 7u05 stond er op de klok. De koffie zetten met de fluitketel is altijd vakantie, dan nog met enkele stralen van de zon. Na een klein ontbijt, enkele boterhammen met speculoospasta zorgde Fie dat het toilet geledigd was,
ondertussen vulde Phil de watertank bij door zes maal met een tien liter tank water te gaan halen. Dan hadden we ons enkel nog klaar te maken om een wandeling rond de vijver te starten, aan de kantine naar beneden en op die manier zo dicht mogelijk bij de oever rond de vijver. Bijna terug aan de camping was er op een ponton, een ceremonie bezig van joden of zoiets. De ene had een goudkleurige cape aan, een andere volledig in het wit, nog een ander als een joods priester. Een paar vrouwen namen dan fotoís van het hele gebeuren. Wie weet meer? De wandeling was eigenlijk iets korter dan we gedacht hadden, zo vertrokken we nog een richting centrum Houthalen, 3,4km heen en nog eens terug. Houthalen is een mooi stadje met veel mogelijkheden tot winkelen, eten en drinken. Wij stopten nergens en keerden terug naar de camping waar we tegen 12u15 reeds terug waren. Met een aperitiefje aten we een toast met magret de canard opgevuld met fois gras. Ondertussen werden er witte pensen en chipolataís gebakken op de safari chef, deze keer op de grill, de cuisson was perfect. Met wat sla en tomaat genoten we terug van een lekker middagmaal. Fie nam de vaat voor haar rekening en voor de rest van de namiddag was het rusten en genieten. De zon deed haar best,  maar moest in de wolken toch haar meerdere bekennen. Na 17u ging Fie jetons halen voor de douches, dit is jammer dat deze nog apart moeten betaald worden op deze camping, per stuk kosten deze Ä0,90. Na een verkwikkende douche en het in de plooi leggen van Fie haar kapsel, deden we nog iets rustiger, vooral Phil dan . Terwijl Fie naar Buren keek, was Phil aan deze tekst bezig . Onze buur, een ex militair, zat met iets die rammelde aan zijn linker wiel, hij wilde eens onder zijn wagen kijken of er iets te zien was. Als hij niet echt iets zag dat los zat en er wilde van onder komen, zag hij iets liggen dat er niet thuishoorde. De garagist die er laatst aan gewerkt had, was blijkbaar een schroevendraaier vergeten, deze was de dader. Gelukkig was deze nergens tussen komen te zitten en op die manier meer schade veroorzaakt. We zijn op zoek naar een betaalbare tandem, we hadden er enkele gezien op 2dehands en kapaza, maar door het lange weekend waren we al bij twee te laat. Fie belde nog mensen op in Bornem, deze wisten te vertellen dat er de dag nadien mensen gingen kijken, wij konden pas woensdag, dus morgen nog eens terug bellen, hopelijk is die niet verkocht. Tegen 19u trokken we nog eens naar de kantine om nog een aperitief te drinken, we namen een Westmalle trippel. Als JuliŽn binnenkwam, bestelden we nog eentje, maar Fie dronk een Mort subiet, niet echt onze smaak. Een uurtje later waren we terug aan de Mh waar Fie nog een pakje kippensoep klaarmaakte. Voor de rest aten we charcuterie met brood, de vaat kon wachten tot morgen. Op tv naar de pedaalridders kijken en door de ramen de weersomstandigheden in het oog houden, er was namelijk sprake van kans op hevig onweer. Iets na 22u waren er nu en dan rukwinden, waardoor Phil niet echt meer op zijn gemak was, de luifel lag wel goed bevestigd, maar men weet nooit hť. Phil stapte buiten en plooide het grondzeil op, nam de rainstopper af, plooide die op, nog de stormbanden wegnemen en hij kon de luifel indraaien, iedereen op zijn gemak. We gingen slapen iets na 23u. hopelijk vannacht geen onweer.
Dinsdag 1 mei: En dan toch, tot twee maal toe kwam er een onweer over de camping geschoven, gelukkig was alles binnen. We waren pas wakker om 8u10, dus toch nog lekker geslapen. Volgens meteovista mogen we deze voormiddag nog wat regen verwachten maar toch nog 21į. Phil zorgde voor de koffie en Fie voor onze eitjes, nadien deed Phil de vaat en ging Fie het toilet ledigen. We overlegden om vandaag een wandeling van zo een 7km aan te vangen na het middagmaal, zo hielden we ons in de voormiddag bezig met wat op het net surfen, kaartje leggen en alle vertrekkers zien voorbijkomen. De camping liep stilletjes aan leeg, blijkbaar waren de meesten toch met de kampeercheque gekomen.
