BELGIË 2012

Koksijde

Brugge

Boekhoute Langemark-Staden Ieper Kluisbergen
Leopoldsburg
Houthalen
Hoeke Eeklo Leopoldsburg Eeklo Humbeek
Brugge          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 27 – 28 oktober

Wat een moeilijke bevalling was me dat, terug eerst naar de zee, maar het weer viel niet mee. Zo begon de zoektocht van waar de regenzone niet over het land zou schuiven. Daar we maar één nacht konden wegblijven, mocht het niet te ver zijn. We belandden terug in Eeklo.

Zaterdag 27 oktober: We maakten een gewone voormiddag  toch nog spannend daar Fie de dokter moest bellen voor haar koppijn. Het kwam blijkbaar voort van haar nek. Als Phil thuis kwam, moest ze nog naar de apotheker, ondertussen kon hij nog water bijvullen in de Mh. We aten nog vlug een tas verse soep en konden vertrekken tegen 13u20, we hadden ook maar 58,8 km te rijden. We kwamen er dan ook reeds aan om 14u30 ondanks het korte oponthoud van baanwerken . Fie ging €10 betalen in de kantine en we konden ons placeren op de eerste plaats naast de vaste stekken ondanks het feit  dat er op ieder vak nog één plaats vrij was. We sloten de stroom aan en  vertrokken op wandeling naar het centrum. We kochten in de Lidl wat charcuterie zodat we eten in huis hadden voor zondagavond. Phil had zin in een Triple Karmeliet die hij dronk in het middenstandshuis terwijl Fie er van een cappuccino genoot. Nog een wandeling naar de camperplaats, ons vlees inde koelkast en een aperitiefje gaan drinken in de kantine. Phil koos voor een paar Omer’s en Fie voor een verse soep en een cola zero. Als we terug in de Mh waren, kookte Fie de spaghetti waar we van genoten. Fie deed ook nog de vaat achteraf. De bakker kwam ondertussen langs om onze bestelling op te nemen. Deze bestond uit 8 pistolets en vier koffie koeken. De rest van de avond was het genieten van de rust. Fie ging reeds slapen om 21u15, Phil typte nog wat van deze tekst, keek nog wat tv en volgde haar voorbeeld tegen 22u30.
Zondag 28 oktober:
De eerste dag van het winter uur, we mochten een uurtje langer slapen. Met een kleine plasstop rond 6u tussenin bleven we liggen tot 7u35. Phil zette de koffie en haalde de koeken, die de bakker aan de spiegel had gehangen, binnen. We genoten rustig op onze vrije dag van ons ontbijt, Phil stopte pas als alle vier zijn koffiekoeken op waren… We waren opgestaan met de zon, maar na 9u begonnen donkere wolken de zon te verstoppen en vielen er enkele druppels regen. Tegen 11u eindigde onze luie voormiddag, aankleden en te voet vertrekken in de zon. We trokken terug richting centrum maar gingen net voor de markt linksaf tot aan de watertoren. En goeie honderd meter terug konden we via een wandel/fietsweg tot aan het station verder. Via de stationsstraat kwamen we aan de markt waar we het Middenstandshuis binnen trokken om onze tafel in het hoekje van het café te kiezen. Fie dronk er een Kriek LA en Phil een Karmeliet, Fie koos voor de Hutsepot met hammetje en Phil voor kabeljauw met prei. We konden het niet laten nog een ijsje te eten om nog de rest van de kleine gaatjes te vullen, wat een mens al niet moet doen om te diëten ;-). Er was cross in Pilzen, daarom wandelden we dan direct terug naar de jachthaven waar we nog de beelden van de damescross konden meepikken. Door de zon die fel scheen en de verwarming die aanlag in de Mh was het 30°, eind oktober konden we dus de ramen openzetten. Niels Albert won de wereldbekermanche waar er enkele discussies waren met onder andere Rob peters ivm een pitstop die niet reglementair zou geweest zijn. Na het podium zijn we eentje gaan drinken in de kantine en deden ondertussen ons vuilzakje mee. Nergens geen containers meer te vinden, maar we hadden geluk, de vuilzakken van de speculoosfabriek stonden buiten en er was nog een beetje plaats over. Phil dronk er een Omer en Fie een Cola light. Terug aan de Mh de stroomkabel binnen halen en de laatste stukken een vaste plaats geven. We lieten nog ons grijs water lopen en ledigden het toilet, werkjes dat we thuis dan niet meer moesten doen. Een uurtje rijden terwijl het stilletjes donker werd. We parkeerden de Mh rond 18u45 voor de deur, haalden het nodige eruit zonder treuren, volgend weekend zijn we weer weg.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016