BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

Datum :  26 – 30 september

Dit jaar breken we eens met onze gewoonte. Het WK wielrennen neemt plaats in Yorkshire (GB). Door de te grote kost om onze Mobil II de Noordzee over te krijgen, werd reeds het jaar voordien besloten de oversteek niet te doen. Op de camperplaats te Innsbruck nodigden onze buren ons uit bij hen thuis. Janine en Jef hadden blijkbaar plaats genoeg om enkele campers en/of caravans te zetten op een stuk grond naast hun huis. Een jaar gaat snel voorbij en na enkele contacten via het net, spaken we eens af bij Janine en Jef om alles te regelen. Soms vallen er afspraken in het water en dit gebeurde nu met de onze. Het idee een tent te zetten om het kampeergevoel te bewaren, moesten we laten vallen door de vele regen die ze beloofden. Janine en Jef zouden Janine en Jef niet zijn, als ze geen andere oplossing hadden. Een overdekt terras werd volledig afgeschermd en daarnaast konden we alle faciliteiten van hun woning gebruiken.

Donderdag 26 september: Wij stopten op de middag met werken, onze Mobil II stond klaar voor vertrek. Zo reden we reeds om 12u40 de staanplaats af richting Herenthout. 127Km. verder en 1u55 later reden we met onze Mobil II de oprit van de weide op. Raf, de zoon van, woont tussen de weide en het huis waar onze gastheer en -dame woont. We konden binnen langs de achterzijde en werden direct verwelkomd door beiden, er zaten wel nog buren een pint te drinken, we deden direct mee. Eens de buren weg, gingen we een kijkje nemen in het “zaaltje” en waren verbaasd wat zij er mee hadden gedaan. Eens binnen kwam je direct in de sfeer van het WK. Ondertussen was Tom, de tweede zoon, ook van de partij. Een koelkast was gevuld met diverse bieren en een tweede met de frisdranken. Wijzelf hadden rode, witte en rosé wijn mee, waarvan de twee laatste ook in de koelkast mochten. Omstreeks 16u30 kamen Maria en Cis eraan, zij hadden hun caravan mee en hadden graag direct stroom, wij sloten ons dan ook aan. Geen enkel probleem meer met stroomtekort, er was namelijk geen zon, zonnepaneel leverde dus geen stroom. We keken nog naar de wegrit van de juniores mannen, maar haalden daar geen medaille.
1. flag-us
 Quinn Simmons, 2. flag-it Alessio Martinelli, 3. flag-us Magnus Sheffield
De medaille van Evenepoel in de tijdrit bij de heren elite moeten we nog koesteren. Na het aperitief bereidden onze gastheer en -vrouw ons avondmaal, frikandellen met aardbeien of krieken met brood. De frikandellen noemen ze in de “Vlaanders” bereide gehaktballen, maar de smaak is hetzelfde. Na het avondmaal werd het wat fris en werd de gasverwarmer bovengehaald, wat een luxe. We bleven nog wat napraten, tv kijken en een pintje drinken tot omstreeks middernacht.
Vrijdag 27 september: In de voormiddag was het de wegwedstrijd van de juniores dames, in de namiddag was het de beurt aan de beloften mannen. We gingen ontbijten bij Janine en Jef, nadien was het nog enkele kleine aanpassingen doen aan het zaaltje i.v.m. bescherming tegen de wind.
Bij de dames juniores hadden we terug een zilveren medaille.
1.
 flag-us Megan Jastrab, 2. flag-be Julie De Wilde, 3. flag-nl Lieke Nooijen.
Zo was het snel middag, we konden alweer denken aan een aperitief. Maria had gezorgd voor spaghettisaus, eens een beetje ontdooid kon de nieuwste aanwinst van Phil, een bain-marie, de rest doen. Terug hadden we een lekker middagmaal en na een korte siësta vertrokken we op wandel door het bos langs de andere kant van de weg. Het weer viel mee, hier en daar zagen we de zon zelfs een piepen. Na anderhalve kilometer kwamen we aan het “
prinsenhof”. Dorst hadden we altijd en namen plaats op het terras om deze te lessen. Kort nadat we waren vertrokken, begon het te regenen en het was regenen. We plooiden niet en wandelden door, kletsnat, maar eens we terug waren, konden we ons opfrissen en verse kledij aandoen. Toen konden we naar de wedstrijd van de beloften kijken, daar vielen de prijzen bij
1.
 flag-it Samuele Battistella, 2. flag-ch Stefan Bissegger, 3. flag-gb Thomas Pidcock.
’s Avonds na het aperitief aten we de bekende varkenswangetjes van Phil met frieten. Deze keer was Raf, zijn echtgenote en de kinderen ook aanwezig. De wangetjes werden terug in de bain-marie opgewarmd en vielen bij iedereen in de smaak. Na het opruimen hadden we nog een moment van spanning, toen Fie werd aangevallen door een wants, de Amerikaanse Pine Bug J. Om middernacht was het tijd om te gaan slapen.