Na 11u dronk Phil een whisky-cola, rond dit uur was het ook terug warm genoeg om de zetels buiten te zetten en daar dronk Fie dan een glaasje champagne. Na deze gingen we eten in de kantine, eerst vroegen we spareribís, die waren uitverkocht, dan maar goulash met frietje en groenten. We dronken daarbij  elk twee Westmalle Trippel, bij gebrek aan La Chouffe. De maaltijd smaakte ons en betaalden amper Ä34,20 voor dit alles samen. Nog de fototoestellen gaan ophalen naar de mh en we konden vertrekken voor onze wandeling van 7,8km. We gingen aan een strak tempo door maar hadden oog voor de natuur. Een lief paard, vliegende we weten niet wat, dikkoppen, kikkers, vlinders, hagedissen en zwammen ontsnapten niet aan onze opmerkingszin. Terug op de Camping, gingen we een ijs je gaan eten, Fie een vanille met een extrabol en Phil een dame blanche. Vooraf lesten we onze dorst met een pilsje en een spuitwater. Nadien genoten we nog aan de mh van een zonnetje en van een pintje. Net voor het avondeten dronken we nog een flesje champagne en trokken ons tenslotte terug in ons vakantieverblijf . Phil was gestoken door een diversiteit aan insecten en had reeds verschillende opzwellingen, die ooit wel eens zullen verdwijnen. Ons avondmaal bestond uit wat charcuterie, sla en een glaasje wijn. De rest van de avond verliep rustig, Fie ging slapen tegen 22u10 terwijl Phil nog wat van deze tekst typte en nog een glaasje wijn dronk. Omstreeks 22u30 volgde hij haar voorbeeld, slaapwel.
Woensdag 2 mei: Reeds goed uitgerust maakte het kraaien van de haan uit Phil zijn GSM ons wakker, het was amper 6u55, iemand voor een afspraak in het kapsalon die blijkbaar niet wist dat we vandaag nog in vakantie modus waren. Phil zette de koffie, Fie bleef onder de wol tot 8u en ging, nadat ze haar kleren had aangetrokken, onze bestelde koeken halen. Elk een abrikozen flap en een paar pistolets met speculoospasta, we konden er weer tegen voor enkele uren. Samen nog de vaat wegwerken en dan overleggen hoe de rest van de dag er zou uitzien. Op de terugweg zeker stoppen bij Dewaele in Lochristi, nadat we het water hadden geloosd en het toilet hadden geledigd, namen we nog afscheid van NoŽl van Zwevegem en aan de kantine ook van JuliŽn. We hadden zo een 130km te rijden tot bij Dewaele, onderweg een paar korte files, maar geen problemen. In de kampeerwinkel vonden we hetgeen we nodig hadden en nog een paar dingen die niet op het programma stonden. Iets verder gingen we ook eens binnen bij Media Markt, we hadden in Leopoldsburg van iemand gehoord dat er daar kleine led-tvís stonden voor een Ä129, deze vonden we dus niet. De GPS stelden we in naar de cp in Gent, net onder de snelweg, zeker niks voor ons. Deze keer stopten we eigenlijk maar enkel maar om te eten. We hadden nog een lamskroontje zitten, deze met penne, sla en, tomaten toverde Fie een heelrijke maaltijd uit haar mouwen. Phil beloonde haar met de vaat voor zijn rekening te nemen, stel u voorÖ Ondertussen was het ook beginnen regenen zonder ophouden, zo besloten we dan maar tegen 16u richting Stasegem te vertrekken, zonder snelwegen. Heel de tijd in de regen langs de gewone en soms smalle wegen, alles verliep goed, we kwamen tegen 17u10 thuis. We hadden geluk en konden te mh terug voor de deur parkeren. Alles nog uithalen wat er niet in kan blijven en we waren klaar voor de volgende uitstap. Kort samengevat, mooie camperplaats in Leopoldsburg en zeker een leuke camping in Houthalen, hťťl mooi weer tot we op 40km van huis waren. Lekker eten met op tijd ons natje, maar ook enkele ferme wandelingen om de calorieŽn terug weg te werken. Dit is vakantie!!!

Fotoís

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016