BELGIË 2012

Koksijde

Brugge

Boekhoute Langemark-Staden Ieper Kluisbergen
Leopoldsburg
Houthalen
Hoeke Eeklo Leopoldsburg Eeklo Humbeek
Brugge          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 10 – 11 november

De 5de linie, ze herdenken de 21 gesneuvelden van de tweede wereldoorlog in Humbeek. Phil wilde daar graag eens bij zijn, misschien op afstand, dat zal af te wachten zijn. Op het net beginnen zoeken naar een overnachtingplaats, de camping in Grimbergen zelf was jammer genoeg gesloten, we vonden er dan één in Londerzeel,”Camping Diepvennen”. Deze zag er op papier heel goed uit, daar gingen we dan heen.

Zaterdag 10 november: Zoals gewoonlijk, Fie het huisje kuisen en Phil werken in het kapsalon. Rustig in het werk dus juist op de middag gedaan, thuis nog iets eten en Fie’s haar in de plooi leggen en we konden vertrekken. Nadat we nog getankt hadden, konden we de snelweg op naar Londerzeel. De GPS stuurde ons via Gent naar afrit St. Niklaas naar Temse en zo de A12 op, wij twijfelden of we op de goeie plaats een afrit zouden hebben en reden af. Fie stelde de GPS in zonder snelwegen, maar dit bleek gewoon hetzelfde. We moesten wel twee kilometer doorrijden voor we konden draaien. Gelukkig hadden ze een afritje voorzien enkel voor de camping. Op het eerste zicht was het in orde, maar we kregen een plaats toegewezen op de gewone parking, daar zetten enkele vissers en cafébezoekers hun auto. Voor €21 konden ze wel meer bieden, nadat we ons geplaatst hadden, de stroom hadden aangesloten en de schotel gericht, deden we een verkenning op de camping. Een ferme visvijver waar er twee karpervissers in hun tentje aan het snurken waren, niet alles even proper, grote diversiteit aan huisjes, mobilehomes en caravans en inderdaad niet veel vrije plaatsen te vinden. Er is een automaten winkeltje met van alles wat men wel eens vergeet mee te brengen. Wij kochten er een bruin brood dat later lekker bleek te zijn. Terug aan de Mh was de cyclocross in Niel aan de voorlaatste ronde bezig en zagen we nog juist een sterke Niels Albert de koers op zijn naam schrijven. We overlegden nog om tot aan het centrum te wandelen, maar we zaten nu knus in de Mh en besloten dan ook maar te blijven waar we waren. Phil begon wat aan deze tekst te typen, Fie speelde wat tetris en keek wat tv, waarnaar Phil nu en dan met één oog meekeek. Tegen 18u30 aten we soep met het aangekochte brood, hesp en gekookt spek, Fie deed de vaat. Voor de rest was de avond héél rustig, Fie lag tegen 20u al in dromenland, maar deed maar een napje van een uurtje. We keken nog wat tv en Phil dronk nog een pintje. We gingen slapen rond 22u15… Slaapwel
Zondag 11 november: Het was er veel rustiger, dan dat we aanvankelijk hadden gedacht, de snelweg had het niet zo druk meer ’s nachts. Buiten twee wagens die nog midden de nacht veel leven hielden, was het stil. Phil kwam wakker om 7u45 en maakte de koffie voor bij ons pannenkoekenontbijt klaar. Tegen 8u40 had Fie al de vaat gedaan en konden we ons klaarmaken om naar Humbeek te rijden. We vertrokken rond 9u25, nog eerst de stroomdraad wegstoppen en de schotel laten zakken. Via meestal kleine wegen waren we 15 minuten later in Humbeek. Eerst waren we niet van plan naar de kerkdienst te gaan, maar we waren zo vroeg en besloten toch maar te gaan. Op het kerkplein zagen we een negental mensen met een 5de linie baret aan, Phil had er meer verwacht. Na de dienst vertrok de harmonie en een delegatie van iedere vereniging naar het monument waar er een ingetogen herdenking werd gehouden. Ook de voorzitter van de 5de linie-vereniging liet zijn sporen achter door een wondermooie toespraak te houden.
Na de bloemleggingen van alle Humbeekse verenigingen, was er normaal een receptie, maar wij zijn nog eens tot aan het kerkhof gewandeld, zodat we ook eens de gedenkplaat en de graven van de 5de linie zagen. Terug aan de Mh gingen we nog op zoek naar de straat die genoemd is naar het regiment, dit vonden we een stuk over het monument waar we net voordien de herdenking hadden meegemaakt. Van daar reden we naar Grimbergen op zoek naar een middagmaal. We parkeerden ons aan de bibliotheek om 12u35, vanwaar we op verkenning gingen. De eerste restaurants waren onze smaak niet, in de brasserie aan de brouwerij was het veel te druk. In nog een andere zijstraat kwamen we aan de “Eugeenhoeve” Op het bord buiten stond er, dat ze mosselen hadden, wij binnen. Op het eerste zicht een donkere kroeg, maar verder is het echt gezellig. We startten met een Brugse trippel en een cola zero en bestelden ons elk mosselen natuur. Daarbij bestelden we nog eens dezelfde drank. Bij de Brugse trippel kreeg Phil krasbiljetten, bij de tweede was het prijs, een grote fles en een glas van Brugse trippel. We betaalden voor het gelach €56.40 wat niet te duur was voor hetgeen we kregen. Eens terug aan de Mh overlegden we wat doen, Phil dacht dat ze in Jabbeke, de ma en stiefvader van Fie, blij zouden zijn met ons bezoek, we reden naar daar. Druk op de weg maar het verliep vlot, Phil dacht van nog juist de finale van de cross in Hamme-Zogge te zien, maar er was daar niemand thuis, geen finale dus. We dropen dan maar af naar huis, waar we op teletekst ook de winnaar zagen L. We konden de Mh niet direct voor de deur zetten en ledigden deze dan maar vanop de parking schuin tegenover ons huis. Een uurtje nadien lukte het dan toch om deze op zijn plaats te zetten, klaar om de dag nadien een kuisbeurt te ondergaan.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016