BELGIË 2012

Koksijde Brugge Boekhoute Langemark-Staden Ieper Kluisbergen
Leopoldsburg
Houthalen
Hoeke Eeklo Leopoldsburg Eeklo Humbeek
Brugge          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 06 - 08 oktober

Reeds voor het derde jaar na elkaar geen we naar de rommelmarkt in Eeklo. Enkele weken voordien stonden er reeds 1700 kraampjes aangemeld. Als het weer dan nog een beetje meewerkt op deze dagen is het zeker de moeite om daar eens rond te lopen.

Zaterdag 6 oktober: Fie had de wagen nodig, dus voerde ze Phil naar het kapsalon en moest ze hem natuurlijk op de middag komen halen. Phil zijn werk liep uit tot 13u, Fie zorgde er dan maar voor de dat Mh klaar stond om te vertrekken. Ze was ook een paar broodjes gaan halen zodat we deze onderweg konden opeten. De weg in Deinze lag nog altijd open, dus reden we via De Pinte en de R4 naar Eeklo, een vijftal kilometer meer en toch nog hier en daar wegenwerken. We reden de camperplaats op tegen 14u40 en moesten ons gaan aanmelden in de kantine van de jachthaven. Voor de twee nachten met elektriciteit betaalden we €20. De dame, een Nederlandse, kwam kort daarop de zekering van de stroomkast aanleggen. We stonden mooi vlak, daar hadden we dus geen werk mee. Fie dacht dat ze daar ooit een klein winkelcentrum had gezien in de industriezone, maar had het verkeerd voor. We genoten wel van de wandeling en keerden via het jaagpad van de vaart terug. Fie had bij het vertrek een appelflauwte gehad en wilde wat rusten, ondertussen regelde Phil de schotel en typte deze tekst in. Om ongeveer 17u40 was Fie terug bij de wakkere burgers, we deden het rustig aan, Phil dronk een whiskycola, terwijl Fie onze spaghetti kookte. De bakker kwam hem nog melden dat hij er de dag nadien tussen 8 en 9 op de camperplaats zijn broodjes verkoopt. Na het avondmaal, nog samen de vaat doen, pyjama aan en wat tv kijken. We gingen onder de wol tegen 23u.
Zondag 7 oktober:
Wakker om 7u35 door de buren die blijkbaar graag hadden dat iedereen naast hen wakker was.
Phil zorgde voor de koffie, Fie maakte dat ze tegen 8u  klaar was om bij de bakker onze ontbijtkoeken kon halen. We genoten in alle rust van onze koeken en maakten ons rond 9u30 klaar om naar de rommelmarkt te gaan. We waren op zoek om Phil zijn Stella verzameling aan te vullen en een paar dingen van Duvel op de kop te tikken. Op een rommelmarkt is het best uit de doppen te kijken waar men iets koopt, maar met glazen is het enorm moeilijk als je de kans krijgt bij 1.283 deelnemers te gaan zoeken. Een doolhof in de straten van Eeklo, maar we vonden wat we zochten, ook enkele boeken om munten in te verzamelen. De bejaarde mensen stonden niet op de plaats, waar we ze normaal terugvonden, maar  wel op een andere plaats, de mijnheer die er altijd bij was, was overleden, daardoor hadden ze zich te laat ingeschreven en moesten ze ergens anders gaan staan. Het was dan middag en we gingen op zoek naar iets om te eten. We zagen in de hoofdstraat een pita “ Izmir” waar we elk een groot pita broodje met kebab aten, veel teveel, mja het was toch op. Het was blijkbaar een 100% moslimzaak, we konden er geen pintje drinken, dan maar een cola light. We hadden nog een groot deel van de markt te doen, na nog een tijd te hebben geslenterd op onze zoektocht, vonden we tenslotte toch een plaats waar we een pintje konden drinken. Nadat onze dorst was gestild, deden we de rest van de markt en trokken dan naar het Middenstandshuis, waar Fie een Tönisteiner en Phil een trippel Karmeliet dronk . Na nog een korte wandeling en een stop in de bakkerij om nog enkele pistolets te halen, kwamen we terug op de camperplaats, we besloten alles in de Mh achter te laten en nog iets te gaan drinken in de kantine. We werden daar heel goed ontvangen, Phil dronk er twee duvels en Fie een vers soepje en een watertje, we kregen zo maar nog enkele bitterballen extra. Ondertussen was het donker en trokken we ons terug in ons vakantiehuisje. We aten de pistolets die over waren van ’s middags en de andere op met een bokaal hertenpaté. Als we samen aan de vaat bezig waren, zag Phil dat we afgesloten waren van de stroom. Bij een controle buiten, hadden ze gewoon de verkeerde zekeringen afgelegd. Als het stopcontact in een andere aansluiting zat, werkte alles terug normaal. Phil haalde de buiten verduistering binnen en nam tegen 21u30 de stroomdraad ook binnen, zo moesten we ’s morgens niet meer buiten zijn om te kunnen vertrekken. Phil keek nog wat tv en deze tekst typen terwijl Fie al in dromenland was. Phil volgde omstreeks 22u30. Slaapwel.
Maandag 8 oktober:
Vroeg dag, de wekker liep af om 6u05, Fie moest gaan werken. Terwijl ze zich aankleedde, zorgde Phil dat de fluitketel op het vuur stond. Als de koffie klaar was en we beiden aangekleed waren, maakten we alles vertrekkensklaar, buiten moest er dus niks meer gebeuren en waren we snel klaar. We stelden de GPS in zonder snelwegen, deze wist ons te vertellen dat we enkele minuten langer dan een uur moesten rijden, Zonder al teveel verkeer parkeerden we de Mh rond 7u40 voor de deur. Onze aankopen, fototoestellen, notebook, gps, vuile was uithalen en toilet uitkuisen en we konden bijna terug vertrekken, maar ja, er moet nog gewerkt worden. Het klaarzetten voor de volgende uitstap is ook al een stukje vakantie. Tot de volgende.

Foto’s

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016