BELGIË 2012

Koksijde Brugge Boekhoute Langemark-Staden Ieper Kluisbergen
Leopoldsburg
Houthalen
Hoeke Eeklo Leopoldsburg Eeklo Humbeek
Brugge          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 20 - 22 oktober

Onze plannen waren om eens naar Westende te trekken, ze voorspelden op zondag héél mooi weer, een echt najaarzomertje. Hoe meer het weekend naderde, hoe slechter het weer aan onze kust. Pas in de late voormiddag besloten we om toch te kiezen voor het betere weer. Fie pluisde het uit en kwam tot het besluit dat het in de Lidolaan aan de Lidovijver een gepaste locatie zou zijn, ze heeft nog meer gelogen.

Zaterdag 20 oktober: Na onze werken in de voormiddag konden we tegen 12u50 vertrekken naar Leopoldsburg. Het was heel de tijd zwaar bewolkt met nu en dan wat regen. Met 163km voor de boeg die we normaal zouden afbollen in 2u04. Fie had thuis voor verse pistolets gezorgd, die ze voorzag van lekker beslag en sla, deze aten we op onder het rijden, veel lekkerder dan de gekochte belegde broodjes. Dit met een kop verse koffie, wat moet een mens meer hebben om een weekend te starten. Onderweg nog wat regen maar verder geen problemen. Iets vroeger dan de voorziene tijd kwamen we aan de cp aan. Fie ging binnen vragen of er nog plaats was, we konden tussen twee plaatsen kiezen, die we eerst te voet gingen bekijken. We besloten de plaats op het “eiland” te nemen, we moesten wel langs een ander poort binnenrijden en betaalden €14 tot maandag avond. Er stonden reeds twee campers van Oost-Vlamingen die ons heel vriendelijk uitlegden dat het best was achteruit te rijden, langs hun luifels om op die manier met mijn 50m kabel toe te komen. Met de goeie aanwijzingen was het voor Phil geen probleem om de tientallen meters achteruit rijden, tot een goed einde te brengen. Eén van die mensen was aan het vissen, Phil begon er direct over en ging zo door tot Fie al klaar was met alles klaar te zetten in de Mh. Onze buur wist tijdens het kennismaken een karper van +/- 9kg en een paar brasems te vangen. Ondertussen warmde ze ook het water op om haar douche te nemen, maar eerst deden we nog een wandeling rond de vijver en gingen we een aperitiefje drinken in de kantine, waar er ook heel vriendelijke bediening was. We vroegen ons alle twee een La Chouffe, jammer genoeg was deze niet fris. Terug aan de Mh, nam Fie haar douche terwijl Phil terug bij de buren aan het tateren was. De buren gingen tegen 18u30 eten, Phil ging dan ook maar binnen en zag dat Fie al volledig klaar was om de spaghetti klaar te maken

