BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  21 – 24 juni

2de jaar op rij besloot Phil de plechtigheid aan de Menenpoort bij te wonen met enkele mensen die net zoal hij hun legerdienst in het 5de Linie hadden gedaan. De eerste voorbereidingen werden bij één van onze vorige bezoeken aan camping Jeugdstadion gemaakt, dit was reeds in maart en er werden er 5 campingplaatsen geboekt. De meldingen van personen die er graag waren bij geweest, bleven maar binnen komen. Op het laatst haakten er nog twee af, maar ook de voorzitter en zijn echtgenote van de Verbroedering 5e – 15e – 35e – 55e Linieregimenten moesten afhaken wegens ziekte. Er 22 aanwezigen, waarvan er negen graag een krans neerlegden. Zo werden er 3 kransen aangekocht, Phil verwerkte er de kentekens van het 5e Linieregiment, de Verbroedering en de Staf& Diensten Cie in. Op papier was de voorbereiding vlug rond, maar de rest duurde een week om alles klaar te krijgen en zo te schikken dat we alles mee konden nemen in onze Mobil II en de Nissan NV200. 2 BBQ’S, 3 tafels, stoelen, borden, bestek, groentenpotten, vleesschalen, glazen, en het nodige vocht voor in de glazen. Zonder te vergeten een tent van 6 X 4m en enkele koelboxen.

Vrijdag 21 juni: Daar alles klaar gepakt en gezakt was op vrijdagmiddag, konden we na onze werkuren direct vertrekken naar Ieper. Fie was afgesproken met Anja, dat ze samen met de volgeladen Nissan naar Ieper zouden rijden. Toen Phil thuiskwam, konden ze direct vertrekken, nadat het vlees +/-15Kg. allemaal in koelboxen was verdeeld en ingeladen. Phil vertrok kort nadien met onze Mobil II. Wat normaal een druk moment op de weg is (17u30), was het rustig. We hadden afgesproken dat Fie ons zou gaan aanmelden op de camping, zodat de toegangskaarten werkten tegen dat Phil er aan kwam. Phil zou Fie kort opbellen bij het naderen van de camping, maar blijkbaar hadden de dames het te druk, dat ze de afrit gemist hadden en zo nog na Phil aankwamen… Terwijl Fie de kaarten activeerde, ging Phil de reeds aangekomenen een goeie dag zeggen. Hilde, Marc en Fientje en de echtgenoot van Anja, Wim en Nhefi en ook Phil De Saert waren er al. We reden op de voor ons voorziene plaats en begonnen de nodige dingen uit te laden om de tent recht te zetten. We hadden toelating gekregen, om deze op de middenweg tussen de kampeerplaatsen te zetten. Met man, vrouw en macht werd de tent opgezet. Eens deze klaar was, konden we de tafels en stoelen ook uitladen. De tent werd volledig afgesloten met de zijwanden, voor- en achterpaneel. Zo konden we alle andere gerief er ook reeds in plaatsen. Nadat Fie en Hilde nog de laatste boodschappen hadden gedaan, bereidde Fie het avondmaal voor ons en Phil DS. Phil ging nat van het zweet nog snel een douche nemen. Na nog hier en daar een babbel ging iedereen naar zijn eigen camper, het was snel rustig in de campers.
Zaterdag 22 juni: Phil was heel vroeg wakker, het was amper 6u., maar nadat hij het uur had gezien, kroop hij nog een klein uurtje terug, van slapen was er geen sprake meer. Tegen 7u. zette Phil de koffie. Toen deze klaar was, kwam Fie vanonder haar donsdeken, waste en kleedde haar en vertrok als een vroege vogel naar de bakker. Ondertussen ging Phil een kop koffie brengen naar Phil DS. Fie kwam terug van Brood & Banket Henk met lekkere ontbijtkoeken, drie baguettes en een paar pistolets voor Phil DS. De aardappelen werden reeds gekookt, zodat ze afgekoeld waren voor de BBQ.  Na het ontbijt begonnen we de tafels te schikken, in een oppervlakte van 24m² is het niet gemakkelijk om 22 mensen comfortabel aan tafels te zetten, maar het lukte. Wim zorgde dat de BBQ’S klaar stonden, de dames zorgden voor de groenten. Nog wat kleine praktische dingen werden geregeld, de gasten konden ontvangen worden. Dit gebeurde dan ook, binnen 45 minuten waren allen aanwezig en konden we beginnen met het aperitief en hapjes, blokjes kaas en salami, chips en hesprolletjes met eiersalade vulden de aperitief tijd. Door de mooie weersomstandigheden bleef iedereen in open lucht genieten van het aperitief. De meesten kenden elkaar, de anderen werden snel in de groep opgenomen en zo werd het een gezellig en prettig samen zijn. BBQ voor ieder wat wils, maar ook van drank kon iedereen wel zijn gading vinden. Hilde & Marc hadden voor het dessert gezorgd door drie taarten mee te brengen, onder andere een Rupel gebak (lekker ding), iedereen die kon, zette koffie. Na het dessert deden alle dames samen de vaat en ze vonden het blijkbaar nog plezant ook. Omstreeks 18u15 begon iedereen zich klaar te maken om naar de Menenpoort te vertrekken, maar eerst moesten er nog enkele groepsfoto’s gemaakt worden.
