BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :   6 – 7 juli

Reeds voor de zesde maal was het reünie van Phil zijn lichting van het vijfde Linieregiment op de eerste zondag van juli. Ditmaal was het door de weinige inschrijvingen geen BBQ, maar koude schotel. We trokken zoals gewoonlijk de dag voordien naar Dendermonde.

Zaterdag 6 juli: Nadat we onze gewone werken van de zaterdagvoormiddag hadden gedaan, vertrokken we direct richting Dendermonde, het was 12u35. Juist een uur later reden we parking “De Bruynkaai” op en reden wat voor en achteruit om iets meer vlak te staan. We moesten nog ons middagmaal nuttigen, Fie voelde haar niet in haar sas. Phil kookte dan maar de spaghetti en warmde de saus op. Na de maaltijd nam hij dan ook maar de vaat voor zijn rekening. Na anderhalf uur konden we dan eens richting centrum wandelen. Daar gingen we op zoek naar een Orange-winkel zodat we het abonnement op de datakaart van uit de tablet konden stop zetten. Deze wordt niet meer gebruikt op verplaatsing en met die €5 per maand kunnen we 1 keer onze tank van Mobil II vullen. Over de brug van de Rupel zagen we een “zonnebank” staan. Zitbanken die bestaan uit een zonnepaneel en waar er twee wireless laadpunten voor de smartphone op zijn, prachtig gevonden. Waar de winkel zich moest bevinden volgens Google Maps was niet de juiste locatie, maar wel in het Oude Vest, U weze gewaarschuwd. We gingen dan eerst eens een kijkje nemen in de “Parochiekerk Sint-Gillis-Binnen”, een mooi kerkje. Eens in de winkel was de klus binnen de vijf minuten geklaard en wandelden we nog eens de winkelstraat door om tenslotte terug richting Grote Markt wandelen. Om 16u. namen we plaats op het terras van “St Joris”, Phil dronk er een Karmeliet, Fie een Cola Zero. Nadat we hadden genoten van ons drankje, het mooie zicht en alle passage trokken we terug naar onze Mobil II, het was 17u. Het zonnetje was nog van de partij en we besloten onze zetels buiten te zetten en dronken er een aperitiefje. Op de parking waar de camions staan was het een drukke bedoening. Om haar nieuwsgierigheid te voldoen ging Fie vragen wat er aan de hand was. De aanwezigen verwachtten blijkbaar de bussen van de mutualiteit die hun kinderen terug brachten van een weekje verlof. Rond 18u30 kwamen er meer en meer wolken opzetten, we ruimden op en gingen binnen. Phil wilde wel nog eerst de ruiten van de cabine wat kuisen, wat hij dan ook deed en wat Fie altijd een mooi moment vindt om wat foto’s te nemen van de werkende mens. Ons avondmaal was baguette met charcuterie. Fie ging dan ook slapen omstreeks 20u30, Phil volgde omstreeks 23u.
Zondag 7 juli: Om 7u30 was Phil wakker en zette de koffie, Fie volgde snel. Ons ontbijt bestond uit pannenkoeken met een vers kopje troost. We konden het rustig aan doen en vertrokken omstreeks 10u15 richting “Den Boterhoek” te Wichelen. De grote poort stond al open, maar het waren de mensen die er werken die de enige aanwezigen waren. We gingen de omslag afgeven, zodat het eten van de 21 aanwezigen reeds betaald was. Iets na 11u15 kwamen Alfonsine en Hugo eraan, kort nadien Karl en zo volgde de één na de andere tot we met 17 waren en we besloten ons aperitief buiten te drinken. Daar ze fris weer hadden voorspeld, hadden ze ons plaats voorzien boven in het restaurant. Na ons aperitief begonnen de diensters wat aan te dringen om naar boven te trekken, wat we dan ook deden. Er waren nog twee koppels niet toegekomen, zo wachtten we nog wat om te beginnen. Daar het een koude schotel was, konden we dit doen. Het eerste koppel kwam een kwartiertje later toe, het tweede nog een half uur later, het was toen reeds 13u. Pas toen brachten ze de prachtige koude schotel binnen en konden we genieten van Karl zijn jaarlijkse speech en van een heel gezellige namiddag. De verhalen van tijdens onze legerdienst vlogen door het zaaltje. Door meer en meer in contact te komen met de vrienden van toen, komen er ook meer en meer herinneringen naar boven. Plannen om volgend jaar eens met enkelen terug naar Soest te gaan, werden ook gesmeed. Na de koffie en het traditionele ijshoorntje trokken we naar beneden om een groepsfoto te nemen. Nadien namen de meesten afscheid, het was iets na 17u. Met nog vier koppels en Karl dronken we nog een afsluiter op het terras en namen ook afscheid van de overblijvers omstreeks 19u15. Een klein uur later stopten we aan ons huisje en ledigden onze Mobil II, zodat hij voor enkele nachten op zijn staanplaats kon rusten.
Kilometerstand 66.338Km., Trip 150Km., Verbruik 9,6L., Reistijd 2u14.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2019