BELGIË 2012

Koksijde Brugge Boekhoute Langemark-Staden Ieper Kluisbergen
Leopoldsburg
Houthalen
Hoeke Eeklo Leopoldsburg Eeklo Humbeek
Brugge          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 04 – 06 februari

Het Brugs bierfestival, voor de derde keer konden we het meemaken. Hopelijk hadden we terug een plaatsje op het Bargeplein, zo moesten we ons niet te ver verplaatsen na de proeverij.

Zaterdag 04 Februari: We hadden in de voormiddag nog onze gewone werken, bij Phil was het kalm door de sneeuwval van de dag voordien. Fie gaf ons huisje de wekelijkse kuisbeurt en zorgde voor belegde broodjes die we gewoon onderweg konden nuttigen. We konden vertrekken rond 12u50 en hadden ongeveer 56km voor de boeg. Onderweg ondervonden we dat de ruitensproeiers het door de koude temperaturen het werk hadden gestaakt, dan maar rijden met vuile ruiten. De wegen die we moesten nemen, waren allemaal sneeuwvrij en kwamen zo na een uurtje aan op het Bargeplein. Tot onze grote verbazing waren er amper een achttal campers aanwezig We konden vlug onze keuze maken en plaatsten ons op plaats 4. Phil bekeek eerst de ruitenwisservloeistof, deze was als crunch-ijs, niet bestand tegen de vriestemperaturen die we nu kenden. Phil had reserve product mee en vulde ongeveer een liter vloeistof aan de tank toe. Daarna waren de ruiten aan de beurt en het was de moeite, met een halve rol keukenpapier lukte het tenslotte en konden we de buiten isolatie aanbrengen. Fie zorgde dat binnen alles in orde was, Phil sloot dan nog de stroom aan en richtte de schotel. Nog enkel ons warme kledij aandoen en we konden vertrekken voor een wandeling. Phil had in het krantje van de Aldi gezien dat er gevoerde hemden te krijgen waren, bij het oprijden waren we op zo een 500m één voorbij gereden, daar heen dus. We zagen natuurlijk nog een paar dingen die we ook nog meebrachten. Na het afrekenen gingen we eerst terug naar de cp zodat we niet alles moesten meeslepen de rest van de namiddag. Via het minnewaterpark gingen we naar het centrum, een gevaarlijke onderneming, vooral met de ijsgladde voetpaden. Fie kreeg onderweg pijnlijke voeten en stelde voor om ergens iets te gaan drinken. We trokken bij “de vier winden” binnen, juist aan de ingang van het bierfestival. Fie dronk er een Leffe blond 25cl en Phil een Stella 50cl. Phil wilde op zoek gaan naar Rummicub, zo gingen we daarna de Fnac binnen maar vonden niet wat we zochten. We kochten er wel de derde jaargang van The OC een reeks die Phil graag bekijkt als hij op de rollen rijd en Fie wilde nu wel echt eens “Het verdriet van België” lezen. Dat waren onze aankopen bij Fnac. Daarna gingen we nog op zoek in de Standaard boekhandel en vonden daar ook geen spelletjes. Dan maar terug naar de Mh, naar de warmte, het begon ondertussen steeds kouder te worden. In de Mh hadden we aangename temperaturen en genoten daarvan bij onze terugkomst. Phil dronk een wc voor aperitief en Fie een glaasje rode wijn, ondertussen zorgde ze voor ons avondmaal, spaghetti, zoals we gewoon zijn bij onze uitstappen. De vaat lieten we staan voor de volgende morgen, de rest van de avond genoten we van de rust op het Bargeplein. Fie was tegen 21u30 in de alkoof verdwenen, terwijl Phil wat tv keek en deze tekst typte. Phil volgde pas om 23u.
Zondag 5 februari: Van de kou voelen we niks in ons vakantiehuisje, integendeel, op de laagste stand blijft het 17°. Met -10 buiten konden we het slechter hebben gelukt. We stonden op om 8u15, terwijl Fie haar vlug aankleedde om pistolets te gaan halen, zorgde Phil dat de koffie lekker geurde. Bij de eerste bakkerij waar Fie wilde binnen gaan was de oven stuk, zo moest ze verder op zoek en was wel 45min. onderweg. Bij haar terugkomst traanden haar ogen van de koude. Na de lekkere pistolets deed Phil de vaat, deze van de avond voordien stond er ook nog, ondertussen nam Fie een “verfrissende” douche. De planning was, we zouden gaan eten rond 12u. Tom en Eddy zouden tegen 13U30 komen om samen naar het Bierfestival te gaan. Na een wandeling via het zand en verschillende zijstraten waren we iets voor 12u in “ De vier Winden”. Het aperitief was voor Fie een glas cava en voor Phil een campari orange. We kozen een menu aan €19,90 met als voorgerecht kaaskroketten. Als hoofdgerecht viel de keuze van Fie op een kalfsescalope en voor Phil Gentse waterzooi. Het nagerecht was een flannetje met karamel. Tegen 12u45 waren we al terug buiten en moesten nog wachten tot 13u30 op de schoonvader en schoonzoon van Phil zijn dochter, dan maar nog wat rondwandelen. Als die tijd naderde gingen we aan de ingang van het bierfestival staan, ze kwamen stipt op tijd aan.
Binnen in de Hallen waren de temperaturen aangenamer dan buiten en hoe verder we kwamen hoe warmer het was. Of zou dit komen door de hoeveelheid soorten we proefden? We proefden eerst een trappist La Trappe, wat een ferme tegenvaller was, dan trokken we naar boven en proefden er Alternatief, Fort Lapin, Augustijn Grand Cru, Gulden draak 9000 quadrupel, Enfant teribble en dan terug naar beneden. Daar kochten we nog enkele jetons zodat we nog elk een paar 401 konden drinken om af te sluiten. Phil’s dochter kwam ons dan afhalen rond 16u30 en voerde ons terug naar het Bargeplein. Phil had voor de Eddy, de schoonvader, een laptop op de kop kunnen tikken voor een mooi prijsje, deze kwamen ze halen en dronken in de Mh nog een cola en Eddy een druppel die we nog aangekocht hadden in Soest. Na een half uurtje vertrokken ze en na een klein uurtje genoten wij van ons avondmaal in de vorm van een broodje met charcuterie. Fie was terug snel aan het indompelen en ging vroeg in de alkoof liggen, Phil volgde haar rond 22u30.
Maandag 06 februari:  Rustig is het daar op het Bargeplein tot de schoolbussen de parking afrijden. Zo werden we wakker gemaakt iets na 8u. Koffie zetten, pannenkoekje eten, vaat doen en heel rustig alles klaarzetten om huiswaarts te trekken. Fie maakte nog een boodschappenlijstje op zodat we onderweg nog bij de Colruyt in Kuurne konden stoppen. Onderweg was het genieten van het sneeuwlandschap, maar wel in een stralende zon. Tijdens de boodschappen bleef Phil in de Mh en typte deze tekst nog wat verder. Fie kwam terug met een kar vol, gelukkig waren we met de Mh ;-). Nog enkele Km naar huis, maar nog eerst stoppen aan het benzinestation voor LPG en Diesel. Eens thuis, haalden we het grootste gedeelte van de boodschappen uit, Phil deed de rest dan in de namiddag. De watertanks laten lopen, het toilet reinigen, vuurtje aanleggen tegen de vorst en nog proberen de ruitensproeier aan de praat te krijgen. Voor de rest staat onze vakantiewoning terug klaar voor vertrek.

 Foto’s

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016