Alle 22 op een foto krijgen, zodat iedereen te zien is en met de ogen open, is geen sinecure, maar het lukte. De tent werd afgesloten met alle materiaal binnen. In alle rust vertrokken we te voet met de drie kransen. Bijna niet te geloven, dat we voor de mooiste plaatsen reeds te laat waren, gelukkig mocht Fie een mooi plaatsje innemen rechtover de mensen die de krans neerleggen. De drie vaandrigs stonden rechtover de plaats waar de mannen met Klaroen de Last Post spelen. Het waren Raphaël De Temmerman, Philippe De Saert en Raymond Pirlet. De krans van de Staf & Diensten Cie werd neergelegd door Phil, Wim Berteyn en Marc Van De Neucker, deze van de Koninklijke verbroedering 5e – 17e – 35e – 55e Linieregimenten door Willy Peeters, André Van Den Broeck en Robert Vandamme en deze van het 5e Linieregiment door René Verhoeven, Frans Carael en Willy Sijbers. Na de plechtigheid werden onze Vaandrigs overrompeld door toeristen die met hen op de gevoelige plaat wilden. Fie had een bericht naar de Ypra Inn gestuurd met de vraag of ze daar plaats konden vrij houden voor 22 personen. Dat was dus in orde en we hadden allen een vrije plaats in het café net naast de Menenpoort. Na een paar drankjes trokken we terug naar de camping, maar Mon viel onderweg in panne. André ging snel zijn wagen halen, zodat hij Mon tot aan de camping kon voeren. Eens op de camping namen we afscheid van Wim & Alida, André & Alfonsine, Raphaël, Robert & Rita, Frans & Annie, René en Jeannine, Mon & Annemie en Willy & Annemie die daar tegen de middag waren toegekomen. Het was reeds 22u., iedereen snakte naar zijn bed, zo was iedereen snel in hun vakantieverblijf en gingen snel slapen.
Zondag 23 juni: We hadden een goeie nacht, Wim & Anja waren reeds wakker en bezig aan de opkuis. Phil zette toch eerst de koffie voor hij naar buiten ging en ging toen een kop aan Phil DS aanbieden. Na de eerste kop koffie gingen de twee Phil’s reeds enkele dingen in de tent opruimen, tot Fie riep dat we konden ontbijten. De resterende baguette met confituur of smeerkaas smaakte voordat we aan de afbraak begonnen. Tafels en stoelen werden reeds aan de Nissan gezet, zodat er plaats was in de tent. De spandoeken konden we ook al opruimen, maar het oprollen lukte niet echt tot Wim er aan kwam en samen met Marc was de klus direct geklaard. De zijwanden van de tent waren droog en konden worden opgeborgen. De BBQ’s afgeschuurd, in de zon geplaatst, zodat die mooi droog waren. Ondertussen konden Wim & Anja en Phil DS de camping afrijden. Phil DS bleef nog een tijdje in Ieper om ons nog wat te helpen. Het dak van de tent bleef nog een hele tijd nat zodat we ondertussen wel konden aperitieven en zelfs ons middagmaal nuttigen. Deze bestond uit deze bestond uit het teveel gebakken vlees van de dag voordien. Ook de rest van groenten en aardappelen konden we wegwerken. Gelukkig
konden we het bovenzeil opplooien en de buizen wegstoppen nog voor er nieuwe gasten toekwamen. Toen de meeste dingen in de Nissan zaten, kon Phil DS naar huis vertrekken. We bleven nog met twee campers over, Marc & Hilde en Phil & Fie. Hilde stelde voor om eens Rummikub te spelen. Wij waren blij om eens de ware spelregels te leren kennen. Na enkele “leerspelletjes” konden we aan het serieuze werk beginnen en konden we zelfs al een paar keer de leermeesters verslaan. Hilde zette nog een snack op tafel, terwijl we nog wat napraatten over het mooie weekend. We genoten nog van het mooie weer, Hilde en Marc gingen omstreeks 22u slapen, wij bleven nog zitten tot middernacht tot het iets te koud werd.
Maandag 24 juni: Phil terug wat vroeg wakker, het was 6u30 en hij zette de koffie. Eens die klaar, ging Phil wat genieten van alle rust ’s morgens vroeg de camping. Fie volgde omstreeks 7u15 en maakte haar klaar om naar de Spar-winkel ontbijtkoeken te halen. Bij haar terugkeer had Phil juist gezelschap van een jong konijntje dat zich mooi liet fotograferen. Na het ontbijt kwam Marc voorbij voor de ochtendwandeling met Fientje. Na overleg besloten we iets vroeger de camping te verlaten en huiswaarts te rijden, Fie moest in de namiddag gaan werken en we moesten nog alles kunnen uitladen en misschien terug het nodige op zolder steken. Dus reden we met alle drie de voertuigen naar buiten omstreeks 10u15. Phil had gelezen, dat op dinsdag de dieselprijs omhoog zou gaan, zo gingen we nog beide wagens voltanken, voordat we thuis waren. Het grootste deel hadden we in de Nissan gestopt, zo konden we hetgeen in onze Mobil II zat, te voet naar huis doen. De Nissan losten we samen en we konden reeds het meeste op zijn plaats op zolder steken. Hopelijk kunnen we deze trip volgend jaar terug doen.
Bedank aan allen die dit hielpen te verwezenlijken.
Kilometerstand 66.188Km., Trip 77,2Km., Verbruik 11,6L., Reistijd 1u16.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2019