BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  23 - 24 Maart

Reeds een paar maanden zijn we op de achtergrond wat aan het helpen met een viertal van op Fie haar werk. Deze beslisten de 100Km van KOTK te lopen. Daarvoor moest er €2.500 verzameld worden, deze werd samen gescharreld met de verkoop van wafels en snoep. Op 15 februari werd er daar bovenop nog een @fterwork party georganiseerd. Nadat Phil wat wafels en snoep had verkocht, was onze volgende inzet, cocktails maken op de party. Tussen 17u en 00u30 was het citroenen uitpersen en cocktails shaken, moe maar voldaan konden we gaan slapen. De dag naderde dat de 100Km. van KOTK moest gelopen worden en moest er een plaats voor onze Mobil II worden gevonden. Via de organisatie had Céline vernomen dat er plaats zou zijn op de parking in de Kapelstraat, probleem opgelost. Maar de week voor de manifestatie kregen we een andere uitleg. Er was blijkbaar maar één parking voorzien voor deelnemers en bezoekers en deze lag volledig langs de andere kant van Boom. Fie herinnerde Phil er aan, dat er een legervriend in Boom woont en nam contact op met zijn Hilde. Voor Hilde en Marc was het geen probleem en konden we daar op een veilige stek overnachten.

Zaterdag 23 maart: Na de middag konden we reeds om 13u05 vertrekken richting Kapelstraat te Boom. Phil was een blij mens, dat hij nog eens op stap kon met Mobil II, met Fie ook erbij natuurlijk J. Onderweg verliep alles vlot en we waren om 14u15 op grondgebied Boom. Anke en Céline zouden er normaal gezien iets later zijn, maar lieten weten dat ze dan pas vertrokken. Marc, die ons stond op te wachten aan het rondpunt, vroeg ons mee naar hun appartement voor een kop koffie. We werden ontvangen als koningen en kregen koffie en taart aangeboden. Na een gezellige babbel gingen we eens de Schorre verkennen waar de dag nadien het gebeuren plaats had. De Schorre is een heel mooie locatie voor zo’n evenement waar er enorm veel volk op af komt. Terug aan het appartement besloten we eens te gaan kijken naar het restaurant waar we ’s avonds gingen eten met Anke, Céline en Jean-marie. Het was goed weer en we besloten er iets te drinken op het terras, maar het werden er drie voordat de twee dames er aan kwamen. Hilde kwam Marc al zoeken en na nog eentje kwam het een beetje te fris en gingen ze naar hun stekje. Anke, Céline, Fie en Phil trokken het restaurant “Trattoria Kaai” binnen. We bestelden ons reeds een drankje terwijl we op Jean-Marie, zijn vrouw en hun dochtertje wachtten. Na hun aankomst bestelden we onze schotel. Fie at er tonijn, Phil een steak tartaar met een glaasje wijn. Voor dessert nam Fie een Affogato al Caffé en Phil een Dame Blanche. Het was 23u30 toen we terug in onze Mobil II waren, Fie ging direct slapen terwijl Phil nog wat tv keek en volgde een uurtje later.
Zondag 24 maart: Phil was wakker tegen 6u40, maar verhoogde eerst de verwarming en ging nog een beetje onder het donsdeken liggen. Toen het een beetje opgewarmd was, zette Phil de koffie. Fie volgde snel en vertrok direct na het aankleden naar de bakker. Ze kwam terug met enkele heel lekkere ontbijtkoeken. Na het ontbijt maakte Phil zich ook klaar, Marc kwam ondertussen om te vragen of hij koeken moest meebrengen, maar die was te laat. Iets na 9u reden we met de fietsen tot net aan de uitgang van het domein, zo hadden we deze bij de hand om onze verplaatsing langs de Rupel te doen. We hadden dan nog een half uurtje voordat we afgesproken waren op de Schorre met de 4 lopers van Team Ranson. Anke, Céline Geert en Jean-Marie. Nadat ze waren ingeschreven en er een foto was genomen met de cheque met daarop het bedrag dat ze hadden verzameld, moest Geert kort nadien vertrekken voor zijn 40Km. Kort daarop moest Anke vertrekken naar het punt waar het lopen van de 10Km. moest starten. Céline en Jean-Marie konden het nog een klein uurtje rustig aan doen. Het was een uur later toen, laatst genoemde kon starten aan zijn 30Km. Toen Céline nog een uur later vertrok voor haar 20Km. spoedden we ons naar de fietsen en reden naar Rumst, daar konden we nog enkele foto’s nemen aan de laatste bevoorrading op 35Km. van het einde. De terugweg met de fiets was tegen de koude wind. Toen Hilde Fie opbelde kon Fie zelf haar GSM niet uit haar zakken halendoor de witte, bevroren vingers.
Phil hielp haar daar dan ook bij. De aankomst konden we niet zien, maar ze liepen hand in hand en met een brede lach over de aankomst. Een dikke proficiat aan alle deelnemers. Phil en Fie gingen eerst een hamburger kopen zodat de meeste honger weg was. Toen was het wachten tot we een seintje kregen waar de anderen zich bevonden, zelf zoeken was geen optie tussen de massa mensen. Phil was ook nog afgesproken met Phil DS, deze belde dat hij aangekomen was. Phil wandelde naar de ingang zodat hij zelf niet moest zoeken. Toen de meesten vertrokken, namen we ook afscheid van de sportievelingen en reden met de fietsen terug naar onze Mobil II. Daar bleven we nog een beetje babbelen met Phil DS tot 16u30. Nadien gingen we Hilde en Marc nog bedanken voor hun leuke ontvangst en met de afspraak niet te lang te wachten met de volgende samenkomst. We vertrokken vanuit Boom omstreeks 17u50. Door het rustig verkeer waren we om 19u10 terug in Stasegem en konden we onze Mobil II voor een weekje op stal zetten.

Kilometerstand 63.962Km., Trip 197.5Km., Verbruik 9.9L., Reistijd 2u48

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2019