BELGIň 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

Datum :  14 Ė 15 september

Een weekendje kortbij, ze beloofden een prachtig weekend en we hadden geen verplichtingen. Phil boekte op donderdag nog een stekje op camping Jeugdstadion te Ieper. Fie vroeg of haar ma en Werner zin hadden  om eens langs te komen. Dat deden ze met plezier en brachten zelfs eten en drinken mee.

Zaterdag 14 september: Na de wekelijkse activiteiten op zaterdagvoormiddag konden we weg omstreeks 12u50 en reden 36Km. verder de camping op. We kregen plaats 12 toegewezen, de plaats net achter de gevraagde plaats 18. De camping oprijden gaf ons een raar gevoel, Marc, die in juni nog een weekend naast ons stond, was op vrijdag overleden. Een toffe vriend had ons verlaten. Nadat de stroomdraad was aangesloten en de luifel uitgerold, gebruikten we onze broodmaaltijd. Nadien vertrokken we direct naar het centrum. De eerste stop was de papierhandel om enkele vullingen voor balpennen te kopen. Dan gingen we op zoek naar lampjes, die in de vitrinekast van Phil pasten. Voor deze eindigden we tenslotte aan de andere kant van Ieper in de Brico, daar vonden we wat we nodig hadden. Op de terugweg stapten we nog Delhaize binnen zodat we voor de dag nadien wat aperitiefhapjes hadden.  Aan de Menenpoort, op het terras van Ypra Inn dronken we een ďLe FortĒ. Na een korte wandeling kwamen we terug op de camping en haalden tafel en stoelen buiten en genoten wat van het mooie weer, het was 17u30. Iets voor 19u was de siŽsta voorbij en begonnen we aan het avondeten. We hadden nog een potje aardappelpuree mee van thuis, Phil warmde dat op ďau bain marieĒ op die manier moesten we niet voortdurend roeren. Deze met een cordon bleu en champignons hadden we ons avondmaal. Samen gingen we de vaat doen en genoten nadien nog wat van de buitenlucht. Eens de zon onder wordt het fris en trokken we naar binnen, keken nog wat tv en gingen slapen omstreeks 22u.
Zondag 15 september: Wat een rustige nacht, pas om 8u wakker. Phil zette de koffie, niemand had goesting om ontbijtkoeken te halen. Phil haalde dan maar een halve baguette uit de diepvries en liet deze ontdooien. Eens deze etensklaar aten we ze met confituur of smeerkaas hadden we tenslotte toch nog een lekker ontbijt. Daarna begonnen we alles klaar te zetten voor onze gasten, zetels buiten en het schaduwdoek aan de luifel koppelen. Zo hadden we een mooi hoekje schaduw en konden we toch buiten blijven zitten. Fieís moeder belde om 10u25, dat ze al vertrokken waren, maar in de file stonden. Fie ging eens het middag werd nu en dan eens aan de ingang kijken, maar kwam iedere keer alleen terug. We waren afgesproken rond 11u, maar het werd 13u toen ze eraan kwamen. Gepakt en gezakt kwamen ze aan ons stekje en konden we met het aperitief beginnen. Een glaasje Christina samen met de aangekochte olijven, gedroogde tomaten, tomaatjes en een paar soorten salamiís. Nadien kwam de kaasplank op tafel, allemaal lekkere kazen met fruit, noten, baguette en vooral een lekker glaasje wijn. Terwijl de dames de vaat gingen doen, zorgde Phil voor de koffie. Werner nam nadien een korte siŽsta, eens terug wakker besloten we eens te gaan wandelen. We haalden Werner zijn scootmobiel uit en vertrokken richting vesten. We wisten dat er een triatlon bezig was, maar niet dat de weg afgesloten was. In eerste instantie dachten we van een andere weg te proberen, maar eindigden dan toch terug aan Mobil II. Rond 18u45 vertrokken onze gasten huiswaarts, nadat we alles hadden helpen inladen. Wijzelf bleven nog wat buiten, maar ondertussen ruimde Phil toch reeds het schaduwdoek op. Eens men bezig is met opruimen doet men verder, zo reden we de camping af omstreeks 19u20 en waren we iets voor 20u thuis, leegden we onze Mobil II zodat hij terug naar zijn staanplaats kon gereden worden.
Kilometerstand 72.043Km., Trip 72,2Km., Verbruik 9,8Km. Reistijd 1u17.

Fotoís


 

© Phil en Fie 19/12/2019