BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  12 – 13 oktober

In een vrij weekend waren we afgesproken op zondag met Hilde. Hilde en Marc waren bij ons op zaterdag 22 juni te Ieper, toen Phil de deelname aan de plechtigheid onder de Menenpoort organiseerde. Jammer genoeg werd enkele maanden nadien Marc overvallen door een agressieve versie van de grote K en verliet ons op 13 september. Een van zijn laatste wensen was, in plaats van bloemen, een bedrag te storten op een rekening voor KOTK, wat we dan ook deden. Er was ook een verkoop van diversen, snoep, nougat, advocaat, enz… Phil had enkele dingen besteld. Dit weekend paste het om het bestelde te gaan ophalen. We spraken af op zondagvoormiddag en om ’s middags iets te gaan eten. Op zaterdag trokken we naar Antwerpen.

Zaterdag 12 oktober: Na de gewone werken aten we als middagmaal een boterham met charcuterie en konden toch om 12u45 vertrekken. Onderweg ondervonden we geen problemen en reden zo reeds om 13u50 “Camperplaats Vogelzang” op. We vonden nog een plaats op het beton en moesten dus niet vlak zetten. We konden direct naar het centrum vertrekken en namen de bus tot aan de Groenplaats. We slenterden wat rond in het centrum en gingen ook eens kijken naar de kaaien om dan tenslotte te eindigen op het terras van “Ultimatum”. We genoten daar een 45 minuten van onze Triple d’Anvers en de vele passage. Opvallend veel mensen die op hun smartphone bezig waren. Toen we terug naar de Groenplaats gingen, kon Fie het niet laten om aan een bezige man eens te vragen, wat er gaande was. Daar kregen we de uitleg dat het een nieuwe versie was van Pokemon en het net die zaterdag was dat Antwerpen de gaststad was van die “beestjes”. Iets na 18u. waren we terug op de cp, tijdens het aperitief zorgde Fie voor ons avondmaal, kalkoe gyros met room, rijst en een lekker glaasje wijn. Phil nam de vaat voor zijn rekening en er restte ons enkel nog wat tv kijken. Moe en voldaan gingen we reeds om 21u20 slapen.
Zondag 13 oktober: Zonder wekker en ondanks de regen bleven we liggen tot 8u20. Koffie zetten, pannenkoeken opwarmen, ontbijten, de vaat doen en onze Mobil II klaarzetten voor vertrek.
Eens dit allemaal gedaan, konden we omstreeks 10u15 de cp afrijden richting Boom. De vorige keer dat we bij Hilde waren, parkeerden we ons op de grindweg naast het appartementsgebouw, maar voor Phil was het iets te smal en plaatsten we onze Mobil II langs de zijweg op een parkeerstrook. Toen we deze verlieten, stond Hilde ons al op te wachten en werden we uitgenodigd om iets te drinken. Eens binnen hoorden we alles over de lijdensweg van Marc, deze was kort en bondig, maar o zo hard. Nu en dan kregen we een krop in de keel bij het horen van dit alles. Tegen het middaguur vertrokken we dan naar het restaurant dat Hilde had besproken. Na een korte wandeling kwamen we in
“Bistro Ivan”. We begonnen met een drankje, Hilde met een cola zero, Fie een cava en Phil een Karmeliet. De keuze voor het hoofdgerecht van Hilde en Fie was kabeljauw met preiaardappelen en voor Phil schartongetjes. Na voor Hilde een cappuccino , voor Fie een gewone koffie en Phil een koffie en een ijscoupe met advocaat, konden we afrekenen en vertrekken. We gingen nog onze aankopen ophalen op het appartement en kregen ook nog enkele kerstlampjes mee speciaal om aan de luifel te hangen, Marc gaf er ons al twee mee in Ieper. We namen afscheid van Hilde, hopelijk komen we nog samen. Eens onze aankopen in onze Mobil II vertrokken we naar de Schorre, om eens een ferme wandeling te doen. Toen we aan het ronde punt kwamen, zagen we dat er koers was, Phil zag dat het met Elite zc en U23 was, we liepen door. Hilde had verteld dat er trollen in hout verspreid stonden op het domein, we gingen ze zoeken. We vonden er vijf van de zeven, maar het was tijd om te vertrekken. Om 16u30 vertrokken we en waren een dik uur later thuis, maar konden er niet parkeren. We reden dan maar naar de standplaats en wandelden gepakt en gezakt naar huis.
Kilometerstand 72.523Km., Trip 207Km., Verbruik 10,1L., reistijd 2u56

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2019