BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  07 – 09 september

Jaarlijks de tweede zondag van september is er te Rotselaar een herdenking voor de vele gesneuvelden in de “Slag aan de Molen” dit jaar net 105 jaar geleden. Op dezelfde dag is er in organisatie van de Koninklijke vereniging van het 5e Linieregiment een regimentsmaaltijd. Phil dacht eerst van de dag voordien naar de bevrijdingsfeesten te Antwerpen te gaan, maar besloot later van dit toch niet te doen. Hij had wel reeds zijn klanten verwittigd, dat hij die dag gesloten zou zijn. Zo kwam het dat we deze keer reeds op zaterdagmorgen vertrokken.

Zaterdag 7 september: Zoals dagelijks stapten we uit ons bed omstreeks 7u. Na een stevig ontbijt waren we vertrekkensklaar. We reden met onze Mobil II zijn staanplaats af omstreeks 8u. voor 123Km naar de camperplaats te Rotselaar. Op een zaterdagmorgen is het normaal rustig, maar door de werken aan de snelweg op diverse plaatsen ging het natuurlijk iets trager. Zo reden we 1u35 om onze verplaatsing te doen. Bij onze aankomst waren er nog twee plaatsen vrij en reden we plaats 1 op. We keken eerst eens rond en zagen dat de camper op plaats 2 zich klaarmaakte voor vertrek. Toen deze vertrokken was, reden we ons op deze plaats direct aan de stroom- en waterpaal. Volgens het nieuwe reglement moeten we ons eerst aanmelden, wat we dan ook deden. Naam adres en nog wat gegevens invullen, wachten op een kopie en deze voor het raam plaatsen, wat wij niet veilig vonden. Zo plaatsten we enkel de aankomst en vertrekdatum zichtbaar aan de voorruit. We besloten dan eerst een aperitiefje te gaan drinken in de cafetaria van de sporthall. Fie koos voor een gin-tonic, Phil voor een Duvel. We vroegen daarbij een groot bord met warme hapjes. Terug in onze Mobil II besloten we om later in de namiddag pas ons middagmaal klaar te maken. Fie had van de dokter te horen gekregen, dat ze een ontsteking in haar heup had en moest zo weinig mogelijk wandelen. Zo bleven we voor de rest van de dag binnen en speelden enkele spelletjes rummikub en scrabble. Na de spelletjes was het reeds 16u30 en bereidde Phil het middagmaal, macaroni met hesp en kaas. Phil nam de vaat ook voor zijn rekening. De namiddag was ondertussen reeds ver gevorderd, avondeten hadden we niet meer nodig, we keken nog wat tv. Fie ging onder de wol omstreeks 21u. Phil volgde tegen 22u30.
Zondag 8 september: De wekker stond om 6u., Phil De Saert kwam bij ons tegen 7u. Hij kon nog een kop koffie drinken en ontbijten. Ook hadden we het traditiekostuum van het 5e Linieregiment mee, dat hij nog moest aantrekken. Iets na 8u konden we vertrekken naar Herberg ’t Huis, waar we een koffie aangeboden kregen om dan om 9u30 de mis bij te wonen. Een bloemenhulde aan het monument naast de kerk was het volgende. Van daaruit gingen we in colonne naar het monument van de slag aan de Molen, waar er enkele speechen en een bloemenhulde volgden. Terug in colonne werd er naar het centrum gegaan, om nog een parade te doen met de Vaardigs voor de Prominenten. Dan konden we eindelijk onze kelen smeren op de receptie aangeboden door de gemeente Rotselaar in het centrum “De Mena”. Phil DS moest nog zijn kostuum gaan omwisselen naar de cp en we moesten nadien naar Feestzalen Lindenhof in Baal voor de regimentsmaaltijd. Door het omkleden hadden we nog net de tijd om een aperitief te drinken en snel aan tafel te gaan. Het menu bestond uit: scampi’s op wijze van de chef, Minestrone, Parelhoen met boschampignons met duo van groenten en kroketten, Bretoense pannenkoek met ijs om te eindigen met een koffie en afscheidsglas. Na nog een babbel met enkele mensen van het bestuur vertrokken we terug naar herberg ’t Huis waar Fie nog een crock boem boem en Phil DS ook een crock boem boem maar met frieten aten. Phil hield het bij een coupe met advocaat en slagroom. Om 8u waren we terug op de cp, Phil DS vertrok niet veel later. We keken nog wat tv en gingen reeds om 22u10 slapen.
Maandag 9 september: Zonder wekker was Phil toch wakker omstreeks 7u40 en zette de koffie. Fie volgde een klein uurtje later. We aten pannenkoeken als ontbijt. Na de vaat begonnen we ons rustig klaar te maken voor vertrek. Eerst reden we nog tot aan de loosplaats, die niet echt duidelijk aangegeven is, om ons toilet te ledigen en reden dan omstreeks 9u30 het domein af. We hadden de GPS ingesteld naar Boom, daar woont Phil zijn zieke legermakker, die we wilden gaan bezoeken. Eens Haacht voorbij, stuurde Fie een bericht naar Hilde, zijn vrouw. Deze liet direct weten dat het geen zin had, Marc lag namelijk terug in het ziekenhuis met veel pijn, tegen de middag zouden ze op hoogte zijn wat er haperde. Zo stelden we de GPS opnieuw in, maar nu naar huis. Na nog enkele binnenwegen kwamen we uit op de ring rond Brussel. Daar was er wat drukte, maar het viel wel mee. Zo reden we tegen 11u30 onze Mobil II voor ons huis en na het ledigen terug naar zijn stelplaats.
Kilometerstand 71.969Km., Trip 253,2Km., Verbruik 9,1L., Reistijd 3u18

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2019