BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  19 – 20 januari

Dit weekend waren we afgesproken met Anja & Wim om samen uit te gaan eten voor het nieuwe jaar. Anja zorgde dat er een tafeltje besproken was, maar “In 't Klein Stadhuis”, waar we de vorige keer samen waren gaan eten, was er geen plaats meer. Na een korte zoektocht viel de keuze op “De Voerman” De plaatsen werden geboekt op de camperplaats, zo waren we deze ook zeker.

Zaterdag 19 januari: Na de vaste zaterdagvoormiddag werken en een kort middagmaal, konden we omstreeks 12u45 vertrekken richting Ieper. Anja & Wim stonden er reeds de dag voordien en hadden laten weten dat er nog een camper op onze geboekte plaats stond. 31Km. verder stonden we voor de slagboom, nadat we onze ingangskaart hadden, ging Fie aan de mensen vragen, hoe het kwam dat ze op onze plaats stonden. Ze hadden blijkbaar een dag bijgeboekt en gewoon blijven staan, maar ze verplaatsten zich direct. Wij moesten door het vriesweer nog eerst water tanken en konden nadien onze plaats 1 innemen. Nadat we vlak stonden en de stroom was aangesloten, waren we klaar voor het weekend. Plots zag Phil, dat hij het verkeerde hemd had aangedaan, zo moesten we op zoek naar een nieuw hemd. Net voor ons vertrek kwamen Anja & Wim nog een goeie dag zeggen voor ze hun dagelijkse wandeling gingen doen. Bij ons vertrek uit de cp zagen we dat er linten voor een loopwedstrijd gespannen waren. Was die reeds voorbij of moest die nog beginnen, dat wisten we niet. Eens we in het centrum kwamen, zagen we nogal snel de winkel “For Men” een winkel met enkel hemden. Snel vonden we wat we zochten en had Phil 2 hemden voor de prijs van één. Fie had ook nog schoenen nodig, deze gingen we zoeken in “De Prêtre” , waar ze ook buiten kwam met twee paar schoenen. Bij “Brood & Banket Henk” ging Fie nog enkele ontbijtkoeken kopen, zodat we deze niet meer moesten halen ’s morgens. Gepakt en gezakt gingen we dan onze dorst lessen in Ypra Inn, Fie nam een Caribbean coffee en Phil een Cornet. Terug in onze Mobil II vroegen we aan onze vrienden wanneer en waar we zouden verder afspreken. Ze nodigden ons uit voor het aperitief om dan samen tegen 19u15 te vertrekken naar het restaurant. Daar werden we een tafel toegewezen net aan een houtkachel, zodat we zeker niet koud hadden. Terwijl we aan het aperitief waren, kwam Peter Bulckaen binnen met vrouw en zoon. Na het aperitief namen we alle vier een verschillend voorgerecht, als hoofdgerecht namen Phil & Fie ris de veau, Anja gegrilde zalm en Wim een entrecote. Als nagerecht namen de mannen een Irish Coffee, Anja een espresso en Fie een spa bruis. Halverwege kreeg Fie nog enkele spetters rode wijn over haar kleren. Het was iets na 22u toen we De Voerman verlieten. Eens terug op de cp gingen we nog een slaapmutsje drinken bij Anja & Wim. Na ons laatste glas ging Fie slapen tegen 23u. Phil volgde iets na middernacht.
Zondag 20 januari: De zon was nog niet opgekomen of we hoorden al mensen die bezig waren met palen in de grond te kloppen. Achteraf zagen we dat het pijlen waren naar het toilet voor de lopers. Nadat de koffie was gezet, aten we onze koeken op en ze smaakten. We deden het heel rustig aan tot Anja & Wim huiswaarts vertrokken. Tegen 10u30 vertrokken we tenslotte naar de Spar om enkele aankopen te doen. We waren terug tegen aperitieftijd en begonnen ook alles klaar te zetten voor het middagmaal. Voor het minste werk hadden we terug wat wok groenten en kipfilet gekocht. Na het middagmaal deden we samen de vaat en namen een korte siësta. Het was al 14u30 voorbij toen we besloten nog eens te gaan wandelen in de aangename winterzon. Anderhalf uur later waren we terug in onze verwarmde Mobil II en keken nog een 2-tal uur tv. 18u., tijd om ons klaar te maken voor vertrek, Phil ging het toilet ledigen, terwijl Fie alles terug op zijn vaste plaats stak binnenin. Eens de stroomdraad en de keggen waren weggestoken konden we naar de loosplaats rijden om de vers watertank op te vullen zodat deze tegen volgende uitstap klaar was. 33Km. verder en nadat we het nodige uit hadden gehaald, konden we onze Mobil II terug parkeren op zijn staanplaats.
Kilometerstand 62.847Km., Trip 73,2Km., Verbruik 11,6L., Reistijd 1u11.
 

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2019