BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  05 – 06 januari

Vorig jaar waren we het tweede weekend van 2018 ook in Ieper en kwamen daar toevallig te weten dat er een receptie was voor de inwoners. We gingen er ook een jenever drinken en besloten zo om dit jaar er terug bij te zijn. De plaats op de camping werd geboekt en de voorbereidingen getroffen.

Zaterdag 05 januari: Na de wekelijkse werken thuis en in het kapsalon konden we na een korte maaltijd reeds vertrekken omstreeks 13u. Een half uur nadien waren we aan de camping en tot onze verbazing stond de slagboom open. Terwijl Phil onze Mobil II netjes op zijn stek zette, ging Fie eens kijken naar het lokaaltje waar men zich moet aanmelden. Blijkbaar was er een defect aan de boekingsmachine. We stonden maar met drie campers, blijkbaar een rustige periode na de drukke tijden van 14-18. We vertrokken een half uurtje later naar het centrum en gingen eens naar de etalages van de solden kijken. Phil was gelukkig, dat Fie die dag niet in haar winkelen was J. Enkel in het toeristisch bureau gingen we een margriet- en poppy-pin kopen en nadat we het centrum waren rond geweest, gingen we ons opwarmen in de Ypra Inn, Fie met een soepje, Phil met een cornet. Zo waren we tegen 16u30 terug in onze Mobil II. Nadat we opgewarmd waren, dronken we nog een aperitiefje en aten redelijk vroeg onze spaghetti. Fie voelde zich niet al te goed, Phil nam de vaat voor zijn rekening. De avond werd verder gevuld door wat tv kijken. Fie ging slapen omstreeks 22u, Phil volgde maar om middernacht.
Zondag 06 januari: We hadden een rustige nacht, zonder wekker wakker om 8u10.
Phil zet de koffie, eens Fie van de partij verwarmde hij ook de pannenkoeken. Voor een zondagmorgen deden we het rustig aan en vertrokken omstreeks 10u naar de Sparwinkel op zoek naar ons middagmaal. We kochten er terug alles om een lekkere wok klaar te maken. Nadat we onze aankopen in de koelkast waren gaan steken vertrokken we terug op wandeling. Via de vesten kwamen we aan de Rijselpoort, daar namen we het wandelpad langs het water buiten de vesten. We zochten vanaf een punt dat we niet kenden het “Ypres Reservoir Cemetery” dat we dan tenslotte toch terug vonden. Vanaf daar wisten we de weg naar de receptie, maar zoveel volk hadden we nu ook niet verwacht. We wrongen ons nog wel eerst tussen het volk om aan een toogje te geraken, maar het duurde wat te lang. Zo besloten we dan maar om naar ons stamcafé te gaan voor ons aperitief. We bestelden ons een picon, Phil nadien nog een tweede, Fie nam dan terug een soepje. Het was 13u50 toen we terug in onze warme Mobil II waren en Fie kon beginnen met het klaarmaken van de wok. We hadden dus een laat middagmaal waarvan Phil de vaat op zich nam. Door een mooie film op tv raakten we niet meer uit onze zetel en besloten zo om tegen 19u. huiswaarts te rijden. Een half uur later konden we onze vakantiewoning parkeren op zijn stek. Phil liet nog het vers water aflopen, daar ze van een nachtvorst spraken midden de komende week.
Kilometerstand 62.764Km., Trip 73Km., Verbruik 11,1L., Reistijd 1u07.

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2019