BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  26 – 27 oktober

Twee maal op korte tijd stonden onze vrienden uit Boekhoute aan onze gesloten deur. Het was een tijdje geleden dat we deze vrienden een bezoek brachten. Voor een kort weekend lukt dit wel een paar keer per jaar. Na een kort telefoontje wisten we dat het dit weekend voor hen ook paste.

Zaterdag 26 oktober: Na onze gewone activiteiten op een zaterdagvoormiddag konden we na ons middagmaal vertrekken naar Boekhoute. Deze keer namen we niet de kortste weg, maar reden we via Zomergem, het was 12u50. In Zomergem liggen er zes gesneuvelden van het 5e Linieregiment en daar ging Phil ook een kruisje bijzetten. Zo kwamen we pas om 14u45 aan in Boekhoute, Dirk had zijn wagen zo geparkeerd, dat we, nadat hij deze had verplaatst, een mooie stek hadden. We gingen dan eerst een goeie dag zeggen aan Ann in haar winkel en nadien naar Dirk zijn kantoor. Tegen dat de winkel sloot, gingen we terug naar het huis van Ann en Dirk waar we een aperitiefje dronken om nadien samen naar het restaurant “Trend-Neuf” te gaan voor het avondmaal. Fie at er hertenkalfragout, Phil nam de Gamba’s. Als dessert beiden een koffie, maar Phil nam er nog een Dame Blanche bij. Terug in Boekhoute gingen we nog iets drinken in De Gouden Appel. Zo was deze namiddag snel voorbij gegaan en was het toch halfeen, toen we gingen slapen.

Zondag 27 oktober: Het winteruur was ingegaan, zo konden we een uurtje langer slapen. Phil stond op omstreeks 8u30 en zette de koffie. We konden na onze eerste kop gaan ontbijten bij Ann en Dirk, waar de tafel rijkelijk gevuld op ons stond te wachten. Tijdens onze eerste kop koffie hadden we besloten om tegen 11u te vertrekken uit Boekhoute en misschien eens tot aan zee te rijden om te gaan wandelen en eens ferm uit te waaien. Nadat we afscheid hadden genomen, vertrokken we met de GPS ingesteld zonder snelwegen. Eens op de R4 besloten we naar huis te rijden en eens te gaan wandelen rond de Gavers in Harelbeke. We reden anderhalf uur om thuis te komen en reden onze Mobil II naar de staanplaats. Van daaruit liepen we te voet, gepakt en gezakt tot aan ons huisje. We haalden vlees uit de diepvries en vertrokken op wandel om te genieten van de prachtige herfsttaferelen in en om de Gavers.
Kilometerstand 73.012Km.? Trip 160.7Km., Verbruik 9,3L., Reistijd 3u04

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2019