Zaterdag 28 september: Terug gingen we ontbijten bij Janine en Jef, voor de tweede dag op rij kregen we verse pistolets met allerlei zoet en charcuterie aangeboden. Na het opruimen gingen Janine en Fie op boodschap, het was de bedoeling van BBQ te eten. Toen de dames terug waren, bleek Fie haar GSM nergens meer te vinden, we belden die op om hen te horen, niks. Fie was wel zeker dat het geluid aanstond. Na wat zoeken reden ze terug naar Delhaize, alarmeerden daar iedereen, maar vonden niks. Tot Phil eens begon te zoeken. In het zaaltje aan de koelkast van de frisdrank stond de schijf van de bain-marie. Doordat de GSM tegen die schijf aan lag, hoorde Phil die trillen, niks geluid dus. Phil mankeerde niet en belde naar Janine haar telefoon, maar Marijke nam op. Phil deed het stemmetje na van Joske uit de sketch met Gaston Bergmans. Langs de andere kant van de lijn hoorde hij verbazing en de vraag van wie deze telefoon was. Na het bekennen dat hij het was, was het probleem opgelost. De rest van het weekend ging “Alouw” mee J. Na het aperitief was het restjesmiddag. We aten de restjes van de frikandellen, spaghetti en wangetjes op, zo was er weinig weg te smijten. Na de siësta was het koers kijken, meer bepaald naar de dames elite, daar was het bijna hup Holland, maar de Australische stak daar een stokje voor.
1.
 flag-nl Annemiek van Vleuten, 2. flag-nl Anna van der Breggen, 3. flag-au Amanda Spratt.
Na de aankomst begon Jef aan het BBQ en konden we genieten van het perfect gebakken vlees, koude aardappelen en vele groenten. Buiten de campinggasten en de familie kwam er nog een andere Cis met twee dames genieten van het lekkere avondmaal. Phil had ondertussen een beetje aan de kar gestoken om een weddenschap uit te schrijven. Iedereen mocht tien renners opschrijven, de uitslag telde voor de punten, deze met de minste punten won de pot. Tom zorgde voor de pot en de geschreven lijsten van de deelnemers. Na nog het nodige vocht gingen we nog maar eens laat slapen, nu was het 1u.
Zondag 29 september: Door de rustige plaats waar we stonden was het 8u20 toen we wakker werden, Phil zette vlug wat koffie, na een kopje konden we gaan ontbijten. Vanaf 9u zonden ze uit op één, het was dus de hele dag koers kijken. Er kwam kort daarop nog een koppel naar het wk kijken. Het aperitief startte om 11u met de nodige hapjes, tegen 13u zorgde Janine nog voor croque-monsieurs, zodat we geen honger meer kregen voor het einde van de koers. In de koers van de Elite mannen kwamen de Belgen iets te kort en deze die nog iets konden doen, kwamen ten val en moesten dan gaten toerijden. Daardoor hadden we terug geen Belgen op het podium, maar we een verassende winnaar.
1. flag-dk Mads Pedersen, 2. flag-it Matteo Trentin, 3. flag-ch Stefan Küng.
De winnaar van de pot was Maria, de rest dronk nog een pintje J. Ondertussen was Jef begonnen met Paella klaar te maken, blijkbaar een specialist. De tafel was terug goed gevuld, de kampeerders, de familie, het koppel dat er ’s morgens bij was gekomen en de tweede Cis. Het was letterlijk om de vingers af te likken. Phil & Fie trakteerden nadien nog met een paar taarten, die blijkbaar ook welkom waren. De dag werd terug heel laat afgesloten.
Maandag 30 september: De laatste dag in Herenthout, terug een rustige nacht ondanks de regen dat ze hadden voorspeld. We prepareerden reed onze Mobil II voor vertrek. Tegen 8u gingen we ontbijten, Janine en Jef hadden reeds het meeste van ons zaaltje opgeruimd en hadden honger. Na het ontbijt laadden we nog al onze dingen die nog in huis en het zaaltje stonden in. We hoorden dat er langs alle kanten file was door een ongeval, maar we namen toch het risico, vertrokken omstreeks 9u40 en gingen de snelweg op. Bijna niet te geloven, we reden vlot de ring op en de Schelde tunnel door. Nergens zagen we nog een file en reden zo om 11u10 onze Mobil II op zijn staanplaats. We namen het meeste mee te voet, Phil deed de rest in de namiddag.
Kilometerstand 72.307Km., Trip 261.3Km., Verbruik 9,8L., Reistijd 3u28.

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2019