BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  19 – 21 oktober

Phil terug eens zonder Fie op weg, er was op maandag opnieuw een vergadering van de Koninklijke Vereniging 5e Linieregiment in het Bataljon Bevrijding-5 Linie. Phil vertrok graag op zaterdag, zodat er wat kon gewandeld worden en op zondagmorgen naar de rommelmarkt. De Mobil II had niet veel voorbereiding nodig, enkel eten voor zondagmiddag, wat brood en charcuterie, klaar was kees.

Zaterdag 19 oktober: Na Phil’s werk in de voormiddag zorgde Fie voor het middagmaal. Zo kon Phil al vertrekken omstreeks 12u50. Na een ritje van 2u10 min. parkeerde Phil zich op de verste plaats met zicht op het kanaal. Alle oude aanlegsteigers waren weg, er moeten blijkbaar nieuwe komen, zodat ze op dezelfde hoogte van de reeds vernieuwde komen. Kort daarop kwam de havenmeester me vertellen, dat er op deze plaatsen geen stroomaansluitingen dichtbij meer zijn. Wel nog aan de bosrand achteraan, Phil kon daar wel geraken met zijn haspel van 50m. Op de keggen rijden en stroom aansluiten, de eerste wandeling kon starten. Naar het centrum, tot aan het Bataljon, terug naar de Belgische begraafplaats, via de kerk naar het station om zo terug aan de jachthaven te komen. Daar stonden twee mannen van Aalter te praten, Phil maakte er een trio van. We bleven babbelen tot bijna 19u. Na een namiddag zonder drinken trakteerde Phil zich op een Karmeliet en die smaakte. Als avondmaal een stuk baguette met charcuterie en een glaasje rosé. Na het nieuws en de dierentuin van Dublin was het op Q2 een film met Tom Cruise, “Jack Reacher”. Deze eindigde om 22u45, tijd om te gaan slapen.
Zondag 20 oktober: Een heel rustige nacht en zonder wekker pas wakker om 8u30. Koffie zetten en een eitje bakken, zo konden we er terug voor een tijdje tegen. Nog vóór Phil klaar was voor vertrek, begon het te regenen en het bleef maar regenen.
Phil vulde de voormiddag met wat aan deze tekst te typen en wat prima was in dit weer, een vochtcontrole. Met de problemen in onze vorige Mobil is die vochtmeter een vast attribuut bij het materiaal. Alles was nog in orde! Omstreeks 13u was het tijd om aan het middagmaal te beginnen, varkenswangetjes, aardappelen en erwten. Phil besloot na het bakken van de sjalot en toen de erwten warm waren deze bij de varkenswangen te doen en het was verassend lekker. Na de vaat wat naar de Europese kampioenschappen op de piste kijken en wachten tot de regen wat verminderde. Dit was het geval omstreeks 15u50, Phil stond klaar en vertrok direct op wandel. Hij besloot op het laatste moment om nog enkele kruisjes mee te doen om bij de gesneuvelden van WW2 te zetten. Deze liggen op het tweede gedeelte van de Belgische begraafplaats. Phil had zes kruisjes mee, maar er liggen er daar 9, de drie laatste gaan waarschijnlijk voor een volgend bezoek zijn. Zes kilometer verder was Phil terug aan de camperplaats. Er vertrok juist één van de mannen, waartegen hij de dag voordien had staan praten, de andere was nog aan het opruimen en begon direct iets te vragen. Zo zaten we terug aan de babbel voor een klein uurtje. Terug in de Mobil II leste Phil zijn dorst en werkte nog wat aan deze tekst. Tijdens het nieuws van 19u. was het tijd voor het avondmaal, nog een stuk baguette met charcuterie. Nog wat fruit als dessert en nog een pintje en wat tv om de dag af te sluiten omstreeks 23u
Maandag 21 oktober: Verdorie, om 6u15 een fikse bui boven Leopoldsburg, Phil was direct klaarwakker en zette de koffie. Als ontbijt was het een stuk baguette, confituur en smeerkaas. Na nog een kop lekkere koffie begon Phil aan de kuis, Mobil II kon een beurt van de stofzuiger gebruiken. Ook het toilet werd met de nodige producten aangepakt. De vuilbak werd naar de containers gebracht en gesorteerd. Phil moest tegen 11u30 in “Au Prince Royal” te zijn voor het middagmaal, maar vertrok toch om 10u en ging nog eerst eens naar de Belgische begraafplaats met de laatste drie kruisjes, die hij de dag voordien te kort mee had. Na deze ging hij nog eens kijken naar het “War Cemetery Leopoldsburg” welke er terug netjes uitzag, nadat er in het voorjaar everzwijnen in bezig waren geweest. De 5Km waren in 50min. afgewandeld, iets sneller dan Phil had verwacht. Zo was hij ook een dik half uur te vroeg op de afspraak en had zo nog tijd om een koffie te drinken. Toen de anderen begonnen aan te komen, werden we een cava aangeboden en na het aperitief een Cordon Bleu met frietjes of kroketten en rood of witte wijn. Met de wagen reden we tegen 13u45 naar het Bataljon, waar er nog enkele ons stonden op te wachten. De vergadering verliep vlot en was zo om 15u50u reeds afgelopen. Na nog een pintje vertrok Phil terug te voet naar de Jachthaven. Onze Mobil II was al klaar voor vertrek, enkel nog de stroomdraad opruimen en de keggen wegstoppen. Onze verswatertank was bijna leeg, dus tankt Phil deze nog terug vol voor vertrek, alweer een werkje gespaard voor de volgende uitstap. Om 17u25 werd de cp verlaten, maar 3Km verder tankte Phil nog diesel, met deze konden we dan ook nog een tijdje weg. Buiten op de ring in Antwerpen was er nergens vertraging en deze viel al bij al nog mee. Net geen twee uur later stond Mobil II op zijn stekje en haalde Phil het nodige uit.
Kilometerstand 72.852Km., Trip 328Km., Verbruik 9,2L., Reistijd 4u19.

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2019