BELGIň 2012

Koksijde

Brugge

Boekhoute Langemark-Staden Ieper Kluisbergen
Leopoldsburg
Houthalen
Hoeke Eeklo Leopoldsburg Eeklo Humbeek
Brugge          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 11 Ė 12 februari

Bij vrienden in Boekhoute waar we reeds verschillende keren naartoe zijn geweest voor onder andere de garnaalfeesten of koers daar in het enige vissersdorp zonder haven moesten we nu gaan om wat te helpen bij de openingsreceptie van hun nieuw bankgebouw. Het was eerst de bedoeling om aan de jachthaven in Eeklo te gaan staan, maar met het winterweer zijn we direct naar Boekhoute gereden.

Zaterdag 11 februari: Rond 13u15 konden we met een blauwe hemel vertrekken richting de Nederlandse grens. Boekhoute is juist aan de grens gelegen en op 8Km van de Philipinne die gekend is om hun mosselen. We kwamen er aan, op een rustig tempo, tegen 14u15. Nadat we de Mh op de parking van het cafť zijn plaats gegeven hadden en alles  hadden klaargemaakt voor de rest van het verblijf, trokken we naar de winkel van Ann. Daar kregen we de eerste instructies wat onze taken van de avond zouden zijn. Terwijl Fie reeds begon met de enkele honderden glazen een afwasbeurt te geven, vroeg Phil aan Dirk of hij elektriciteit kon krijgen aan de Mh. Geen enkel probleem, Phil kreeg de sleutel van het oude bankgebouw en kon zo langs achter buiten om via een deur in de houten afsluiting met de stroomdraad tot bij de Mh te komen. Hij kreeg de bevestiging dat het alarm af lag en kon gewoon doorlopen. Dus liep hij met een gerust hart binnen langs de voordeur en direct door tot achter, ergens halverwege de gang begon er iets te piepen en bij het openen van een tussendeur weerklonk het "uitgeschakelde" alarm. Phil pleegde direct een telefoontje naar Dirk, deze zond de jongste zoon om het oorverdovende alarm af te leggen. Phil kon nadien in alle rust de stroom aansluiten, oef. Terug bij het nieuw bankgebouw, nog wat gaan helpen bij Fie met de glazen en enkele kleine dingen oplossen voor Dirk. Tegen 17u gingen we ons gaan omkleden in de Mh, om 17u30 was de pers er uitgenodigd en kon Phil ook enkele beelden nemen. Fie kon direct beginnen met reeds enkel hapjes op de tafel te zetten, maar haar hoofdtaak was wijn schenken. Phil moest enkel foto's nemen van de +/- 350 genodigden die bij aankomst een rondleiding kregen in het bureel. Tegen 9u30 kwamen er geen gasten meer toe en trok Phil ook naar de receptieplaats op zoek naar Fie. Deze was ondertussen aan het helpen de enorme berg glazen nog eens aan het afdrogen, zo waren we met vier personen aan het afdrogen om de afwasser te kunnen volgen. Ondertussen hadden we wel tijd om ook een broodje te eten en zelf ook iets te drinken. Na het werk bleven we dan nog met enkele koppels over en zaten in het bureel nog wat te te grappen tot om middernacht Dirk een telefoon van de bewaking kreeg, dat het bankgedeelte best werd afgesloten, anders zou het alarm continu aanslaan. Een mens mag zich op die manier in zijn eigen huis niet meer verplaatsen waar hij wil. We trokken dan maar naar boven, naar een van de leegstaande appartementen en dronken er nog een pintje of een glas wijn. Zo was het bijna twee uur voor we in onze alkoof konden gaan slapen.
Zondag 12 februari: Na een dorstige nacht stond Fie op rond 8u10, Phil had deze keer niks klaar gezet om koffie te zetten, dus moest Fie nog alles zelf doen terwijl Phil wakker aan het komen was met een beetje hoofdpijn... We zagen weinig beweging bij Ann en Dirk, maar rond 10u belde Phil naar Dirk en ze waren al bezig met alles op te ruimen. We droegen de sleutel terug en kregen een boeket van de vele bloemen die ze hadden gekregen mee naar huis. Door de omstandigheden zag Phil het niet zitten om naar de cross in Eeklo te gaan, zo besloten we om eens naar Jabbeke te rijden bij Fie haar moeder en stiefvader. We kregen ook nog wat broodjes, kleine eclairs en nog andere koffie snoepjes mee, deze konden we daar dan met een kop verse koffie opsmullen. Eens we Brugge naderden stopten we nog in Sijsele om onze bankrekening te spijzen en iets verder bij de Mc Donalds om een Mc-menu te eten. Het was toen bijna middag. Onderweg waren eindelijk de ruitensproeiers terug beginnen werken op die manier was de voorruit terug proper te houden, we hadden onderweg al wat sneeuwval gehad. In Jabbeke dronken we, zoals gedacht, een lekkere verse kop koffie. Tegen 16u begon het terug redelijk goed te sneeuwen, we maakten ons vlug klaar om te vertrekken zodat we thuis waren voor het donker werd. We vertrokken toch zonder snelwegen, maar eens we in Oostkamp de snelweg moesten overrijden, nam Phil de oprit. We kregen een heuse sneeuwbui over ons, maar eens we in Roeselare kwamen, leek het erop dat er daar geen sneeuw was gevallen. Thuis konden we de Mh voor ons huis parkeren, Phil reed op de keggen en sloot de stroom aan en liet ook de tanks leeg lopen. Samen nog van alles uithalen van kledij en voeding die er niet in moet blijven. Voor de rest is het uitkijken naar de volgende uitstap.

Foto's


 

© Phil en Fie 31/03/2016