Nog vlug haar nat haar in de plooi leggen en ze kon beginnen met ons avondmaal. Samen deden we de vaat en zaten wat tv te kijken, als de buren terug kwamen, Phil terug naar buiten en kwam pas terug binnen om 21u45. In de eerste plaats gingen de gesprekken over het vissen en schakelde daarna over naar camper en hun gaven en fouten. Terug in de Mh, nog een pintje en wat van deze tekst typen en we konden gaan slapen, het was ongeveer 23u25.
Zondag 21 oktober: Phil was uit de veren om 7u30 en zette de koffie, het was genieten om nog eens de zon te zien komen aan de rand van het water. Fie stapte de alkoof uit, een uurtje later, zodat we konden ontbijten.
We hadden alle tijd en deden het dus rustig aan. Op zondagmorgen is er in Leopoldsburg rommelmarkt waar we graag eens gaan neuzen. Rond 9u30 vertrokken we met de fiets naar het centrum. We vonden een paar mooie Duvelglazen voor de helft van de prijs dat we tot nu toe al hadden gekregen. Nog een Stella glas en ons bezoek aan de markt was een succes. We gingen dan nog op zoek naar een bakkerij die we vonden na een grote omweg, dicht bij ons vertrekpunt aan de rommelmarkt. Tegen de middag waren we terug aan de Mh, we babbelden wat met de buren en Phil dronk ondertussen een Whiskycola. Op ons programma stond aangegeven, dat we deze middag gingen gaan eten in de bistro op het domein. Terwijl we aan het overleggen waren, wat we zouden eten, zag Fie plots een bord staan dat er mosselen te krijgen waren, zo bestelden we elk een portie van deze schelpdieren met frietjes. Fie een glaasje wijn en Phil een paar Duvels, lekker zenne. Kort na ons middagmaal vertrokken we terug met de fiets nog eens op zoek naar de kazerne van de bevrijding-vijfde linie, waar Phil daar nu wel een foto kon nemen van het monument die was overgebracht van Soest. Na een korte zoektocht kwamen we uit aan de cp Reigersvliet, waar we bij ons vorig bezoek aan Leopoldsburg hadden gestaan. Volgens de site was deze blijkbaar die periode gesloten, maar dit was in tegenstelling van hetgeen we zagen, niet juist. Er stonden wel maar twee campers, jammer voor zo een grote plaats, maar eerlijk, het was beter waar we nu stonden. Dan maar nog een ritje met de fiets om zo terug aan de vijver  en de Mh te komen. Phil ging direct terug genieten aan het water bij de vissers, terwijl Fie een tijdschrift las. Omstreeks 16u45 trokken we terug naar de “kantine” en trakteerden ons daar op een kop koffie met voor Fie een drietal ballen vanille-ijs met slagroom en voor Phil een Dame-Blanche. Ondertussen waren onze buren begonnen met opruimen, kort daarop zwaaiden we ze uit. De man uit de camper daar nog eens naast sloot zijn stroom aan bij ons, daar hij geen kabel genoeg mee had, geen enkel probleem. We genoten nog kort van de buitenlucht en de viskunsten van de overbuur. Net voor het nieuws van 19u trokken we ons terug in de goed verwarmde Mh. Veel honger hadden we niet meer en aten nog enkel een droog sneetje om onze pilletjes goed te doen verteren ;-). De rest van de avond werd gevuld met wat tv kijken en nog een pintje drinken. We gingen slapen tegen 22u45
Maandag 22 oktober: Rustige nacht, pas wakker iets na 8u. Koffie zetten, pannenkoeken eten, vaat doen en ons aankleden, zo waren we klaar om te gaan fietsen. We lieten wel de zon nog een beetje haar werk doen, zodat de lucht wat opwarmde.
Ondertussen droegen we nog onze vuilnis naar de voorziene containers, op die plaats is het ook mogelijk om het chemisch toilet te ledigen. Om 10u45 vertrokken we dan met de fiets op verdere verkenning van de Leopoldburgse streek. We kwamen uit op grondgebied Lommel en Hechtel-Eksel via kleine landelijke en boswegen. Jammer dat de 6 laatste kilometers langs de grote weg naar Leopoldsburg liep. 12u45 waren we terug aan de Mh, Phil dronk er een aperitief. We besloten om ons middagmaal te nemen in de kantine, Fie at een halve kip met een glaasje rode wijn, Phil zag op het bord macaroni met hesp en kaassaus staan, dit met een Duvel en we stonden terug sterk om de volgende fietstocht te starten. We ruimden de Mh nog wat op, zodat hij bijna vertrekkensklaar stond. Eerst terug naar het centrum, we moesten nog twee verjaardagskaarten op de post doen. Als we de post hadden gevonden, trokken we terug het militair domein binnen en reden en reden tot we plots Koersel zagen staan, dus toch een beetje uit koers. Iets verder waren ze bezig aan wegen werken, daar vroegen we of we de juiste richting uitreden, niets van, we moesten gewoon de andere kant op. Fie begon het reeds goed te voelen aan benen en zitvlak en als we terug in Leopoldsburg waren, wilde Phil nog eens door een woonwijk rijden, om zo terug in de militaire zone te komen. We kwamen ook nog eens langs de cp op het militair terrein, maar daar stond niemand meer. Eigenlijk wel jammer voor zo een ruime plaats dat er niet meer voorzieningen zijn. Eens terug aan de Lido vijvers, genoten we nog wat van de omgeving en deden ondertussen nog de laatste voorbereidingen om te rit huiswaarts te starten. We reden de cp af rond 18u15 en hadden onderweg nergens last van druk verkeer en parkeerden op die manier de Mh binnen de twee uur voor onze deur. Het nodige er uit halen en we konden beginnen plannen voor volgende uitstap.

Foto ‘s

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016