BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  30 – 31 maart

Kattekoers te Ieper, vorig jaar konden we er niet bij zijn, maar deze keer konden we onze traditie terug opnemen. Nadat we bij ons vorig bezoek een vijftal toeristische plaatsen hadden besproken, boekte Phil terug er terug één voor dit weekend.

Zaterdag 30 april: Alles was klaar om na Phil zijn thuiskomst direct te kunnen vertrekken. Om 12u35 reden we de parkeerplaats af voor een goeie 30 Km richting Camping Jeugdstadion te Ieper. Fie ging ons inchecken en we konden onze plaats A18 gaan innemen. Door de plastieken rooster in de grond glipten de keggen vanonder de banden, door de keggen op een rubbermatje te leggen was het euvel opgelost. We hadden beslist om direct na onze aankomst inkopen te gaan doen en in het mooie weer BBQ klaar te maken. We deden de inkopen dichtbij, groenten in de Aldiwinkel en ons vlees bij Renmans. Terwijl Fie de tomaten en sla klaar maakte, zette Phil alles klaar, zetels, tafel en de party grill. De eerste BBQ was een feit met stokbrood, sla, tomaten, chipolata, merguez, grill worst en steak. Phil nam de vaat voor zijn rekening, samen genoten we nadien nog wat van de zon. Tegen 16u vertrokken we nog eens naar het centrum op wandel en belandden een uurtje later op het terras van “Ypra Inn”, Fie dronk er een koffie, Phil een “Le Fort Tripel”. Nog net voor 18u waren we terug aan onze Mobil II, bleven nog een tijdje buiten genieten tot het teveel was afgekoeld. We aten nog een stukje baguette met charcuterie als avondmaal. Fie ging slapen omstreeks 21u. Phil volgde omstreeks 22u30.
Zondag 31 april: De eerste dag van het zomeruur, een uur minder slapen, maar Phil was wakker om 6u50. Vlug de verwarming wat opzetten en terug onder de wol. Vijftien minuten later was het mooi warm en was het moment om de waterverwarming aan te leggen. Eens de koffie klaar volgde Fie, Phil warmde de pannenkoeken. Na het ontbijt begonnen we ons klaar te maken om naar de grote markt te trekken waar de voorstelling van Gent-Wevelgem voor dames startte. We zagen nog de ploegvoorstelling, maar vertrokken richting Spar-winkel voor de start. We kochten er wat ingrediënten om wok klaar te maken, maar ook nog wat aanvulling om terug BBQ klaar te maken, indien de weersomstandigheden dat toelieten. Terug naar de camping om het aangekochte in de koelkast te steken en nog een tijdje te gaan wandelen. Pas vertrokken stuurde Céline D een bericht om te vragen, hoe het op de camping was, ze besloot om eens te komen. Voor ons was het geen enkel probleem, we hadden van alles genoeg.
Op het middaguur liet Céline weten dat ze van bij haar thuis vertrok. Wij trokken ook direct terug naar de camping en deden de nodige voorbereidingen. Er was wel wat wind, maar we plaatsten het windscherm, zo was het aangenamer om buiten te eten. Céline had een flesje rosé wijn mee en deze, de wijn en Céline waren welkom. Buiten de steak die was vervangen door kippenfilet, bakte Phil terug alle zelfde soorten vlees op de party grill. Ondertussen bakte Fie wat aardappeltjes in de pan. Met sla en tomaat werd ons middagmaal vervolledigd. Fie en Céline deden de vaat en zo was het snel 15u. Daar ons bezoek omstreeks 16u. moest vertrekken naar Brugge voor het voetbal, vertrokken we nog snel eens naar het centrum om een ijsje. Onze gaste trakteerde ons bij “Il Gusto d’Italia” en het smaakte ons. Van de Markt trokken we terug naar de camping waar Céline niet meer treuzelde om te vertrekken, want de Koers van de mannen was reeds dicht bij Ieper. Ze vertrok om 16u., maar had blijkbaar al pech, aan het eerste rondpunt moest ze de koers laten voorbij rijden. Wij genoten nog een beetje van de buitenlucht, maar dat duurde niet lang meer, nu en dan verdween de zon achter de wolken, zo was het direct enkele graden minder. We begonnen dan maar met alles weg te stoppen en op te ruimen. Omstreeks 18u. reden we de camping af en reden in een vlot verkeer naar huis. We leegden onze Mobil II en gingen die op zijn vaste stek zetten.
Kilometerstand 64.035Km., Trip 72.7Km., Verbruik 11.2L., Reistijd 1u10.

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2019