BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  02 - 03 maart

Het eerste weekend dat de toeristische plaatsen open zijn op camping “Jeugdstadion” te Ieper. Phil plande terug een deelname aan de plechtigheid onder de Menenpoort. Vorig jaar werd er eerst een BBQ gehouden op de camping om tegen 19u. te vertrekken naar het centrum. Door de belangstelling had Phil graag wat meer plaats gehad en moest daarvoor meer aaneensluitende plaatsen op de camping kunnen boeken.

Zaterdag 2 maart: Na een broodmaaltijd konden we tegen 12u50 vertrekken richting Ieper. Een dik half uur later stonden we voor de slagboom en ging Fie betalen zodat we konden binnen rijden. We hadden plaats 20 voorgesteld gekregen, deze was volledig op het einde van de camping. Na het vlak zetten en nadat de stroom was aangesloten, kregen we geen elektriciteit binnen, dan maar een andere aansluiting proberen, deze werkte wel. Nog voor 14u vertrokken we naar het centrum. Fie ging eerst in het CGWC informatiecentrum een kaart met alle begraafplaatsen in België en Noord Frankrijk kopen. We moesten ons nog bezig houden, daar de Poppy-winkel maar open was om 15u., wat ook lukte. Eens in de winkel konden we er niet betalen met de kaart, Phil was namelijk zijn portefeuille vergeten, zo moesten we nog eerst naar de bank om geld af te halen. Phil kocht er twee kransen zoals het jaar voordien. Deze kon hij dan terug voorzien van het kenteken van het 5e Linieregiment en van de verbroedering 5e – 17e  – 35e – 55e  Linieregiment. Na de aankopen gingen we een kop koffie drinken en genieten van een ijsje bij “Coffee break”. Zo waren we nog net voor 16u terug aan onze Mobil II. Ondertussen was de receptie open en konden we tegen de dame achter de balie ons verhaal gaan doen. Het was geen enkel probleem, we konden mooi 5 plaatsen in 1 blok boeken.  We waren nadien nog net op tijd om de laatste kilometers van Omloop Het Nieuwsblad te zien. Een solo overwinning voor Stybar. De rest van de dag bleven we mooi in onze warme vakantiewoning en kokkerelden samen. Ons avondmaal waren erwten aardappelen en kippenschnitzels. De vaat deden we ook nog samen. Fie ging om 21u reeds slapen, Phil volgde pas om 23u.
Zondag 3 maart: Wat een rustige nacht, we sliepen tot net  na 8u. Door het slechte weer bleven we zolang mogelijk binnen om tenslotte om 10u50 op boodschap naar de Spar-winkel te wandelen. Het was nog heel de tijd aan het regenen, maar we moesten nog ons middagmaal kopen. We dachten een zakje wok groenten te kopen met kipfilet, maar het rek was leeg. We stelden dan maar zelf de wok samen en trokken met onze aankopen terug naar de camping waar we een dik half uur later terug aankwamen. De vesten werden open gehangen en de verwarming iets hoger gezet. Dan was het tijd om de groenten op maat te snijden en de kip te marineren. Fie bakte de wok, waarvan de portie terug veel te groot was, maar wel heel lekker. De vaat werd terug samen gedaan en na een korte pauze en eindelijk droog weer gingen we nog een 4Km. wandelen, zodat ons middagmaal goed kon verteren. De tweede koers dag van het jaar is “Kuurne-Brussel-Kuurne” waarvan we dan ook nog naar de laatste 30Km. keken. Een beresterke Bob Jungels won overtuigend met een kleine voorsprong op zijn twee medevluchters. Na het podium begonnen we ons klaar te maken voor vertrek. Terwijl Fie binnen wat opruimde en de vloer uitveegde, ging Phil het toilet ledigen. Zo reden we reeds om 17u15 de camping buiten. We reden onze Mobil direct op zijn plaats, er was niet echt veel uit te halen, dit deden we dan tevoet mee naar huis.
Kilometerstand 63.765Km., Trip 73Km., Verbruik 11,6L., Reistijd 1u13.

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2019