BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  14 – 16 december

De jaarlijkse kerstmaaltijd van de Koninklijke vereniging van het 5e Linieregiment ging voor de tweede jaar op rij door in restaurant l’Histoire te Boechout. Wij besloten om pas de zaterdagmorgen naar Antwerpen te rijden, Fie moest op vrijdag nog naar een feestje. Een collega die op pensioen ging, trakteerde met een natje en een droogje. Alle voorbereidingen werden reeds op donderdag in orde gebracht.

Zaterdag 14 december: Opstaan om 7u, zodat we tegen 8u de motor van onze Mobil II konden starten. Als je dacht van op zaterdagmorgen geen verkeer te hebben, was dat verkeerd. Natuurlijk niet zo als tijdens de week, maar toch druk. We hadden nergens file, zelfs niet aan de Kennedytunnel, zo kwamen we net om 9u. aan bij de camperplaats Vogelzang. Nadat Fie €20 was gaan betalen, konden we op zoek naar een droog plaatsje. De verantwoordelijke raadde ons aan niet op het gras te gaan staan. Op de middelste betonplaat was alles bezet, zelfs mensen met een gewone wagen of aanhangwagen namen een plaats in. We plaatsten ons eerst dicht bij de ingang, maar nadat Phil eens had rondgewandeld, zag hij een verharde plaats volledig achteraan, ver van de straatgeluiden. Vlak zetten was niet nodig, maar we sloten wel de stroom aan. Phil zette een verse kop koffie, zodat we die hadden tegen dat Phil De Saert en Anja ons kwamen halen om samen naar Boechout te rijden. We maakten ons klaar tegen 10u., kort daarna kwam Phil DS eraan, maar zonder Anja, blijkbaar was ze ziek. We dronken nog een kopje koffie en vertrokken omstreeks 11u. Na een half uur reden we de parking van het restaurant op, waar er reeds velen van de genodigden aanwezig waren. Er werd bij de ontvangst reeds een glas gedronken, maar het aperitief volgde eens we in de bovenzaal waren. Een glaasje cava met enkele hapjes werden opgevolgd door een tartaar van hert met witte balsamico en akkerzwam. Het hoofdgerecht was traag gegaard everzwijn met couscous, aubergines en wortel met saus van komijn. Als dessert kregen we gekonfijte peer in witte porto en vanille met merengue en gele room. Dit alles werd aangeboden met lekkere witte en rode wijn. Er werd afgesloten met een kopje koffie. De meesten vertrokken na het dessert, wij bleven nog met drie koppels en Phil DS iets drinken beneden in het restaurant. We verlieten l’Histoire omstreeks 18u15 en reden naar de cp, zodat Phil zich kon omkleden. We besloten om nog ergens een tafeltje te gaan zoeken, waar we nog ons avondmaal konden krijgen en belandden tenslotte in “Restaurant Lokal, nadat we geen plaats vonden bij Colmar en “Il Carpaccio” Onderweg was Phil gevallen over een boordsteen en had wat pijn aan de pols. Als aperitief dronk Phil DS een picon vin blanc, Fie een cava en Phil een Tripel d’Anvers. Met ons drie viel onze keuze op steak tartare en als afsluiter nam Phil DS een dame Blanche, Fie een Foor en Phil een gewone Koffie. Na nog een stevige wandeling kwamen we terug aan de cp en namen afscheid van Phil DS. Het was 22u. en een half uurtje later was alles donker en stil in Mobil II.
Zondag 15 december: Een stormachtige nacht, veel regen en Fie met reflux en buikloop, niet uitgeslapen waren we wakker om 8u30. Na een kop koffie at Fie een droog sneetje brood en Phil enkele pannenkoeken. Fie ging nadien nog het toilet ledigen voor we vertrokken om 11u20 naar Rommelant. We slenterden rond en zagen veel nieuwe standen tegenover de week voordien. Halverwege kwamen we nog de webmaster van
www.vijfdelinie.be tegen en hadden met Hubert en Lucie een aangename babbel. Plots zag Phil nog een item van Cointreau liggen, een heel oud zakmesje, Fie was er tevreden mee. Vanaf de expo besloten we te voet naar het centrum te gaan, om op de kerstmarkt eens rond te wandelen. De groenplaats, de markt en de kaaien wandelden we af en vonden wel iets voor enkele familieleden. Na onze aankopen trokken we terug naar de markt en kochten er ons een appeljenever, zelfs een tweede, nadat Fie de hare had omgesmeten. Van de markt was het maar een kleine stap tot aan de Jan Blomstraat, waar we gingen eten bij “Da Giovanni”, het was dan al bijna 15u. We aten er beiden een ossobucco en dronken daarbij een flesje Chianti. Anderhalf uur nadien rekenden we af, namen de bus op de Groenplaats naar de Expo. Iets voor 17u waren we terug in onze Mobil II en vulden de rest van de avond met tv kijken en gingen slapen om 21u30.
Maandag 15 december: Deze keer hadden we een goeie nacht, Phil was wakker omstreeks 7u., Fie volgde een half uurtje later. Na de koffie en voor Fie een banaan en Phil enkele koude pannenkoeken, ruimde Phil de verduistering en rolde de stroomdraad op. Nu was het enkel nog wachten tot 9u. om van de camperplaats te kunnen buiten rijden. Dit is het enige nadeel van deze camperplaats, indien er ’s nachts iets zou haperen, ziek worden of zoiets kan men niet buiten. Gelukkig zijn we dat nog niet tegengekomen. Iets na 9u. reden we de baan op, we moesten nog naar Edegem bij Majoor Mon Havermans. Phil was gevraagd om deze op te volgen als secretaris van het VOV afd. Antwerpen. Mon had de lidkaarten nog bij hem laten toekomen en deze moesten we nu nog ophalen. Na een korte rit waren we ter plaatse en na een kort gesprek reden we verder huiswaarts. Alles verliep vlot, maar via de GPS zagen we dat er in Kruishoutem een ongeval was gebeurd en er een file tot Deinze stond. We besloten in De Pinte de snelweg te verlaten en reden via gewone wegen verder. Zonder enig probleem kwamen we tegen 11u. thuis.
Kilometerstand 75.227Km., Trip 217,5Km., Verbruik 9,4L., Reistijd 3u16.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2019