BELGIË 2012

Koksijde

Brugge

Boekhoute Langemark-Staden Ieper Kluisbergen
Leopoldsburg
Houthalen
Hoeke Eeklo Leopoldsburg Eeklo Humbeek
Brugge          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 24 – 25 november

Ieder jaar willen we toch een gaan kijken naar de kerstmarkt in Brugge. We hadden al besloten nog een jaartje terug naar Reims te gaan, onze weekends zaten redelijk vol, Dit was nog het enige dat we vrij waren.

Zaterdag 24 november: Iedere keer opnieuw moeten we werken, maar als 12u nadert, zijn we er bij. Snel klaar om te vertrekken, nog wat eten, we gaan maar naar Brugge. De GPS instellen naar het Bargeplein, deze laat ons weten dat we 55,8Km moeten rijden en dat het ongeveer 46 minuten zal duren. Onderweg geen enkel probleem dus klopte de tijd. Bij het naderen zagen we dat er reeds veel volk stond. Fie ging dus eerst een kijken op de oude plaats en vond een plaatsje tussen twee die veel plaats nodig hadden, Phil voelde er zich niet goed bij. Stapte uit en keek eens rond en zag dat de voorlaatste plaats naast de jachthaven nog vrij was, nummer 18. Ze hadden rondom de cp de bomen weg gedaan, dus overal ontvangst, wat je op de nieuwe cp niet kan zeggen. We hadden wel niet direct een elektriciteitaansluiting. Een camper van twee vakken verder was in ons vak stroom komen nemen, in zijn aansluiting zat er een Engelse camper, deze begreep blijkbaar het systeem van genummerde plaatsen niet. De verantwoordelijke van de parking kwam juist eens kijken en hielp dit euvel op te lossen. Ondertussen was Fie met een buur aan het babbelen, deze reed ook met een Maesss, nog een tevreden klant van deze firma. Ondertussen was het heel de tijd aan het motregenen, we trokken dan maar binnen. Phil regelde de schotel en deze was juist op tijd gericht om naar de cross in Koksijde te kijken, daar won Nys op een majestueuze manier de wereldbekercross. Als de regen iets minderde, vertrokken we naar het centrum, naar de kerstmarkt. Via het minnewaterpark gingen we de winkelstraten in om zo in het centrum te komen. Een wandeling via de kraampjes met een stop om een warme chocomelk en een glühwein te drinken. We verkenden nog enkele smalle straatjes om zo terug aan de cp te komen. Onze vesten en broeken moesten op een kapstok zodat ze een beetje konden drogen. Fie sloeg direct aan de kook, de saus opwarmen en de spaghetti koken, zoals gewoonlijk ons eerste avondmaal op de uitstappen. Fie nam tenslotte ook nog de vaat voor haar rekening. Nog wat tv kijken terwijl Fie reeds aan het indommelen was en Phil wat tekst op de laptop typte. Nu nog hopen op niet teveel regen tijdens de nacht. We gingen slapen omstreeks 22u45.
Zondag 25 november: Zoals ze in het weerbericht beloofd hadden, veel waaiende wind heel de nacht. Phil had toch goed geslapen, Fie blijkbaar iets minder. De fluitketel stond op het vuur om 7u40. Drie kwartier later vertrok Fie op zoek naar een bakker en kwam terug met vloerpistolets. Deze smaakten met een beetje confituur en/of choco. Nog wat luieren in de Mh en onze volgende wandeling naar stad Brugge kon beginnen. Ondertussen waren er reeds enkele campers vertrokken en er waren er zich nog aan het klaarmaken voor vertrek. De zon was van de partij en daar probeerden we van te genieten. We vertrokken langs het water en de jachthaven om zo in de winkelstraten te komen. Fie kreeg een appelflauwte en wilde wat gaan zitten, zo kwamen we terecht in “Cathedraak” waar ze een cappuccino en Phil een Westmalle trippel dronk, nadat hij te weten kwam dat de Brugse trippel en de trippel Karmeliet uit waren. Na nog  wat etalage kijken kwamen we aan Simon Stevensplein waar we voor de derde maal op rij enkele formidabele producten kochten, meer inlichtingen op
www.foiegrasshop.be. We besloten om terug naar de cp te gaan en daar wat van de paté te eten, onderweg kochten we nog een brood. Van deze combinatie genoten we terwijl we zaten te wachten op de uitzending van de cyclocross in Gieten. Deze begon om 15u. Ondertussen hadden we nu en dan al enkele druppels regen gehad, maar de wind bleef constant. De cross werd gewonnen in de spurt door Klaas Vantornout voor Nys.
 
Nog een uurtje luieren, dan besloten we maar om naar huis te rijden. We maakten dat alles terug op zijn plaats stond, stroomkabel oprollen, schotel naar beneden en we konden naar de kassa. We betaalden €30 voor 27u met stroom, niet echt goedkoop, maar dat is het nergens in Brugge. We reden zonder snelwegen naar huis en parkeerden ons tegen 17u35 voor de deur, veel moest er niet uit. We kijken wel uit naar onze volgende uitstap.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016