BELGIË 2012

Koksijde Brugge

Boekhoute

Langemark-Staden Ieper Kluisbergen
Leopoldsburg
Houthalen
Hoeke Eeklo Leopoldsburg Eeklo Humbeek
Brugge          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 25 – 26 februari

In 2011 zijn we voor het eerst naar Gent-Staden gaan kijken, maar overnachtten nog eerst in Langemark-Staden aan de sporthal. Dit was een heel aangename plaats, zo deden we deze opnieuw dit jaar om de dag nadien ook naar de koers in Staden te gaan.

Zaterdag 25 februari: Fie had in de voormiddag de wagen nodig, zo moest ze ’s morgens Phil voeren en iets na de middag naar het kapsalon gaan halen. Na een vlugge hap konden we rond 13u20 vertrekken richting Langemark-Staden, amper 38Km te rijden. Op de snelweg richting Ieper had Phil in de gaten dat de temperatuur iets hoger was dan gewoonlijk, maar geen paniek. Eens van de snelweg verhoogde de temperatuur enorm snel, Phil stopte zo snel mogelijk om eens onder de motorkap te kijken. Alles was nat en zat onder het schuim, blijkbaar had de radiator bijna al zijn water gelost. Normaal was het de bedoeling om twee dagen nadien een nieuwe radiator te steken, pech dus. Phil begon met water bij te vullen, ongeveer zeven liter water kon er bij. Ondertussen belde Phil de persoon die er zou aan werken op om eens zijn gedacht te vragen wat te doen. We hadden nog een goeie drie km te rijden, geen enkel probleem om tot op de cp te rijden, maar we konden toch weeral een liter water bijvullen. De Mh vlak zetten en de stroom aansluiten, klaar om te vertrekken. Deze keer was de kantine open en konden we direct gaan betalen en een glaasje drinken, Fie een blonde Leffe en Phil een Duvel. We lieten het ons smaken, maar stopten na eentje en gingen op zoek naar een bakkerij en een garage om misschien nog product te vinden om in de radiator te doen, zodat deze misschien niet meer zou uitlopen. De bakkerij vonden we snel, voor de garage moesten we enkele straten volledig verkennen. We hadden geluk, de garagist was bezig aan een wagen de lichten te regelen, als ik mijn probleem uitlegde, was het geen probleem, ik kon zijn laatste twee cartouches Silverseal kopen, die we de dag nadien konden gebruiken. Fie kocht bij de bakker een groot bruin brood en een zak eierkoeken. We wandelden nog eens rond het meertje waar enkele vissers zaten, we zagen wel geen enkele vis. Dan maar terug met ons brood terug naar de Mh en daarna nog eens naar de kantine om een aperitief. Phil dronk er twee Trippel Karmeliet en Fie eentje. Tegen 18u30 gingen we terug naar de Mh waar Fie redelijk vlug aan ons avondmaal begon, spaghetti. Phil dronk nog een Duvel in afwachting. Na het eten lieten we de vaat staan en genoten voor de rest van de avond van ons vakantiehuisje. Tot iets na 20u stonden we alleen, een Nederlandse Hymer kwam ons dan vervoegen. Wij begonnen ondertussen last te krijgen van toevallende ogen, kort daarop ging Fie in de alkoof slapen, Phil daarentegen bleef nog tot 22u30 tv kijken, nu en dan ook met één oog.
Zondag 26 februari: Ondanks deze cp aan een sporthall en een jeugdhuis gelegen, is het daar heel rustig overnachten. Zo was het 8u15 als we wakker werden, Phil zorgde voor de koffie, Fie voor de spiegeleieren. Samen de vaat doen en alles opruimen, stroom en keggen en nadien het waterniveau in de radiator controleren, er kon weer bijna een liter bij, met een klein hartje vertrokken we en reden tot de temperatuur goed was om een cartouche in het koelwater te doen. Ongeveer halverwege was het dan zover, we konden bijna een volledige fles water van 1,5L bijgieten en het product. Nog een 6Km tot aan de Diksmuidseweg in Staden, daar konden we de Mh op dezelfde plaats parkeren als verleden jaar. Daar we van plan waren van te koken op de middag reden we op keggen, zo liep de boter niet naar één kant in de pan. We gingen naar Delhaize vlees en groenten kopen, na nog wat rondslenteren gingen we naar de Mh en dronken onze aperitief. Fie schilde de aardappelen, sneed het witloof en bakte de steaks. Na het middagmaal was het de moment dat de nieuwelingen van start gingen. We waren eerst van plan om de volledige omloop te doen, pijnlijke voeten beslisten er anders over en belandden we op die manier juist voor de aankomst in de Mh. Phil richtte de schotel zodat we op de hoogte waren van Kuurne-Brussel-Kuurne. Nadat we wat naar de koers van Kuurne hadden gekeken, was het tijd dat de beloften & ezc voor de eerste keer voorbij de aankomstlijn kwamen, dit deden ze in het totaal zes maal, de zevende maal was het aankomst. We deden nog een korte wandeling tot in het centrum, daar konden we enkele mooie foto’s nemen in één van de vele draaien die ze daar moesten nemen. Tegen de laatste passage waren we terug, Fie ging in de Mh, het was daar iets warmer, terwijl Phil de aankomst op de gevoelige plaat ging vastleggen. Na de aankomst genoten we nog wat van de activiteiten die na de koers gebeuren. Na een aperitiefje aten we een boterham met wat charcuterie, ruimden alles op en maakten ons klaar voor vertrek. Nadat Phil nog wat water bij gevuld had, reden we langs Roeselare terug naar Stasegem waar we de Mh terug op zijn vertrouwde plaats konden parkeren. Alles er uit, de koelkast leeg halen en zo stond hij klaar om volgend weekend onder handen te worden genomen voor een nieuwe radiator die geplaatst zal worden.

Foto’s

 
 

© Phil en Fie 31/03/2016